Lumea spirituala in viziunea scriitorului Jan van Helsing

Social Media
  •  
  •  
  •  

Va prezentam viziunea lumii spirituale pentru un binecunoscut scriitor de carti spirituale si conspiratie, Jan van Helsing:

* In afara lumii materiale exista cea spirituala, numita si lumea cealalta sau lumea spirituala.

* Aceasta este originea noastra spirituala din care vine toata viata si care, in mod logic, este umpluta si cu viata. Exista fiinte spirituale care populeaza aceasta lume spirituala si care se impart, in mare, in doua grupe:
1. Spirite care nu se mai incarneaza niciodata, deoarece plutesc deja pe drumul spre inaltimi si sunt aproape de unitatea divina si
2. Spirite care se incarneaza pe pamant sau pe alte planete, pentru a acumula tot mai multa experienta din lumea fizica. Sufletul care salasluieste intr-un corp se reintoarce in lumea spirituala dupa pierderea corpului fizic. De aceea, propriu-zis moartea nu exista.
Principiul tuturor legitatilor in creatie – atat fizica, dar si spirituala (metafizica) – este legea cauzei si efectului care actioneaza in asa fel incat noi sa culegem ce am semanat anterior. Pe baza a ceea ce am semanat noi insine, culegem durere, bucurie, ura sau iubire, succes sau insucces. Daca am provocat durere si suferinta unei alte fiinte, in aceeasi sau in alta viata putem afla cum i-a mers acelei fiinte. Daca suntem multumiti cu ce am facut in lumea fizica, atunci ramanem in cea spirituala, iar acolo pasim pe alte cai, pe cai de evolutie.

* Forta primara a tot ce exista, inteleasa in interpretare antica in forma masculina, drept „Creator” sau „Dumnezeu”, poate fi caracterizata drept „iubirea absoluta” sau „lumina absoluta”! Toate spiritele care au fost create s-au aflat candva in aceasta lumina – inclusiv noi! Fara indoiala ca unele s-au indepartat foarte mult de aceasta lumina, iar pentru un „timp” (daca timpul ar exista acolo) – in parte constient, in parte inconstient – se gasesc pe taramul intunericului. Din cauza luminii care lipseste, dar de care au nevoie totusi „sa traiasca”, asemenea fiinte intunecate – numite si demoni- se agata de oamenii care au admis aceasta sau „le-au invitat”. A invita inseamna ca intr-un camp de energie al unui om, in aura, trebuie sa existe gauri sau fisuri, alte puncte de ancorare de care fiintele intunecate sa se poata agata, pentru a sorbi energia vietii acelui om. insa gaurile, fisurile sau petele negre nu sunt generate de fiintele intunecate, ci de insasi persoana respectiva, prin orice forma de ameteala, atunci cand persoana in cauza nu mai este ea insasi – prin consumul de droguri, alcool sau de ura, manie, depresie, autocompatimire… Teoria gnostica autentica vorbeste despre lumina si umbra din noi, fara de care lumina si umbra din afara nu pot fi niciodata rezonante. Fiintele intunecate nu pot ataca din proprie initiativa, ci au nevoie de o „invitatie” (rezonanta), care este creata chiar de oameni, conform legii „„Ce se aseamana se atrage”.

* Exista si taramuri intermediare, care nu mai sunt in intregime fizice, insa nici total dincolo deocamdata – lumea spiritelor naturii transparente.

* Exista ingeri, ingeri-pazitori si calauze ale spiritului, asadar fiinte care ingrijesc si calauzesc sufletele incarnate in lumea materiala. De cele mai multe ori, ei fac parte din propria noastra familie spirituala si ne dau sfaturi inainte sa ne incarnam. Tot ei sunt aceia care, daca „murim” in viata fizica, ne iau din nou si ne conduc „acasa”. Ulterior, impreuna cu ei analizam daca suntem multumiti de existenta noastra pe pamant sau daca vrem sa mergem inca o data “jos”, spre a avea parte si de alte experiente.

* De aceea, „decedatii” nu sunt „morti”, ci se simt mai bine in lumea spirituala decat s-au simtit vreodata inainte. Uneori, acestia iau contact cu noi, adica avem posibilitatea ca, printr-un mediu, sa luam contact direct cu ei sau cu alte fiinte din lumea spirituala, ceea ce n-ar trebui sa se faca pentru amuzament sau din curiozitate, ci numai de catre cel interesat in mod serios si numai in cazuri cand se impune neaparat.

* Mesaje de la lumea spirituala primim, intai si-ntai, prin intermediul inimii si al intuitiei noastre, prin asa-numita voce interioara – altii o numesc constiinta sau instinct, in mod normal, comunicarea profesionala cu lumea spirituala se realizeaza totusi prin mediile spirituale.

2 comentarii la „Lumea spirituala in viziunea scriitorului Jan van Helsing”

  1. Interesant mi s-a parut ca ai zis ca noi putem simti entitatile prin puterea inimii” si a instinctului. Sunt foarte curios cat de departe poate ajunge un om cu o astfel de putere a inimii? Intr-un final inima aia saraca ar slabii si ea:)) nu mai vorbim de instinct.
    Cum putem scapa definitiv de o astfel de lume? Adica sa nu avem niciodata legatura cu spiritele,entitatile,ingeri,orice are putea lua legatura cu noi.

Lasă un comentariu