Home Spiritualitate teoreticaCugetari Fantomele: o superstitie adevarata?

Fantomele: o superstitie adevarata?

by admin
60 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

fantome70Sa presupunem ca un om dintr-un sat este posedat de un spirit rau. Oamenii educati vor spune ca aceasta este o superstitie. Pe cei needucati ii putem considera superstitiosi, deoarece multi nu sunt capabili sa ofere un argument in favoarea credintei lor. Asadar, toti satenii educati vor sustine ipoteza superstitiei, tara sa cunoasca faptul ca intr-o universitate, cum este Harvard, exista un departament care desfasoara o cercetare si investigare minutioasa in fenomenul asa-zis paranormal. Acestia nu au nici cea mai vaga idee ca exista niste oameni de stiinta de renume mondial care au atins rezultate remarcabile in cercetarea fantomelor si spiritelor si ca, mai devreme sau mai tarziu, se va dovedi ca ei, oamenii educati, au fost cei superstitiosi – iar cei pe care ii considerau superstitiosi, chiar daca nu cunosteau prin proprie experienta in ceea ce credeau, totusi aveau dreptate.

Sa luam  exemplul lui Oliver Lodge, mare fizician, dar si cercetator al fenomenelor paranormale si veti fi surprins. Oliver Lodge a castigat premiul Nobel. Intreaga sa viata si-a dedicat-o investigarii spiritelor si fantomelor. Inainte sa moara a lasat un document in care scria: “Toate adevarurile stiintifice pe care le-am descoperit nu sunt nici pe jumatate la fel de adevarate ca fantomele sau spiritele. Insa noi nu cunoastem nimic despre acest fenomen deoarece oamenii educati superstitiosi nu sunt interesati deloc de aceste descoperiri.”

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

12 comments

SILVIA 16 martie 2010 - 22:11

da cred in existenta fantomelor sau suflete ratacite ,dar nu cred ca ati pot face rau si te pot poseda cum sunt relatarile de pe discavery.

ionucmora 17 martie 2010 - 2:53

Fantomele sant spirite care nu a constientizat ca au iesit din corp(murit) si raman atasate de viata materiala.In acest caz ele vor ramane pe pamant pana vor constientiza ca nu aici le este locul lor .Asta poate sa dureze chir mii de ani.

SILVIA 18 martie 2010 - 1:34

ionucmora nu vreau sa te contrazic si imi spun doar parerea mea personala.cand omul moare se spune ca i-a iesit sufletul nu spiritul .nu stiu de unde vine denumirea de spirit dar eu cred ca sunt suflete ratacite .probabil ca cei care spun ca vorbesc cu spiritele cu toate ca eu nu cred asa ceva , nu putea sa spuna sedinta de suflete si a spus spirite sa sune mai atragator sedinta de spiritism.

dary 18 martie 2010 - 15:56

Fantome, spirite, suflete ratacite, aratari, oricum le-am spune le regasim in orice cultura, normal tindem sa negam existeanta a orcarui fenomen inexplicabil, sau se ne ascundem in spatele unei ridicari din umeri, fara a cerceta aceste feneomene, existentza lor ne sperie desi nu ar trebui, aceste fenomene sunt normale dar fiind foarte rare tindem sa le trecem pe planul anormalului. Explorand aceste mistere cu timpul le veti intalege si nu va ve-ti mai teme de ele, chiar va ve-ti dori sa le intalniti in calatoria voastra prin lumea materiala. Dar tot e bine de stiut ca nu e bine sa provocati voit aceste fenomene deoarece orice cauza are si un efect, efect pe care nu-l veti putea controla, iar bresa dintre lumi trebuie facuta de un cunoscator in materie.

ionucmora 19 martie 2010 - 2:17

Silvia cu cateva secole in urma se spunea ca pamantul este plat si este centrul universului,dar asta nu inseamna ca este si adevarat.
Din cate stiu eu ortodocsii ii spun duh si catolicii ii spun spirit aceleasi forme data de Dumnezeu omului si care poate fii eterna.Exista aceasta diferenta datorita faptului ca ortodocsii folosesc terminologia din limba greaca si catolicii cea din limba latina.
Din ce am inteles eu din invataturile lasate de Domnul Maitreya,spiritul este acea suflare Divina in care se cumuleaza toata cunoasterea de pe parcursul a milioanelor sau miliardelor de ani de viata,sufletul este ca un fel de corp energetic care face legatura intre spirit si corpul material,ceva de genul buferului de la calculatoare.
A ne contrazice uni pe alti nu este ceva rau atata vreme cat de aici invatam ceva,pentru-ca eu nu am capacitatea de a cuprinde totul pot cunoaste doar un segment tu aprofundezi alt segment al aceeasi lucrari si daca le punem impreuna putem evolua.

ionucmora 19 martie 2010 - 2:27

Dary cei care au numit aceste intamplari au foarte mare dreptate, paranormale
Acest cuvant este format din doua cuvinte alipite “par anormale”se intelege ca este vorba de ceva care doar iti da iluzia ca ar fi anormal dar de fapt el este foarte normal.

dary 22 martie 2010 - 16:48

IONUCMORA : In ani adolescentei cochetam cu aceasta shtiinta a paranormalului, am facut chiar parte dintr-un cerc, asta incercam sa va spun dar prin cuvinte mai simple ca toate aceste aparitii si aceste manifestari sunt perfect normale doar ca noi inca nu am ajuns la le intalegem

titep 17 mai 2010 - 18:52

bau fetelor !!! un mic exercitiu de imaginatie n-ar strica: ce-ati face daca-ti fi fantome? ce-ati face daca n-ati fi fantome?
:))
astept parari…da-ti frau liber la imaginatie (nu e interzis de domnu’)

andreea 3 august 2010 - 18:37

nu stiu ce sa zic dar eu cred ca exista fantome

alexandru 16 noiembrie 2010 - 13:58

FRATILOR, NU EXISTA FANTOME,STRIGOI,VAMPIRI ETC DAR EXISTA DIAVOL ACESTA POATE SA IA INFATISARE CHIAR SI DE INGER PENTRU A VA INDEPARTA DE DUMNEZEU.NU TREBUIE SA VA LUATI DUPA CEI CE SPUN ACESTE LUCRURI NU EXISTA,NU AU EXISTAT SI NICI NU VOR EXISTA

tutty 7 iulie 2011 - 11:06

alexandru este foarte gresit cea ce spui mai gandestete bine si cauta mai multe informati

Shift 3 ianuarie 2013 - 22:54

Off topic : Alexandru toti esti bestial, stii sa iti exprimi punctul de vedere ;))
Fantome ? –> Wtf [nu este injuratura.] [off topic :multi oameni folosesc cuvine de gen …wtf , omg ,,,etc dar foare multi doarau auzit si le repeta]—> ?
Deci sa presupunem , ca fantomele exista.
Bun avem un punct.
Un mare om care a murit din pacate[Dumnezeu sa il odihneasca in pace] a lasat ceva in urma.
Bun avem doua puncte.
Fenomen –> el exista
Paranormal –> exista
“Par Anormale” –> adevarat
Avem 3 puncte
citat [da il putem numi asa]”Acestia nu au nici cea mai vaga idee ca exista niste oameni de stiinta de renume mondial care au atins rezultate remarcabile in cercetarea fantomelor si spiritelor”
deci niste oameni
nu au murit toti doar de unul singur am aflat
Avem patru puncte
Ei Vor Reusii! daca cred
Si mai avem un puncte
Cu cele 5 ale mele care nu vi le spun se fac 10
Imi cer scuze pentru greselile de gramatica imi este destul de somn si eu tot vreau sa mai dau o dota !
Mersi petru atenite.

Leave a Comment