Puterile miraculoase de vindecare ale parintelui Arsenie Boca, in timpul vietii, dar si dupa moartea sa!

arsenie boca 2Parintele Arsenie Boca a devenit unul dintre cei mai iubiti duhovnici ai romanilor. De numele preotului-martir, al carui mormant din Prislop este loc de pelerinaj pentru crestini, sunt legate o multime de marturii fabuloase. Unii dintre cei care l-au cunoscut au vorbit despre forta videcatoare a acestuia sau despre ajutorul divin mijlocit de el.

Parintele Arsenie Boca a devenit in ultimii ani un personaj fabulos al ortodoxiei. Locul de veci al fostului staret al manastirilor Prislop si Brancoveanu este vizitat saptamanal de mii de oameni, veniti sa se roage in fata mormantului impodobit cu flori, cu credinta ca vor fi ajutati sau ii vor ajuta astfel pe cei dragi.

Exista numeroase marturii ale celor care l-au cunoscut pe Arsenie Boca, in care fostul preot era prezentat ca un om care avea darul vindecarii. De la bolnavi de cancer la orbi si persoane suferinde de paralizie, „pacientii” parintelui erau vindecati, potrivit relatarilor, prin puterea credintei. „In lucrarea parintelui Arsenie avem si cazuri de vindecari miraculoase. A vindecat un orb pe care mai intai l-a spovedit si l-a impartasit si apoi i-a zis sa iasa din biserica. Cei prezenti au zis sa-l ajute fiind orb, dar parintele i-a oprit zicandu-le sa-l lase sa mearga singur. Ajungand la usa bolnavul a zis: „Mai fratilor, eu vas”. In acel moment i-a revenit vederea pentru toata viata. Un om paralizat la par a fost dus cu caruta la manastire si parintele i-a zis sa coboare din caruta. El a coborat si de atunci a mers normal”, scriau autorii cartii „Alte marturii despre Parintele Arsenie Boca”, aparuta in Colectia „Ortopraxia”, in 2008.

„Un orb a stat o luna de zile la manastire si canta mereu o cantare despre pace. Intr-o zi, dupa vecernie, dupa ce au iesit toti din biserica, parintele Arsenie l-a luat pe orb afara si i-a zis sa se uite in sus si sa-i spuna daca vede ceva si i-a raspuns ca parca zareste ceva. A doua zi, dupa vecernie, din nou l-a luat si i-a zis sa priveasca spre cer, iar orbul i-a zis ca vede mai bine. In a treia zi orbul a vazut si mai bine. In circa o saptamana orbul s-a vindecat”, scriau autorii cartii „Sfantul parinte Arsenie Boca”.

Un alt preot, David Stoica, de la Manastirea Sadinca, relata ca si-a dat seama la Prislop de puterea de vindecare a duhovnicului Arsenie, chiar si dupa ce acesta murise. „O copila de patru ani, cu familia, venise la mormantul de la Prislop al parintelui Arsenie. Nu putea merge pe picioruse. Era paralizata total. Stateau cu totii ingenunchiati in jurul mormantului cu fruntile lipite de pamant. Se rugau fierbinte, toti, cu ochii inchisi. Si deodata vad copilasul cum se ridica dintre ei, in picioare. Statea asa, cumva speriata, nevenindu-i sa creada ca este adevarat. Pe urma a inceput sa sara intr-un picior de parca voia sa se dezmorteasca. Pe urma a facut cativa pasi”, relata parintele David, in cartea „Alte marturii despre Parintele Arsenie Boca”.

Sursa: adevarul.ro

3 Comments

  1. Părintele are puteri miraculoase fara nici un dubiu.Am fost acolo si pot sa spun ca am primit ajutor in probleme la care eu nu mai găseam nici o rezolvare.Totul e sa mergi cu credinta.Daca mergi doar ca turist, asa te si întorci.Doamne Ajuta tuturor si nu ezitați sa ajungeți la Prosop.

Leave a Reply