Marturie socanta despre parintele Arsenie Boca: era tot invaluit intr-un foc spiritual! Avea o aura de sfinti…

Social Media

Imagine: prelucrare proprie

In mod categoric, unul dintre cei mai iubiti sfinti care au trait in epoca noastra in Romania, a fost parintele Arsenie Boca, care s-a dus la ceruri in 1989, chiar inainte de caderea comunismului. Exista nenumarate marturii despre minunile infaptuite de Arsenie Boca, care au fost consemnate in diferite carti. Astazi, am sa va vorbesc despre una din aceste minuni, extrasa din cartea preotului Ioan Sofonea – „Am auzind un sfant vorbind – parintele Arsenie Boca”.

Arsenie Boca a stat mult timp la manastirea Brancoveanu, acolo unde, cantarile la strana din timpul slujbelor religioase erau sustinute de localnicii din satele din jurul manastirii. Unul dintre localnici era mos Gheorghe Barsan, pe care parintele a inceput sa-l indrageasca mult.

Dar Mos Barsan e cel care l-a vazut pe parintele Arsenie Boca invaluit in foc, asa cum un calugar l-a vazut pe Sf. Arsenie cel Mare „tot numai foc”. Bineinteles, nu era vorba de un foc fizic, ci de unul spiritual (e posibil sa-i fi vazut aura, care, la sfinti e de culoare aurie, ca si focul). Astfel, in timpul Sfintei Liturghii, Mos Barsan a vazut un foc, o lumina in jurul parintelui Boca. Nu toti cei prezenti au vazut acea lumina, dar nenea Gheorghe Barsan a vazut si i-a spus uimit sfantului: „Vai, parinte, sunteti tot foc!” Parintele i-a raspuns: „Am simtit eu ca ma arde ceva. Sa nu spui la nimeni!” Dar un astfel de lucru nu putea fi tainuit, iar nenea Barsan i-a spus si parintelui Ioan Sofonea…


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply