Luna in case

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Casa I: In semn Cardinal, da nativului o fire foarte schimbatoare. Acesta se va stradui mereu sa-si schimbe situatia, anturajul, ocupatia. Rezulta o mare nevoie de a rataci, este mereu gata de duca, la intamplare. Intr-un semn Fix Luna indica mai multa statornicie, dar chiar si atunci persoana va cheltui probabil o mare parte din timp intr-o existenta ratacitoace. Aceste persoane sunt sensibile, mai ales daca Luna este intr-un semn psihic, Rac sau Pesti. Ele au o imaginatie foarte vie si sunt foarte intuitive. Aceasta pozitie a Lunii are o mare influenta asupra sanatatii, mai ales in cazul unei persoane feminine, aspectele sale determinand sanatatea si vitalitatea persoanei. Mai indica si reusita in ocupatiile care au contact direct cu publicul.

Aspectul indica ambitie, sociabilitate, popularitate, capricii, dorinta de schimbare, romantism, imaginatie bogata, intuitie, sensibilitate, tendinta de a exagera, agitatie, instabilitate emotionala, inconsecventa, oscilatie; rezistenta si adaptabilitate la conditii dificile.

Casa II: Aceasta pozitie prevesteste fluctuatii financiare cu exceptia cazului in care este intarita de aspecte bune cu Jupiter, planeta belsugului, sau cu Venus, planeta iubirii. Bunele aspecte cu Soarele fac ca lucrurile sa fie mai statornice. Aspectul indica indecizie, inconsecventa, lipsa de fermitate, castiguri financiare fluctuante, fire risipitoare, profesie in contact cu publicul, posibil in domeniul lichidelor, inclusiv in alimentatia publica. Nativul trebuie sa invete sa fie econom si calculat.

Casa III: Indica gustul pentru studiu, o imaginatie vie si rodnica, inclinare spre ocupatiile intelectuale, mai ales daca acestea nu pretind continuitate (de exemplu reporter sau redactor la ziare, unde trebuie sa fii mereu pe faza, sa prinzi stirile si sa umbli de colo colo sa le spicuiesti). Daca Luna are aspecte bune cu Mercur persoana poate ajunge la o pozitie sociala importanta. Aspectul indica o viata instabila, nevoia de a face deplasari dese si de a schimba anturajul, memorie vizuala foarte buna, talent pedagogic, elocinta, diplomatie, minte curioasa, abilitati pentru studiu si cercetare, inclinatie spre turism, nevoie de comunicare.

Casa IV: Daca este bine aspectata genereaza conditii fericite in casatorie mai ales spre sfarsitul vietii; daca este rau aspectata ea indica contrariul. Aceasta pozitie da inclinare spre experiente psihice, mai ales daca Luna este in Rac sau Pesti. Prevesteste numeroase schimbari de domiciliu, care vor fi fericite sau nefericite in functie de aspectele Lunii. Aspectul indica oscilatii, dese schimbari de domiciliu, abilitate in administrarea averii, cultul traditiei si al stramosilor, puternice legaturi ereditare, dependenta de parinti, in special de mama. Succes spre finalul vietii, sanatate buna, desi pot aparea probleme digestive.

Casa V: Indica o persoana nestatornica in sentimentele sale, patimasa pentru joc si pentru placeri, fecunditate in casatorie, mai ales daca este in Scorpion. Chiar si intr-un semn steril ca Leul, Luna da procreere daca este in casa V. Acest lucru trebuie analizat prin examinarea temelor ambilor parinti caci daca unul este cu desavarsire steril, Luna in casa V, in Leu sau Fecioara, in tema celuilalt, nu ar fi o pozitie suficienta ca sa aduca rezultatul asteptat. Aspectul indica o sexualitate puternica, dorinta de a straluci, o fire pofticioasa si invidioasa, atractie pentru distractii, petreceri, speculatii, farmec si magnetism personal, talente artistice, posibil teatru, arta sau politica. Persoana suporta greu singuratatea, este amabila si generoasa. Poate fi atrasa de jocuri, sport; poseda un instinct creator puternic; tendinta de a avea o familie numeroasa, fecunditatemare, iubeste copiii. Legaturile sentimentale ocupa un loc important in viata sa, fiind nestatornica in sentimente, putand avea o legatura intima cu o persoana nedemna.

Casa VI: Este o pozitie mai putin favorabila mai ales in cazul unei femei. Orice persoana care are Luna aici reuseste mai bine intr-un serviciu de subaltern decat intr-o afacere pe cont propriu. Aspectul indica tulburari oculare, pozitii de subaltern, vitalitate redusa, tendinta de a fi excesiv de critic. Necazuri cu sanatatea, in functie de natura Semnului in care se afla. lnteres pentru igiena, medicina, farmacie, chimie.

Casa VII: Indica o casatorie fericita si reusita in asocieri. Daca Luna este rau aspectata persoana va avea un sot usuratic, nestatornic, pierderi de bani prin procese, asociatii, opozitie publica si lipsa de popularitate. Aspectul indica oscilatii si nehotarare in sentimente, indecizie in legatura cu casatoria; nativul doreste succes si faima, tine mult la pozitia sa, are tendinta de a-si exprima dragostea prin instinct matern, ocrotindu-si partenerul, care va fi capricios si inconstant.

Casa VIII: Daca este bine aspectata, favorizeaza castiguri prin casatorie si mosteniri. Sporeste numarul copiilor desi s-ar putea ca acesti copii sa nu traiasca pana la maturitate. Daca este prost aspectata vor apare rasturnari de situatie dupa casatorie, iar daca survin mosteniri ele vor aduce un sir de procese care vor fi pierdute. Aspectul indica accidente,moarte in public, posibila catastrofa naturala, calamitate. Calitati psihice dezvoltate, posibilitati de mostenire, interes pentru viata de dupa moarte, posibilitatea de a manui banii altora, certuri violente cu femeile, mediumnitate, spirit vizionar, inclinatie spre ocultism.

Casa IX: In aspecte bune da nativului o inteligenta limpede, seriozitate, inclinari religioase, filozofice si juridice, dupa felul aspectului. Prevesteste calatorii lungi care vor aduce castiguri si placeri. Persoana este inclinata spre visare, spre viziuni mai ales daca Luna are aspecte cu Neptun. Daca Luna esteprost aspectata persoana este repezita si nechibzuita, ceea ce ii produce pagube. In calatorii va intampina multe necazuri; s-ar putea sa-si schimbe religia, ceea ce-i va atrage numeroase critici. Aspectul indica atractie spre calatorii, imaginatie puternica, un spirit vizionar, atras de religie, filozofie, stiinte umaniste, tendinta spre visare, posibila capacitate de clarviziune, posibile tulburari cerebrale, dar numai daca Luna este afectata de planete rele.

Casa X: Este un indiciu de bunastare, popularitate si prosperitate daca Luna este bine aspectata. Ea prevesteste bunavointa persoanelor influente si acumularea de bogatii. Aceasta pozitie da un spirit profund diplomatic, insetat de a sti. Cand Luna este prost aspectata, persoana va intampina dusmanie din partea publicului si va avea schimbari de soarta. Poate fi chiar implicata intr-un scandal public. Aspectul indica succes prin afaceri comerciale, prin ajutor venit din partea femeilor, tendinta de a avea oscilatii in comportament, atractie pentru viata publica, dorinta de a fi cunoscut si popular, dese schimbari de ocupatie, succes prin speculatii imobiliare sau cu terenuri.

Casa XI: In configuratie buna da persoanei numerosi prieteni, mai ales printre femei, dar daca este prost aspectata cei care vor veni la ea sub masca prieteniei o vor face cu nadejdea de a scoate de la ea un profit personal. Aspectul indica popularitate – nativul putand avea multi prieteni , preocupari pentru domenii diverse, implicare in societati si asociatii, tendinta spre superficialitate, relatii cu persoane influente. Beneficiaza de intuitie, originalitate si inspiratie, gasind solutii ingenioase la cele mai complicate probleme.

Casa XII: In aspecte bune va asigura succesul oricarei munci indeplinite intr-un loc retras, departe de privirea lumii: in inchisori, spitale sau institutii de caritate. Mai indica si probabilitatea de a avea o legatura amoroasa ilegala, care va ramane tainuita daca Luna este bine aspectata. Luna suparata indica primejdie din partea dusmanilor ascunsi care vor genera necazuri si persecutii. Aspectul indica preocupare pentru problemele celor din jur, tendinta de a-i ajuta pe cei slabi, nevoia de a se dedica unei cauze nobile; o fire izolata, retrasa. Nativul poseda o mare mediumnitate, sensibilitate, perceptii intuitive, imaginatie foarte bogata, dar si dificultati emotionale si nervoase. Are mari dificultati in exprimarea sentimentelor, traieste stari de confuzie si frustrare, este atras de misticism, ocultism; poate avea manifestari contradictorii si este capabil de multe lucruri care ulterior se intorc impotriva sa.

Be the first to comment

Leave a Reply