Initiatul si evolutia spirituala

Social Media

In devenirea initiatica exista mai multe trepte:
* Exista oameni care inteleg sensul fortei asupra materiei si spiritului, acestia se numesc novici.
* Exista oameni care doresc sa-si foloseasca forta in lumea materiei si spiritului, acestia se numesc initiati.
* Exista oameni care pot influenta prin har materia si spiritul, ei se numesc magi.
* In sfarsit exista oameni care nu dezvaluie tainele puterilor Universului, ci doar pregatesc pe altii pentru descoperirea lor, acestia sunt Marii Maestri.

A sti, a dori, a vrea, a putea, a tacea – iata calea oculta spre Cel Primordial. Adevarul este ca soarele, ii orbeste pe cei care nu-l vad. Adevarul este viata si viata se manifesta prin miscare. Puterea se probeaza prin rezultatele ei si desi unele spirite lipsite de inteligenta au considerat-o imorala, este, de asemenea, adevarata daca facem referire la vointa-actiune sau, mai degraba, pentru a departaja actul perfect de cel imperfect. A pacatui inseamna a te lipsi de fericire. Omul care nu reuseste nu are niciodata dreptate. Numai atunci cand nu reuseste, omul trebuie sa dea seama pentru actele si faptele sale nereusite.

Cel mai rau din toate este frumosul nereusit si binele neimplinit. Cel mai rau este atunci cand omul nu reuseste in iubire.

A fi initiat inseamna a iubi. In zilele noastre in sufletul oamenilor s-a creat un gol imens – este lipsa lor de iubire. Noi va spunem ca Dumnezeu exista si El este iubire. A deveni initiat inseamna sa-l cunosti pe Dumnezeu. A-L cunoaste pe Cel Primordial implica unele renuntari si unele corecturi in viata personala. Se disting trei nivele ale iubirii: iubirea de Dumnezeu, de sine si a aproapelui.

Initiatul va afla ca Lumea este scena si oamenii sunt actorii unor programe despre care nu a cunoscut nimic anterior devenirii sale pe calea divinatiilor si decodificarilor spiritului intrupat. Initiatul va trebui sa aleaga calea sigura a non compromisului. Legea obliga initiatul la: a sti, a vrea, a dori, a putea si a tacea.

Bate si ti se va deschide! Cauta si vei afla! Cere si ti se va da! Prin cunoastere incepem sa dezbracam incet cuvintele initiatice, biblice, de hainele lor mistice si sa gandim mai liber! Ori acesta este un merit si o lauda, nu doar o dogma!


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply