Pentru bolile cronice incercati medicina spirituala! E cea mai eficienta!

medicina spiritualaCauzele spirituale ale problemelor noastre se pot datora karmei (rezultatul actiunilor sau lipsei de actiune din vietile trecute), posesiunii de catre alte spirite, unui atac psihic sau influentei asupra sufletului nostru a stramosilor decedati. Medicina conventionala respinge aceste ipoteze si se concentreaza numai asupra cauzelor fizice (organice) ale bolii.

Medicina conventionala este eficienta cand are de-a face cu traumatisme acute. Astfel, daca sunteti ranit intr-un accident de masina, va sfatuim sa va adresati cat mai urgent unui spital. Dupa ce pericolul fizic a disparut, puteti consulta un vindecator spiritual. Starile acute, cum sunt apendicita, un atac de inima, coma diabetica, ocluzia intestinala etc., sunt in cea mai mare parte de competenta medicinei moderne. In bolile cronice insa, medicina conventionala (alopata) n-a reusit sa gaseasca tratamente eficiente.

Pe scurt, medicina conventionala este un ajutor de nadejde in traumatisme fizice, infectii acute bacteriene, fungice si parazitare, urgente chirurgicale, deficiente hormonale, boli infectioase (prin imunizare), inlocuirea unui sold sau a unui genunchi vatamat si asa mai departe. Medicina alopata nu poate vindeca cele mai multe boli cronice degenerative, cancerul, nu poate combate infectiile virale, alergiile, bolile psihosomatice.

In concluzie, nu trebuie sa se apeleze la un vindecator spiritual in cazul unei afectiuni care poate fi tratata bine de medicina conventionala si nu trebuie sa se apeleze la un medic in cazul unei stari pe care medicina conventionala nu o poate trata. Totusi, daca medicul personal este si un vindecator spiritual, beneficiati de situatia cea mai favorabila.

In cazul unei boli cronice, este bine sa faceti propriile investigatii privind tratamentele alternative. Cautati singuri alte forme de terapie pentru propria boala. Cititi carti, cautati autorii, vorbiti cu prietenii, mergeti la biblioteci, urmariti dezbaterile televizate si, daca e necesar, calatoriti pentru a-i intalni pe acei vindecatori spirituali care trec de testele dumneavoastra de credibilitate. Este posibil ca medicii sa va considere un pacient incomod daca veti proceda in acest fel, dar este viata dumneavoastra. Asa cum spunea Leo Durocher, „oamenii buni termina ultimii”. Manevrati-va ego-ul cu abilitate si lasati organismul sa se vindece singur. Aveti incredere in el, pentru ca stie sa faca acest lucru.

Lipsurile medicinei conventionale

* Modelul biomedical lucreaza impotriva conceptului vindecarii spirituale. Medicii resping acest domeniu ca „nestiintific” si nedemn de investigare.

* Companiile de asigurari au mult prea multa influenta asupra comunitatii medicale. Acestea nu platesc pentru metodele de vindecare spirituala pentru ca pretind ca nu exista suficiente cercetari care sa sustina cu date folosirea lor. Dar, din moment ce institutiile medicale sunt de la bun inceput impotriva acestor cercetari, ne aflam intr-o situatie care pare sa nu aiba solutie.

* Frica doctorilor de actiunile judiciare este mai mare decat interesul pentru adevarata vindecare. Ei nu vor sa „se abata de la metodele de ingrijire standard si conventionale” si sa foloseasca tehnici de terapie spirituala. Se tem sa nu fie implicati in litigii.

* Medicina este blocata prin orientarea pe care o are asupra bolilor si prin metodele de tratare a simptomelor. Pana cand nu va aparea o schimbare fundamentala in educatia medicala, situatia aceasta nu se va imbunatati, ci din contra.

In secolul XXI, pentru a se initia procesul prin care medicina conventionala ar evolua spre o terapie spirituala, ar trebui sa se intreprinda urmatoarele masuri:

* incorporarea in programa de invatamant a disciplinelor terapeutice alternative, ca terapia nutritionala, fitoterapia, acupunctura, terapia prin imagini vizuale dirijate si hipnoza.

* sustinerea unor cursuri de spiritualitate si de psihologie transpersonala.

* evidentierea importantei interactiunilor minte-corp, inclusiv a efectului placebo.

* instruirea studentilor pentru deprinderea unor abilitati de comunicare cu pacientii, in investigarea istoricului cazului si in prezentarea planurilor de tratament, prin care sa se stimuleze sistemul de vindecare al organismului.

* sustinerea unor cursuri de fizica cuantica, de teorie a memoriei holografice etc., pentru justificarea cauzelor nonfizice ale unor evenimente fizice.

* evidentierea puterilor vindecatoare ale naturii si a sistemului de vindecare propriu al organismului.

1 Trackback / Pingback

  1. Pentru bolile cronice incercati medicina spirituala! E cea mai eficienta! - REVISTE

Leave a Reply