Din secretele unui maestru din Himalaya: legatura dintre trupul fizic, trupul eteric si trupul astral

Social Media

Dr. Alexander Cannon, in lucrarea Sleeping Through Space (1938), relata opinia unui maestru din Marea Loja Alba din Himalaya, Kushog Vogi, din nordul Tibetului, care considera ca trupul astral inconjoara trupul fizic „ca o coaja, adapostind oul din interior si este legat de trupul fizic prin vibratii invizibile ale eterului din aer, ce sunt transportate spre centrii nervosi din plexul sistemului nervos involuntar”. Potrivit lui Cannon, trupul astral ar fi floarea de aur” din Biblie, iar trupul eteric „funia de argint”, care face legatura cu el.

Trupul astral este in primul rand trupul emotional si are legatura cu sentimentele, starile si emotiile. Tot el este legat nu doar de cel fizic, prin plexul solar, ci si de cel eteric, prin vibratiile trecand de la el prin trupul fizic, in punctul dintre ochi… pana la varful trupului eteric.

Cannon compara trupul eteric cu o raza de lumina patrunzand prin sira spinarii a trupul fizic, dar il considera independent de corpul astral si de cel fizic. Trupul fizic depinde, prin sistemul nervos simpatic involuntar de trupul astral, la randul sau trupul astral este dependent de trupul eteric.

Cannon releva ca, in Orient, exista de multa vreme credinta ca atunci cand trupul fizic moare, cel astral, continand trupul eteric, se separa de trupul fizic dupa trei zile si ca, dupa ani, poate chiar secole, trupul astral moare si lasa doar trupul eteric sa devina spirit. Scolile orientale de initiere, preciza Cannon, il invata pe cheia (elev) cum sa-si extraga din trupul fizic trupul astral, sub indrumarea unui maestru. Pentru a obtine un astfel de control asupra spiritului, elevul trebuie sa se supuna unei perioade indelungate de pregatire intensiva si specializata. O astfel de cunoastere ezoterica, reamintea Cannon cititorilor sai, fusese dobandita de oamenii din Orient, in urma multor secole de eforturi si experimente. Lumea occidentala incepe de-abia acum sa devina constienta de existenta sinelui spiritual.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply