Luna si superstitiile sale magice si spirituale

2
29

Luna spiritualaIn astrologie, Luna este cel mai important corp ceresc dupa Soare. Ea reprezinta partea emotionala si subconstientul personalitatii noastre.

Luna exercita un efect foarte puternic asupra noastra, a tuturor. In noptile cu luna plina se nasc mult mai multi copii decat in celelalte. Si exista si mai multe accidente, precum si un risc mai mare de probleme pentru oamenii care sufera operatii chirurgicale in aceste perioade.

Semintele sadite atunci cand Luna este in crestere se dezvolta mai bine decat cele plantate in orice alta perioada. De fapt, totul merge mai bine cand Luna este in crestere. Si acest lucru este valabil si pentru relatiile sentimentale si pentru afaceri, la fel ca si pentru viata plantelor.
Momentul cel mai potrivit ca sa incepi ceva nou este pe timp de Luna noua. Daca vrei sa-ti pui o dorinta, cel mai bine este sa mergi afara, sub craiul nou. Este de bun augur sa te prosternezi sau sa te inclini de trei ori in fata craiului nou. Dar vei avea ghinion daca arati cu degetul spre Luna noua, caci prin aceasta il jignesti pe omul din Luna.

Indragostitii sunt mai romantici cand este Luna plina. Conform unei superstitii, daca privesti fix prea multa vreme la Luna plina, risti sa innebunesti. Cuvantul lunatic provine de la latinescul luna, care inseamna „Luna”, iar varcolacul este un om care se transforma in lup atunci cand e Luna plina.

Daca stai de vorba cu primul crai nou dintr-un an, s-ar putea sa-l visezi pe viitorul tau partener. Trebuie sa privesti fix la Luna si sa spui: “Salutare tie, draga Luna, salutare tie. Te rog, Luna draga, te rog sa-mi dezvalui mie pe cel/cea care va fi perechea mea.” Si, curand dupa aceasta, il vei vedea in vis pe partenerul tau.

Lumina Lunii intareste puterea descantecelor. Exista o veche credinta conform careia poti sa pui pe cineva sub puterea descantecului folosind o oglinda in care se reflecta lumina Lunii peste ochii lui/ei inchisi.

Luna poate prezice vremea, asa cum reiese si din urmatorul refren popular: “Luna palida inseamna ploaie, Luna rosie este vant, Luna alba nu inseamna nici ploaie, nici zapada.”

 

2 COMENTARII