Fantomele: o superstitie adevarata?

Social Media

fantome70Sa presupunem ca un om dintr-un sat este posedat de un spirit rau. Oamenii educati vor spune ca aceasta este o superstitie. Pe cei needucati ii putem considera superstitiosi, deoarece multi nu sunt capabili sa ofere un argument in favoarea credintei lor. Asadar, toti satenii educati vor sustine ipoteza superstitiei, tara sa cunoasca faptul ca intr-o universitate, cum este Harvard, exista un departament care desfasoara o cercetare si investigare minutioasa in fenomenul asa-zis paranormal. Acestia nu au nici cea mai vaga idee ca exista niste oameni de stiinta de renume mondial care au atins rezultate remarcabile in cercetarea fantomelor si spiritelor si ca, mai devreme sau mai tarziu, se va dovedi ca ei, oamenii educati, au fost cei superstitiosi – iar cei pe care ii considerau superstitiosi, chiar daca nu cunosteau prin proprie experienta in ceea ce credeau, totusi aveau dreptate.

Sa luam  exemplul lui Oliver Lodge, mare fizician, dar si cercetator al fenomenelor paranormale si veti fi surprins. Oliver Lodge a castigat premiul Nobel. Intreaga sa viata si-a dedicat-o investigarii spiritelor si fantomelor. Inainte sa moara a lasat un document in care scria: „Toate adevarurile stiintifice pe care le-am descoperit nu sunt nici pe jumatate la fel de adevarate ca fantomele sau spiritele. Insa noi nu cunoastem nimic despre acest fenomen deoarece oamenii educati superstitiosi nu sunt interesati deloc de aceste descoperiri.”


Social Media

12 Comments

 1. ionucmora nu vreau sa te contrazic si imi spun doar parerea mea personala.cand omul moare se spune ca i-a iesit sufletul nu spiritul .nu stiu de unde vine denumirea de spirit dar eu cred ca sunt suflete ratacite .probabil ca cei care spun ca vorbesc cu spiritele cu toate ca eu nu cred asa ceva , nu putea sa spuna sedinta de suflete si a spus spirite sa sune mai atragator sedinta de spiritism.

 2. Fantome, spirite, suflete ratacite, aratari, oricum le-am spune le regasim in orice cultura, normal tindem sa negam existeanta a orcarui fenomen inexplicabil, sau se ne ascundem in spatele unei ridicari din umeri, fara a cerceta aceste feneomene, existentza lor ne sperie desi nu ar trebui, aceste fenomene sunt normale dar fiind foarte rare tindem sa le trecem pe planul anormalului. Explorand aceste mistere cu timpul le veti intalege si nu va ve-ti mai teme de ele, chiar va ve-ti dori sa le intalniti in calatoria voastra prin lumea materiala. Dar tot e bine de stiut ca nu e bine sa provocati voit aceste fenomene deoarece orice cauza are si un efect, efect pe care nu-l veti putea controla, iar bresa dintre lumi trebuie facuta de un cunoscator in materie.

 3. Silvia cu cateva secole in urma se spunea ca pamantul este plat si este centrul universului,dar asta nu inseamna ca este si adevarat.
  Din cate stiu eu ortodocsii ii spun duh si catolicii ii spun spirit aceleasi forme data de Dumnezeu omului si care poate fii eterna.Exista aceasta diferenta datorita faptului ca ortodocsii folosesc terminologia din limba greaca si catolicii cea din limba latina.
  Din ce am inteles eu din invataturile lasate de Domnul Maitreya,spiritul este acea suflare Divina in care se cumuleaza toata cunoasterea de pe parcursul a milioanelor sau miliardelor de ani de viata,sufletul este ca un fel de corp energetic care face legatura intre spirit si corpul material,ceva de genul buferului de la calculatoare.
  A ne contrazice uni pe alti nu este ceva rau atata vreme cat de aici invatam ceva,pentru-ca eu nu am capacitatea de a cuprinde totul pot cunoaste doar un segment tu aprofundezi alt segment al aceeasi lucrari si daca le punem impreuna putem evolua.

 4. IONUCMORA : In ani adolescentei cochetam cu aceasta shtiinta a paranormalului, am facut chiar parte dintr-un cerc, asta incercam sa va spun dar prin cuvinte mai simple ca toate aceste aparitii si aceste manifestari sunt perfect normale doar ca noi inca nu am ajuns la le intalegem

 5. Off topic : Alexandru toti esti bestial, stii sa iti exprimi punctul de vedere ;))
  Fantome ? –> Wtf [nu este injuratura.] [off topic :multi oameni folosesc cuvine de gen …wtf , omg ,,,etc dar foare multi doarau auzit si le repeta]–> ?
  Deci sa presupunem , ca fantomele exista.
  Bun avem un punct.
  Un mare om care a murit din pacate[Dumnezeu sa il odihneasca in pace] a lasat ceva in urma.
  Bun avem doua puncte.
  Fenomen –> el exista
  Paranormal –> exista
  „Par Anormale” –> adevarat
  Avem 3 puncte
  citat [da il putem numi asa]”Acestia nu au nici cea mai vaga idee ca exista niste oameni de stiinta de renume mondial care au atins rezultate remarcabile in cercetarea fantomelor si spiritelor”
  deci niste oameni
  nu au murit toti doar de unul singur am aflat
  Avem patru puncte
  Ei Vor Reusii! daca cred
  Si mai avem un puncte
  Cu cele 5 ale mele care nu vi le spun se fac 10
  Imi cer scuze pentru greselile de gramatica imi este destul de somn si eu tot vreau sa mai dau o dota !
  Mersi petru atenite.

Leave a Reply