Fiecare om este o particica a naturii si-a universului, o farama dintr-un intreg, in care se reflecta ca apa intr-o picatura de roua. Psihicul, sanatatea, sistemele din interiorul corpului depind in mare masura de ritmurile cosmice ale Soarelui si Lunii, de schimbarea campului magnetic al Pamantului si de alte cauze exterioare.
Actorii principali ai ritmurilor biologice sunt Soarele, Luna si Pamantul. Fortele lor magnetice, electrice si de gravitatie interactioneaza permanent si actioneaza asupra oamenilor si animalelor. In zilele favorabile, energia pozitiva se activeaza si ne ajuta sa realizam cu succes diferite proiecte, ba uneori, schimbul de energii cu universul este maxim si atunci se intampla lucruri minunate (vindecari miraculoase, castiguri la Loto etc.).
In schimb, exista si zile nefavorabile, atunci cand Soarele, Luna si Pamantul ne influenteaza negativ. Omul simte o stare de slabiciune, lene, somnolenta, devine nervos, agresiv, irascibil. Creste numarul de accidente rutiere, certuri in familie. In zilele nefavorabile esueaza si intalnirile de afaceri, activitatile diplomatice.
Majoritatea oamenilor nu au grija de organismul lor in zilele „cu minus”, mai ales daca pe moment se simt bine. Organismul puternic si sanatatea buna le permit sa reziste un timp, dar urmarile se aduna si duc la imbolnaviri grave. In fiecare luna, exista 8-12 zile nefavorabile. Daca nu le dam atentie, organismul sufera tot mai mult, se aduna problemele legate de pierderea energiei biologice, apar simptomele abaterii de la ritmul natural biologic:
* Stare de oboseala, lene, omul nu se satura de somn si atunci cand doarme mult.
* Pierderea facultatii de gandire logica si analiza a imprejurarilor vietii.
* Pierderea abilitatii de planificare in timp si in spatiu.
* Pierderea orientarii in spatiu, omul se impiedica, cade pe loc drept, apare tremuratul mainilor, al picioarelor si capului.
* Tentative de sinucidere sau, in varianta mai blanda – pierderea capacitatii de a lupta cu boala, de a lupta pentru viata.
Ce trebuie sa facem in zilele negative?
* Renuntarea la dulciuri. In perioade cu risc predomina metabolismul proteino-lipidic, iar zaharul devine toxic, mai ales in prima jumatate a zilei. Consumul exagerat de carbohidrati poate provoca unele afectiuni, printre care obezitate, diabet, ateroscleroza. Nu se renunta in totalitate la carbohidrati, deoarece au functii importante ca: sursa de energie, refacerea celulelor si a tesuturilor. Lipsa lor totala duce la dereglari in sistemul nervos si in muschi, la slabirea activitatilor mentale si fizice.
* Scaderea cantitatii de produse animale si cresterea cantitatii de legume si fructe: varza, sfecla, morcov, rosii, castraveti, ceapa, care contin vitaminele necesare pentru metabolismul proteino-lipidic. Cel mai important produs alimentar, care are un rol principal in diminuarea efectelor negative, este varza, deoarece contine compusi care incetinesc procesele de imbatranire, previne obezitatea si depunerea de colesterol in vasele sangvine. Sucul de varza normalizeaza metabolismul in ficat.
* Reducerea efortului fizic. Schimbarile de gravitatie actioneaza direct asupra aparatului locomotor (scheletul si muschii) si puterea fizica scade. Efortul trebuie redus, dar nu se renunta la activitatile cotidiene. In cazul sportivilor de performanta, in zilele negative scad considerabil rezultatele obtinute, iar numarul de accidentari creste vizibil.
* Renuntarea la TV, radio, ziare. Vederea si auzul ne sunt incarcate peste masura cu informatii transmise zilnic prin mass-media, de care nu avem nevoie, care ne agreseaza psihic. Vizionand emisiunile TV, omul este supus unor presiuni enorme. Orice informatie (inclusiv prin radio) provoaca o stare de incordare sau stres. Creierul nu este in stare sa o „asimileze” si automat se inchide ca sa se protejeze. Omul simte somnolenta, indispozitie, apar starea de nervozitate, agresivitatea. E bine sa renuntati la toate sursele de informatie ca sa preveniti criza hipertensiva, atacul de cord, agravarea afectiunilor gastro-intestinale, riscul de accident vascular-cerebral, sau accidentele de circulatie.
* Limitarea consumului de medicamente – in zilele „negre” actiunea lor este mai slaba, nu-si fac efectul. Pastilele sau alte proceduri terapeutice sunt o sarcina in plus pentru organism (cu exceptia medicamentelor importante, de care depinde viata omului). In prima zi negativa, se scade doza obisnuita cu 5%, in a 2-a cu 10% si tot asa pana la renuntarea totala. Folosind metoda aceasta crestem puterea medicamentelor in restul zilelor cand le luam.
* Curatarea energetica a spatiului in care locuim, cu tamaie sau cu betisoare parfumate. Se folosesc tamaia, betisoare cu aroma de pin, cedru, menta, musetel, eucalipt si altele.
Sursa: Formula As
Comments are closed.