Luna in zodii

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Berbec: Da subiectului un spirit independent, dornic sa-si deschida un drum in viata cu orice pret. El este ambitios si bataios, lipsit de prevedere, ceea ce-i va aduce multe esecuri. Aceasta poritie da curaj neinfricat si greu de stavilit. Daca Luna este prost aspectata este silit sa alerge de la o situatie la alta fara sa aiba timpul de a incerca cu seriozitate sa reuseasca undeva. Aspectul indica inspiratie cu un grad mare de concretizare, inclinatie spre literatura, abilitate de a iesi din incurcaturi, tendinta spre dinamism, agresivitate, spirit de independenta, tendinta spre revolta, de a actiona mereu in contradictie cu sfaturile pe care le primeste. Fire bagareata, incercand sa se impuna in fata celorlalti; perseverenta, ambitie. E necesara invatarea felului in care va putea sa-i mobilizeze pe altii. Nativul va avea popularitate, implicandu-se in activitati sociale si neglijand viata de familie.

Taur: Este semnul exaltarii Lunii, iar pozitia este foarte buna daca Luna este bine aspectata, pentru ca firea fixa a Taurului potoleste nestatornicia Lunii, amestecandu-se si cu raza lui Venus. Caracterul persoanei este bland, placut, desi hotarat si increzator in sine. Aceasta pozitie da perseverenta, prevedere, bunatate, ceea ce-i aduce persoanei toate fericirile vielii: sanatate, avere, prieteni, familie, case si proprietati. Persoana va avea posibilitatea de a se bucura din plin de toate acestea pentru ca este sociabila, ospitaliera, prietena a placerilor sanatoase, a artelor, muzicii, a tot ce alcatuieste frumusetea vietii. Aspectul indica o fire pasnica, linistita, intuitiva, posesivitate si gelozie, incapatanare, spirit materialist, increzator in fortele proprii, avand un orizont relativ limitat. Nativul este afectiv, senzual, inclinat spre viata de familie; posibile talente artistice in desen, pictura, sculptura. Posibilitati de imbogatire datorita intuitiei financiare si talentului in alegerea afacerilor sigure.

Gemeni: Indica o inteligenta vie, pasiune pentru literatura si stiinta, persoana fiind plina de forta si gata sa se masoare cu greutatile vietii. Modul sau de a gandi este larg, liberal, adaptandu-se usor la ideile progresiste. Persoana sare de la un subiect la altul asa cum ii cere spiritul sau nesupus si neastamparat. Aceasta pozitie ofera un gust accentuat pentru calatorii si pentru orice profesie care face legatura cu publicul. Aspectul indica inteligenta, dar si tendinte de oscilatie, imprudenta, inconstanta, logoree, spirit inventiv, atractie pentru studiu, pentru literatura, tendinta de a avea mai multe ocupatii, lipsa de perseverenta, nehotarare. Tendinte dualiste, capricii, mare abilitate si mobilitate fizica si mentala, estetism si superficialitate. Talent pentru jurnalistica, publicitate, activitati in contact direct cu publicul.

Rac: Da o fire placuta, sociabila, simpatica, insa indolenta, vrajmasa oricarui efort fizic. Persoanei ii place sa pluteasca in voia curentului si numai biciul nevoii o poate pune la treaba. Este sensibila la starile psihice mai ales daca Luna este in conjunctie cu Neptun sau aceasta pozitie mai da si dragoste de camin, de confortul sau. Ea afecteaza digestia, iar daca aspectele sunt rele apar tulburari digestive. Aspectul indica o mare sensibilitate, inteligenta, intuitie, perceptii subtile, o fire linistita, receptiva, atractie spre confort. Nativul este puternic legat de familie, emotiv, atras de istorie, filologie, diplomatie.

Leu: Pozitia lumineaza inteligenta si indica o fire increzatoare in sine, neinfricata, inzestrata cu talent organizatoric. Acesta este motivul pentru care persoana care are Luna aici ajunge de obicei sa conduca in anturajul sau. Este de o cinste absoluta, este nobila si marinimoasa. Aspectul indica ambitie, incredere in sine, integritate, organizare si metoda, inclinatie spre grandomanie, eleganta, snobism. Persoana este capabila in functii de raspundere, trebuind sa-si atenueze setea de putere. Detesta minciuna, este atrasa de petreceri si placeri, dar mai ales de idealuri inalte.

Fecioara: Amplifica insusirile mentale daca este bine aspectata da o minunata memorie, pasiune pentru studiul stiintelor sau al ocultismului, ambitia de a nu fi intrecut. Chimia este stiinta favorita persoana putand fi un bun inginer sau dietetician. Aceasta este linistita si rezervata in manifestari, detesta laudarosenia si lingusirea. Aspectul indica multiple calitati mentale, abilitate in dialogul cu publicul, intuitie, calitati parapsihologice; o fire intelectuala, analitica, subtila, logica si pragmatica, avand tendinta de a se pierde intr-un labirint de detalii. Persoana da dovada de aptitudini mari in cercetare, de spirit de observatie dezvoltat, reflexe bune, prudenta, atractie pentru compasiune si mila, fiind cam lipsita insa de ambitie si hotarare. Poate avea necazuri cu sanatatea, legate de probleme de nutritie, metabolism, datorate ipohondriei sale; in cazul persoanelor de sex feminin, tulburari ale functiilor intime, vitalitate scazuta.

Balanta: Da un numar mare de prieteni si faciliteaza sprijinul public. Este o persoana placuta, serviabila, optimista, iubitoare de placeri si de societate. Aceasta pozitie indica un randament bun si capacitatea de a judeca corect lucrurile. Persoana va iubi artele, va avea un mare talent artistic daca este favorizata de aspecte bune. Aspectul indica o fire ambitioasa, blanda, romantica, poetica, afectuoasa, indulgenta cu sine, avand nevoie de ajutorul celor apropiati. Atractie pentru societate, pentru politica si arta oratorica, sau relatii cu justitia. Persoana beneficiaza de talente artistice, popularitate, onoruri, fiind foarte sensibila la parerile celorlalti si adaptandu-se curentului general de opinie. Nu va ingadui nimanui sa i se amestece in planuri si nu va suporta nici o constrangere. Este adesea foarte repezita in purtare si vorba, se infurie repede, este nepasatoare la amenintari, dar deosebit de sensibila la bunavointa.

Scorpion: Are vointa puternica si indarjire, incapatanare in atingerea scopurilor, orice ar intreprinde. Aceasta pozitie indica o mare atractie spre stiintele oculte, dar daca Luna are aspecte rele apare o inclinare spre desfrau si necazuri cu femeile. Aspectul indica o serie de calitati psihice deosebite, intuitie, clarviziune, interes pentru ocultism, mister. Spirit deductiv, tendinte de manipulare, lipsa de tact, preferinte pentru critica excesiva si contrazicere, capricii, trairi intense la nivel sentimental si emotional. Pericole in contact cu apa, pericol de distrugere a caminului, divort, sexualitate puternica; un caracter dur, nemilos; cinism, incapatanare, oportunism. Intuitie foarte dezvoltata, exista insa tentatia de a o folosi in scopuri incorecte si distructive.

Sagetator: Persoana este spirituala si activa, adora orice forma de exercitiu fizic; are o fire vagabonda, este atrasa de calatorii in strainatate. Iubeste animalele, mai ales caii si cainii. Are inclinare spre studiul dreptului, filozofiei si stiintelor oculte. Este bine dispusa, optimista, glumeata, este un tovaras ideal, dar daca Luna este suparata atunci apare lenevia si necumpatarea. Aspectul indica onestitate, spirit justitiar, incapacitatea de a sta locului, miscari foarte rapide, atractie pentru sport si calatorie, interes fata de psihic si ocultism. Nativul beneficiaza de reusita in afaceri, familie fericita, este idealist, iubeste animalele, este vesel, optimist, trebuind sa-si controleze franchetea cu care uneori ii sperie pe cei din jur.

Capricorn:
Cand este bine aspectata ii asigura persoanei sprijinul persoanelor mai ridicate pe scara sociala. Oricare ar fi succesele in viata lui, va ajunge sa le aiba prin altii, pentru ca este prea timida pentru a se descurca singura. Este melancolica, sensibila la orice intorsatura reala sau inchipuita. Daca Luna este suparata ea expune persoana la barfa, meritata sau nu. Aceasta pozitie are si un efect rau asupra digestiei. Persoana cu Luna in aceasta pozitie are o frica nebuna sa nu saraceasca si de aceea ajunge avara, refuzandu-si orice confort, ca sa puna bani de o parte pentru zile rele. Are putina mila pentru ea si deloc pentru ceilalti. Aspectul indica o vointa puternica, egoism, fire rece, distanta, rezervata, atractie pentru solitudine, caracter dezagreabil, trist, melancolic, pesimist, inclinat spre materialism, acordandu-si mai multa importanta decat merita. Pozitie sociala si politica importanta; exista tentatia de a-si sacrifica familia pentru realizarea misiunii sale in societate. Probleme cu sanatatea.

Varsator:
In configuratie buna da o imaginatie vie, cu putere de a prezenta imagini spirituale, facandu-le sa para aproape tangibile. Nu se bazeaza pe rationament deoarece are o intuitie foarte dezvoltata. Persoana este sociabila, placuta si curtenitoare, ceea ce ii atrage multi pieteni. Luna suparata indica insa un spirit peste masura de hoinar. Aspectul indica o fire interiorizata, independenta, spirit de observatie, abilitate in a-i studia pe cei din jur, idei originale, excentrice, dorinta ca toata lumea sa aiba o parere buna despre el. Tentatie spre ocultism, asociatii secrete, aventura. Posibilitate de divort, legaturi sentimentale liberale, popularitate artistica; relatii si influenta in cercurile puterii.

Pesti: Da un intelect receptiv, imaginatie rodnica, dar o fire delasatoare, nestatornica. De aici i se vor trage necazuri si neajunsuri care vor insoti persoana pe cararile vietii. Aceasta poate cadea in pericolul mediumnitatii, mai ales daca Neptun este rau aspectat. Este guraliva, iar daca un aspect bun al lui Venus sau Mercur o face apta sa se dedice muzicii, va canta cu multa simtire si inspiratie. Daca aspectele sunt rele, dragostea i-ar putea aduce necazuri. Pestii in varful casei a XII si Luna aici indica parinti cu inclinare spre betie. Aspectul indica inconstanta in sentimente, senzualitate puternica, indolenta, tendinta spre o viata cat mai variata, nehotarare, capricii, neliniste, intuitie, hipersenzitivitate, mediumnitate. Lipsa de simt practic, complexe de inferioritate, tendinta spre sacrificiu, imaginatie foarte bogata, talente artistice, inspiratie, muzicalitate, poezie. Posibile stari confuze si depresii nervoase cauzate de deceptii sentimentale.

2 Comments

Leave a Reply