Proiectia astrala sau “fantomele fiintelor vii”

4
41

In lumea cercetarilor parapsihice, exista asa-zisele cazuri de “fantome ale celor vii” sau proiectii astrale. Cercetarile parapsihice au identificat urmatoarele tipuri de situatii in care se pot petrece experientele de proiectii astrale:
* proiectii produse in timp ce subiectul doarme;
* proiectii produse in timp ce subiectul suporta o interventie chirurgicala, o extractie dentara, cand naste etc.;
* proiectii produse in timpul unui accident in cursul caruia subiectul sufera o zdruncinatura fizica violenta, ce pare, efectiv, sa-i catapulteze spiritul afara din corpul fizic;
* proiectii produse in timpul unor dureri fizice intense;
* proiectii produse in timpul unei boli acute;
* proiectii produse in timpul experientelor din preajma mortii (MDE), in care subiectul este resuscitat prin intermediul masajului cardiac sau al altor proceduri medicale ;
* proiectii produse in momentul mortii fizice, cand subiectul decedat ii apare unui martor in viata, cu care raposatul avea o stransa legatura emotionala.

Pe langa aceste experiente involuntare, spontane, par sa existe si unele proiectii voluntare, constiente, in cursul carora subiectii se straduiesc sa-si elibereze in mod intentionat spiritul, sufletul, de corpul fizic. Se pare ca unii oameni si-au antrenat aceasta particularitate a sinelui transcendent intr-atat de mult, incat isi pot proiecta, dupa vointa, esenta spirituala si pot genera stafii, aparitii, ale organismelor vii.

Experimentele de proiectii astrale ale domnului Beard

Unul dintre primii parapsihologi, Edmund Qurney (1847-1888) a abordat incredibilele experiente ale domnului S.H. Beard in lucrarea Phantasms of the Living, publicata in 1886. Beard si-a inceput experimentele de „proiectie astrala” in noiembrie 1881, intr-o dupa-amiaza de duminica, dupa ce citise despre imensa putere a vointei umane. Concentrandu-si intreaga forta a fiintei asupra gandului de a fi prezent in spirit la etajul unei anumite case, Beard a reusit sa-si proiecteze sinele acolo, astfel incat acesta a fost zarit de logodnica Iui, L.S. Verity. Trei zile mai tarziu, cand Beard a vizitat-o pe domnisoara Verity, aceasta, agitata, i-a spus ca, alaturi de sora ei, in varsta de 11 ani, fusese aproape ingrozita de o aparitie, semanand extraordinar cu el. Beard s-a simtit multumit de reusita experimentului sau. Sora lui Verity a confirmat aparitia lui „fantomatica”; de fapt, subiectul prezentei spectrale fusese adus in discutie de cele doua tinere, fara niciun fel de aluzie din partea lui Beard. Verity i-a destainuit ulterior lui Edmund Qurney ca il vazuse pe Beard in camera ei timp de aproape o ora. „Eram perfect constienta si foarte infricosata”, marturisea ea. „Mi-am trezit sora tipand si a vazut si ea aparitia, nici sora mea si nici eu nu am avut vreodata halucinatii, de niciun fel.”

Desi Beard nu si-a dezvaluit intentiile fata de Verity, el nu-si incheiase experimentul. A doua oara, barbatul a fost vazut de o sora casatorita a lui Verity, pe care o mai intalnise, doar o singura data, pentru putin timp. Beard a mers pana la patul unde se afla femeia, i-a atins mai intai acesteia parul lung, dupa care a apucat-o de mana. Cand investigatorul Qurney a aflat de a doua proiectie astrala reusita de Beard, i-a scris acestuia o telegrama si i-a cerut sa-i destainuie data urmatoarei sale experiente. Beard a acceptat si, intr-o scrisoare datata 22 martie 1884, i-a spus cercetatorului doar atat: „Asta este”.

Sylvan J. Muldoon s-a numarat printre cei ce au sustinut ca proiectiile astrale pot fi invatate, dezvoltate si stapanite de catre persoane cu intentii dintre cele mai serioase. In cele doua carti ale sale, The Projection of the Astral Body (1929) si The Case for Astral Projection (1936), Muldoon ofera o cronica detaliata a unor experimente desfasurate de el insusi si ofera o metoda sistematica de inducere a conditiilor necesare pentru obtinerea proiectiei astrale. Potrivit lui Muldoon, este posibila parasirea voita a corpului si mentinerea deplinei constiinte in „sinele astral”. Muldoon recunostea totodata existenta unui „cordon de argint”, legand corpul spectral de cel fizic. Acest cordon, explica el, este extrem de elastic si permite calatorii pe anumite distante. Muldoon pretindea ca in timp ce se gasea in corpul astral, ar fi fost capabil sa mute obiecte, si ca ar fi obtinut informatii pe care i-ar fi fost imposibil sa le dobandeasca prin canalele senzoriale normale.

4 COMENTARII

 1. ok….sa incepem ^___^
  ma numesc cosmin si eu gandeam la fel”pffff cum de alti sunt mai speciali,cum X poate sa faca asta si eu nu,cum Z poate sa faca asta si eu nu”,dar nu e asa,noi suntem toti la fel…bn cel putin la nastere,vreau sa spun ca dumnezeu cand nea creat nu a spus”Andrei,tu vei fi profesor/Cosmin tu vei fi doctor/Maria tu vei avea niste capacitati paranormale”NU!
  Toti suntem facuti din acelasi “BLAT”sa’i spun asa,toti ne nastem la fel,cu un creier,doua maini etc…..
  Ce se intampla de la nastere si pana la sfarsitul vietii depinde de noi,e cu totul alta poveste,noi ne croim viitorul,talentele,abilitati etc….
  Totul depinde de individ in parte,daca crezi in tine si stii sigur ce cand si cum vrei ai sa vezi ca totul va fi asa cum vrei.
  “Viata e o carte,iar tu esti autorul ei”

 2. uite Krisia,sunt sigur ca te va ajuta,la mine a mers,ma ajutat^____^

  Monroe îi sfătuieşte pe cei care ar dori să experimenteze asemenea trăiri, să înceapă prin a încerca să apuce un obiect pe care nu l-ar putea atinge, în mod normal, din locul în care se află:

  “Aşezaţi într-o poziţie comodă, întindeţi mâna în direcţia obiectului. Continuaţi să o întindeţi în plan mental, până când simţiţi că mâna parcă începe să se alungească şi, încet-încet, atinge obiectul. Cercetaţi atunci, servindu-vă de pipăit, muchiile, şanţurile, eventualele zgârieturi, astfel încât, să vă apropiaţi de obiectul în cauză şi să le recunoaşteţi. Nu vă lăsaţi dezamăgiţi în cazul eşecurilor incipiente. Perseveraţi şi veţi reuşi. Astfel de încercări, mereu reluate, duc până la urmă la posibilitatea desprinderii complete de trup şi la însuşirea unor deplasări pe anumite distanţe de acesta”

  Succes Krisia ^_______________^

 3. Salut tuturor. Am descoperit proiectia astrala cu aproximativ 1 an in urma. am incercat tot felul de metode , am chiar si un jurnal al viselor care ma ajuta sa devin constient in timpul somnului pentru metoda conversiei viselor.
  Dar si asa cred ca mam decorporalizat decat de 2 ori . Daca aveti sfaturi pentru mine va rog sa nu ezitati da mi le spuneti. chiar am nevoie de ajutor.
  Multumesc.
  P.S : Mi sa mai spus ca din cauza varstei (16 ani ) nu reusesc.