marți, decembrie 6, 2022
AcasăDivinatieAstrologieIntroducere in astrologie

Introducere in astrologie

Introducere in astrologie

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Astrologia este una din cele sapte stiinte ezoterice. Ea ilustreaza influenta elementelor astrale asupra omului, oferind un peisaj complet ce acopera toate situatiile vietii individuale, relationale, sociale, politice, economice, etc. Multi oameni simt instinctiv o atractie interioara pentru aceasta stiinta, deoarece fiecare asteapta un ajutor, o minune prin care sa poata sa-si traiasca viata cat mai bine. Astrologia poate oferi solutii, deoarece se bazeaza pe elemente cauzale si nu doar pe manifestarile efectelor.

Setea de informatie astrologica este provocata de cerintele evolutiei universale, acum, in momentul cand umanitatea se pregateste pentru un mare salt in evolutia civilizatie. Societatea umana, si mai ales individul ca atare, va urca in acest nou mileniu pe o alta treapta a evolutiei, cu alte conditii de dezvoltare a cunoasterii, apropiindu-se din ce in ce mai mult de valorile spirituale si mentinand valorile materiale la nivelul lor, fara a le nega sau fara a renunta la ele.

Omul trebuie sa isi recunoasca propria individualizare, prin descoperirea constiintei de sine, prin a afla cine este el si care este relatia lui cu universul. Astazi, pentru a ne defini, ne prezentam sub niste nume si prenume ce sunt destul de putin reprezentative pentru noi. Elementele care ne definesc sunt cele bazate pe realitatea universala si sunt oferite de momentul nasterii sau, mai corect, al incarnarii intr-un corp fizic.

Prin Astrologie, omul poate regasi cauzalitatea fenomenelor, nealterata de manifestarea efectelor. Astrologia ofera, in principal, posibilitatea cunoasterii de sine, deschizand astfel calea cunoasterii absolute. Pe aceasta cale nu poti merge atata timp cat nu stii cine esti, ce reprezinti a nivelul elementelor universale cu care opereaza astrologia. Imaginati-va o afirmatie de genul: „Ionescu Ion, inginer, vrea sa evolueze”. Comparati aceasta afirmatie cu inlocuirea numelor prin elementele astrologice care il definesc pe cel in cauza. Deci sa spunem: „Dragon de Pamant, Berbec, Alun, cu Ascendent in Scorpion”… si, dintr-o data avem nu numai datele personalitatii sale, ci chiar principalele directii pe care trebuie sa le aiba in vedere persoana in cauza, respectiv domolirea impetuozitatii, a agresivitatii si a spiritului critic.

Inainte de a continua trebuie sa explicam ordinea in care au fost asezate zodiacele in pagina (zodiac chinezesc, zodiac occidental, zodiac arboricol). Aceasta ordine a fost considerata ordinea corecta deoarece zodiacul chinezesc imparte zodiile in ani (decenii si ani), cel european in luni iar cel arboricol in decade. Astfel citirea zodiacului in totalitatea sa va fi mai coerenta.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

Articolul precedentIstoria astrologiei
Articolul următorLuna in zodii