Cele sapte inele fluidice de evolutie spirituala a fiintelor

Social Media

In cartea Sfere ceresti,  Adam Ramon prezinta o sinteza a caracteristicilor celor sapte „inele fluidice” care sunt mediile de existenta si evolutie ale fiintelor ce reusesc sa se inalte treptat la nivelele respective, fiecare din inel fiind format din cate sapte sub-planuri specifice, denumite sfere:

I) Primul inel fluidic: este zona primelor purificari.

– Sfera intai: ar putea fi denumita, pe drept cuvant, „iadul”… Entitatile spirituale de aici avand un corp sufletesc foarte dens, simt inca suferintele fizice. Multe „duhuri” isi purifica aici vehiculele ingreunate de o viata terestra traita in desfatari carnale, dominata de senzualitate.

– Sfera a doua: apartine tot iadului si retine in ea pe toti cei care au fost legati de crime si de abuzuri razboinice.

– Sfera a treia: este lacasul sinucigasilor; este inclusa tot in regiunea iadului.

– Sfera a patra: hotii, banditii, mincinosii sunt locuitorii acestei sfere, care tine tot de iad.

– Sfera a cincea: ateii, anarhistii, nihilistii sunt aceia care salasluiesc aici.

– Sfera a sasea: este sfera avaritiei si a egoismului.

– Sfera a saptea: este lacasul spiritelor cu o atitudine primitiva. Daca spiritul, aflat inca pe o treapta inferioara a evolutiei, cade prada influentelor negative ale contrarietatii inca inainte de a-si fi dezvoltat inteligenta, el devine in lumea organica un om-animal – crud si primitiv.

II) Al doilea inel fluidic: zona purificarii fantasmelor. Este dominata inca de lumea castelor, a dogmelor religioase artificial concepute de oameni, precum si a rigiditatii sistemelor sociale pamantene.

III) Al treilea inel fluidic: zona purificarii orgoliilor, a arogantelor, a ateismului, a infidelitatii. Dupa ce s-a reusit trecerea treptata prin primele sase sfere, in cel de al saptelea sub-plan al acestui inel se ajunge la o prima „rafinare” mai importanta a corpului sufletesc, prin „dezbracarea” unui invelis, cel al corpului dorintelor. Numai entitatile ajunse la aceasta sfera, prin corectare si purificare, vor putea trece dupa un anumit timp la niveluri superioare.

IV) Al patrulea inel fluidic: este zona invataturilor superioare.

Sfera intai: este o zona in care se efectueaza studii, in special, stiinta tamaduirii. Entitatile de aici obtin capacitatea de a calatori si pe alte planete ale sistemului nostru solar.

Sfera a doua: din acest sub-plan coboara spre Pamant energiile magnetismului medium-urilor, precum si capacitatile spirituale.

Sfera a treia: cuprinde in planul ei invatatori si discipoli. Entitatile respective aduc pe Pamant pacea si actioneaza impotriva razboiului si a diferitelor conflicte, influentand sufletele oamenilor.

Sfera a patra: este o zona a stiintei, a studiilor si a cercetarilor profunde. Aceasta constituie un laborator care ofera mijloacele necesare pentru a cerceta particulele cele mai elementare, esenta lucrurilor. Aici este reprezentata fiecare ramura a stiintei.

Sfera a cincea: este sub-planul cercetarii si al invatarii energiilor electromagnetice si a celor specifice fizicii eterice (a energiei odice).

Sfera a sasea: este resedinta spiritelor pacii, ale celor „buni”, care vor influenta spre bine sufletele oamenilor.

Sfera a saptea: este spatiul de pregatire pentru patrunderea in inelul fluidic urmator, cu rafinarea unuia dintre invelisurile perispiritului.

V) Al cincilea inel fluidic: este un adevarat laborator complex al stiintelor cosmice.

Sfera intai: este lacasul unor spirite foarte inteligente, care influenteaza gandirea oamenilor. Ele studiaza in special efectele luminii si ale sunetului. Entitatile de aici pot calatori pe alte planete si construiesc mijloace de comunicare intre aceasta sfera si alte planete.

Sfera a doua: este locul unde salasluiesc entitatile care fac descoperiri prin calatorii (fie terestre, fie interplanetare).

Sfera a treia: este sub-planul savantilor stiintelor spirituale legate de natura (fizica, chimia, biologia etc.) si de astrologie.

Sfera a patra: este sfera muzicii, a iubirii superioare, a moralitatii, fiind o resedinta a spiritelor pure.

Sfera a cincea: sfera poeziei si a scrisului, in care predomina puterea imaginatiei.

Sfera a sasea: lacasul artelor si al talentului. Aici frumosul este perfect, intrucat este pur spiritual.

Sfera a saptea: este locul de adunare a spiritelor care au atins perfectiunea specifica acestui al cincilea inel fluidic; prin eruditie, ele transmit oamenilor gAndiri sublime.

VI) Al saselea inel fluidic: este zona in care domneste lumina iubirii.

Sfera intai: este sub-planul entitatilor care conduc revelatiile prin medium-uri de inalta puritate si evolutie.

Sfera a doua: entitatile acestei sfere raspandesc pe Pamant samanta iubirii divine.

Sfera a treia: fiintele de aici sunt ingerii mangaietori pentru suferinzi si disperati; sunt spiritele virtutii divine.

Sfera a patra: este lacasul entitatilor vindecatoare de boli si care aduc bucurie si fericire pe Pamant.

Sfera a cincea: aici vietuiesc entitatile bunatatii si ale indurarii.

Sfera a sasea: spiritele acestei sfere au dificile misiuni justitiare; in rarele lor coborari pe Pamant aduc metode de corectie si de pedepsire a celor rataciti.

Sfera a saptea: este locul de adunare a spiritelor mai evoluate din acest strat sferic, care se pregatesc pentru plecarea in diferite misiuni sau pentru trecerea in stratul superior.

VII) Al saptelea inel fluidic: este stratul fiintelor de constiinta superioara, in care se produce desprinderea de influentele vietii terestre; in cel de al saptelea sub-plan al acestui inel fluidic survine eliberarea de tot ce a insemnat pentru ele Pamantul si viata planetara.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply