Fizionomie (partea 5): gatul, mainile, pieptul, pantecul, coapsele si picioarele

Social Media

femeie-frumoasaGATUL

Distanta dintre cap si piept, in stransa legatura si cu unul si cu celalalt, este plina de semnificatii, ca tot ce se raporteaza la om.

* Un gat bine proportionat este o recomandare de necontestat pentru un caracter rezistent la orice incercari.

* Gatul lung si capul inalt sunt uneori semnul orgoliului si vanitatii.

* Un gat scurt si gros nu se asociaza deloc cu un cap nerod. Cei care au asa ceva sunt de la natura colerici, asemenea taurilor furiosi.

* Cei ce au gatul subtire si delicat, alungit, sunt oameni timizi, ca si cerbul, dupa convingerea lui Aristotel.

MAINILE

Exista tot atatea asemanari si deosebiri intre formele mainii, cate sunt si intre fizionomii. Nu exista nicaieri doua fete perfect asemanatoare si nu veti gasi nici maini, la doua persoane, care sa semene intre ele. Si tot atatea legaturi cate exista intre fetele oamenilor si caracterul lor exista si intre maini si caracterul lor. Fiecare mana, asa cum a creat-o natura (facand abstractie de accidente), este in perfecta analogie cu corpul caruia ii apartine. Oasele mainii, nervii, muschii, sangele, pielea, nu sunt decat continuarea oaselor, nervilor, muschilor, sangelui, pielii, restului corpului. Acelasi sange circula in inima sa, in cap si in mana. Mana contribuie, deci, si ea, la cunoasterea caracterului omului. Ea e, ca si celelalte membre ale corpului, obiectul fizionomiei, obiect cu atat mai semnificativ si cu atat mai frapant cu cat mana nu poate disimula, mobilitatea ei tradand in fiecare clipa. Pozitia cea mai linistita a mainii indica dispozitiile noastre naturale, miscarile ei facandu-se sub impulsul pe care il primeste de la creier.

* Toata lumea stie ca umerii largi, care coboara lin, fara ascutisuri, sunt un semn al sanatatii si fortei.

* Umerii lati influenteaza in mod deosebit asupra armoniei complexe a trupului, dar se mai spune ca indica finete si inteligenta, pasiune pentru exactitate si ordine.

PIEPTUL

* Un piept larg si patrat, nici prea scobit, nici prea proeminent presupune intotdeauna o constitutie robusta a umerilor.

* Un piept plat si, ca sa zicem asa, scobit, denota slabiciune de caracter.

* La barbati, pieptul excesiv acoperit cu par anunta un om voluptuos.

PANTECUL, COAPSELE SI PICIOARELE

* Un pantec mare, proeminent e mai inclinat spre lene si senzualitate decat unul plat si slab. Trebuie sa ne asteptam la mai multa energie si forta de munca, la mai multa suplete a spiritului de la un om uscat, slab, decat de la unul cu trupul prea implinit. Si cu toate acestea exista oameni slabi care sunt excesiv de inceti si lenesi. Dar la acestia trasaturile indolentei se citesc pe partea de jos a obrazului.

* Oamenii cu merite superioare au de obicei coapsele slabe.

* Coapse scurte, groase nu anunta o natura elevata.

* Picioarele plate rar se pot asocia unei minti superioare.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply