Secretul prin care Arsenie Boca a capatat puteri supranaturale (profetii si cunoasterea gandurilor / faptelor oamenilor)

Social Media

Multa lume il cunoaste pe Arsenie Boca, considerat de multi ca fiind „sfantul romanilor din zilele noastre”. Exista insa o poveste putin cunoscuta despre cum a devenit Arsenie Boca „sfant”. In 1939, Arsenie Boca, avand varsta de 29 de ani, petrece 3 luni pe Muntele Athos, mai precis la schitul romanesc Prodromu. Din umilinta si din smerenie, parintele n-a vorbit niciodata foarte clar despre ceea ce i s-a intamplat in 1939 la Muntele Athos.

Ucenicii lui povestesc ca, mergand el acolo, pe munte, prima data s-a dus intr-o padure deasa, sa se roage. Si s-a rugat mult la Iisus Hristos pentru a-i trimite un duhovnic, un povatuitor bun, sa-l indrume pe calea calugariei. Dupa un timp, Arsenie Boca a inceput sa se roage la Maica Domnului. Si, dupa cum a povestit chiar parintele insusi, Maica Fecioara i s-a aratat coborand dintre nori si venind la el, l-a luat de mana si l-a urcat pe un munte asa de inalt, ca nici nu puteai sa privesti in jos. Si acolo, pe creasta muntelui aceluia ametitor, l-a lasat Maica Domnului pe mana unui sfant. Era Sfantul Serafim din Sarov, ce vietuise pe pamant cu vreo doua veacuri in urma. Dupa care, Sfanta Fecioara s-a topit in vazduh tot asa lin cum se aratase.

Vreme de 40 de zile, Arsenie Boca a primit pe acel munte invatatura de la Sf. Serafim, urcand in fiecare zi, fara teama, creasta dintre abisuri. Si in tot acest rastimp de 40 de zile, Arsenie Boca a tinut in continuu post negru.

Dupa cateva luni, cand s-a intors din Grecia la Manastirea Sambata, era cu totul alt om: capatase darul acela faimos – al proorociei, si puterea lui cea mare, ca daca se uita la tine, te cutremurai si te umileai pe loc. Si-ti stia pe data toate gandurile si numele, fara sa te cunoasca, si faptele toate, pacatoase sau bune, ca nu puteai sa le ascunzi.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply