Profetul Moise s-a folosit de „Mercara”, o stiinta a Cabalei care se ocupa cu magia divina… De aici toate miracolele infaptuite!

Social Media

Moise31Mercara este o parte din Cabala evreiasca, ce se ocupa cu studierea virtutilor angelice si divine, a numelor sacre, a sigiliilor; este vorba aici despre o anumita divinitate simbolica in care literele, cifrele, caracterele, lucrurile, denumirile, elementele, liniile, punctele si accentele au o semnificatie profunda si ascund foarte multe secrete. Aceasta „stiinta” este impartita la randul ei in: aritmantie sau Notariacon, care se ocupa cu studierea trasaturilor angelice, a numelor, sigiliilor si a conditiei spiritelor si sufletelor si in teomantie, care cauta misterele divine. Cei care cunosc aceasta arta pot descoperi multe miracole minunate, pot prezice viitorul; acestia sunt stapanii naturii, sunt capabili sa faca miracole si au putere asupra ingerilor si a demonilor.

Unii presupun ca Moise s-a folosit de Mercara: „A transformat o bagheta intr-un sarpe, apele in sange, a trimis broaste, muste, purici, lacuste si omizi si foc cu grindina asupra egiptenilor. Se spune ca acesta a ucis toti primii nascuti ai oamenilor si ai fiarelor, ca a deschis marea si ca a facut sa izvorasca apa din stanci, ca a facut raiul sa tremure, ca a trimis poporului sau nori si fulgere in timpul zilei, un stalp de foc in timpul noptii, ca a chemat din rai vocea lui Dumnezeu, ca a aruncat focul asupra celor pacatosi si lepra asupra celor cartitori, ca i-a distrus pe toti cei cu sufletul necurat, ca pamantul s-a desfacut si i-a inghitit pe toti pacatosii, ca le-a dat oamenilor sa manance hrana cereasca, ca a imblanzit serpii, ca le-a luat veninul, ca a ferit multimile de infirmitate, ca a facut in asa fel incat vesmintele lor sa nu se strice, ca i-a ajutat pe acestia sa-si invinga dusmanul.”

Tot cu ajutorul acestei arte a reusit Iosua: „sa-i porunceasca Soarelui sa stea pe loc”, a putut Eliah: „sa aduca foc din Rai pentru a-l arunca asupra dusmanilor sai”, a reusit acesta din urma: „sa readuca un copil la viata”. Daniel a reusit sa scape din gura leilor. Solomon era si el foarte bine familiarizat cu acest tip de magie, el facea farmece pentru a-i alunga pe demoni, vindeca bolile si facea multe alte lucruri de acest gen. Unii sustin chiar ca Dumnezeu i-a dezvaluit lui Moise foarte multe secrete care fusesera scrise pe tablitele cu legi.


Social Media

4 Comments

  1. Ma,nu e mai cinstit sa recunoastem ca-ci Moise avea sprijinul lui D-zeu(IAHVE),decat sa inventam tot felul de scrieri magice?Poate cineva inafara de studiorile americane sa deschida marea Rosie doar spunand anumite cuvinte?Pentru a blama existenta unui Creator, oamenii sunt dispusi sa creada in orice si in oricine,mai putin in cel ce merita cu adevarat.

  2. aceasta timpenie ca nu stiu cum sa ii zic nu face decit(asa vrea sa para) sa il puna pe om in locul lui Dumnezeu si pe Dumnezeu in locul omului,bineinteles ca nu exista asa ceva…e cea mai odioasa timpenie care am auzit-o vreodata…e batjocura suprema luciferica care incearca sa ni se implementeze in minte in ratiune de niste indivizi pur luciferici…cine ar crede asa ceva e pierdut pentru totdeauna…..e ca si cum ai spune ca omul ar fi creatorul universului…fereasca sfintu ce le mai debiteaza mintea la unii…doamne iartai ca nu stiu ce fac..:))))…..

Leave a Reply