Gerard Croiset, cel mai inzestrat clarvazator din toate timpurile

Social Media

Olandezul Gerard Croiset (1909-1980) a fost considerat cel mai inzestrat clarvazator din toate timpurile. Poate cele mai remarcabile dintre numeroasele experimente desfasurate cu ajutorul lui Croiset au fost cele dintr-o nesfarsita serie de „teste ale scaunului”, improvizate pentru el de profesorul Tenhaeff de la Societatea Olandeza de Cercetari Parapsihice. Inca de la debutul experimentelor, in octombrie 1947, rezultatele au fost uluitoare si Croiset a repetat testul de cateva sute de ori in fata unor savanti din cinci tari europene.

Testul se desfasura foarte simplu. Croiset era dus intr-o sala de teatru sau de conferinte, unde numarul unui scaun era ales absolut la intamplare de o terta persoana. Croiset prezicea apoi, pentru perioade cuprinse intre o ora si 26 de zile, cine se va aseza pe acel scaun. Descrierea data de paragnost (asa se numesc in Olanda astfel de indivizi sensibili) nu era niciodata vaga si generalista, ci foarte precisa, cu detalii uimitoare. Adesea, nu era descrisa doar infatisarea individului, ci si caracteristicile personalitatii sale si chiar anumite dificultati emotionale cu care se confrunta in acel moment. Croiset vedea chiar trecutul subiectului si era capabil sa prezica lucruri din viitorul lui.

In iunie 1964, Croiset a fost consultat in cazul uciderii a trei activisti pentru drepturi civile din Mississippi, James Chaney, Andrew Goodman si Michael Schwerner. Prin intermediul unei linii telefonice transatlantice, el a descris cu precizie zona in care fusesera gasite cadavrele celor trei tineri si a indicat corect faptul ca unii ofiteri de politie fusesera partasi la comiterea crimelor. Desi ulterior FBI nu a recunoscut oficial implicarea clarvazatorului in acest caz, potrivit scriitorului Jack Harrison Pollack, agentii federali au cautat in mod activ sa primeasca informatii de la individul cu puteri extrasenzoriale din Utrecht.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply