Home Spiritualitate practicaMeditatii Meditatia taoista asupra luminii sau cum trupul poate straluci ca un giuvaer

Meditatia taoista asupra luminii sau cum trupul poate straluci ca un giuvaer

by admin
38 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Taoismul este o religie originara in China, institutionalizata ca atare aproximativ in secolul II i. Hr. Lumina ocupa un loc important in cadrul taoismului. Un anumit exercitiu se incheie cu aprinderea generala a intregii persoane a vizionarului, adus la incandescenta.

Taoistul care mediteaza se straduieste sa coboare in persoana lui lumina solara. Soarele trebuie sa lumineze in forma de halo, sa-i cuprinda intreg corpul si sa coboare pana la picioare. In acest fel, cel care se lasa in mod regulat in voia acestei hrane de lumina, cel care inghite pe gura, dupa ce le-a vizualizat, eflorescentele astrilor, dobandeste o „fata aurie”, „tot corpul lui e luminos si stralucitor” sau „iradiaza o lumina extraordinara”. Vizionarul se confunda astfel cu marii astri, carora le absoarbe energia.

Un alt exercitiu consta in a se hrani cu lumina stelelor din Ursa Mare, a se „culca” in Obrocul Nordului. Prima stea coboara in inima, a doua, in plamani, a treia, in ficat si asa mai departe pana la a saptea, care coboara in ochi. La sfarsitul exercitiului, adeptul taoist se unge pe tot corpul cu pudra de orez si se culca. Dupa sapte ani de practica, trupul lui are stralucirea unui giuvaer, iar din capul lui radiaza o lumina purpurie.

In lucrarea sa despre meditatia taoista, Isabelle Robinet precizeaza ca sfant este cel care stie sa radieze lumina si totodata sa si-o ascunda. „Ascunde-ti lumina”, recomanda Lao Zi. Or, a disparea inseamna a-ti ascunde lumina, a-ti ascunde adevarul, a-ti ascunde transparenta. Totusi, prin exercitiile sale, sfantul a devenit lumina. E auriu, straluceste, poarta o aureola; „isi imprastie lumina la peste zece kilometri, lumineaza prin el insusi o camera cufundata in intuneric”.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

4 comments

Ciprian 17 mai 2012 - 9:46

Fara sa stiu ca exista aceasta “credinta” acelasi lucru pot zice ca l-am patit si eu dar in mod inconstient! m-am concentrat la un momenta dat atat de mult incat am simtit la un moment dat ca vad numai “lumina”! m-am speriat si am revenit imeidat in starea de dinainte!:(

shalom 18 mai 2012 - 7:16

Mai,ce sa zic?Si eu am patit ceva asemanator: mergand pe drumul spre Constanta(cel vechi),deodata,am vazut o lumina mare,mare.Noroc ca am iesit repede din transa.Era un TIR. 😀
Shalom!

gabi .GR.ATH. 18 mai 2012 - 10:35

Daca ar fi asa,ginditi-va ca nu am avea nevoie de curent electric!

ioana 21 octombrie 2013 - 18:21

Meditatia asta ar fi buna.Daca am invata-o totii am economisi curentul electric.Cine mai are nevoie de bec cand tu esti un felinar umblator?:)

Leave a Comment