Cristalele: o istorie minunata de pe vremea Atlantidei

cristale5Cristalele, folosite inca din Atlantida?

De-a lungul timpului, omenirea a utilizat puterea cristalelor si a pietrelor in scopuri diferite. Cele mai vechi legende despre cristalele magice ne duc la Atlantida. Se presupune ca oamenii acestei rase avansate foloseau cristalele pentru a canaliza si utiliza energia macrocosmica. Se prea poate ca aceasta civilizatie legendara, posesoare a unei stiinte avansate, sa fi folosit cristalele pentru a produce raze de lumina de care se serveau in scopul comunicarii telepatice cu propriii stramosi. De asemenea, ei foloseau puterea cristalelor in diferite scopuri practice. Se crede ca unul dintre motivele distrugerii acestui mare continent a fost utilizarea cunoasterii sacre in scopuri egoiste. Legenda spune ca, inainte ca Atlantida sa fie distrusa, inteleptii au dorit sa pastreze cunostintele mostenite. Ele nu au fost scrise in carti de teama ca nu vor supravietui cataclismelor. In intelepciunea lor, batranii Atlantidei au incarcat anumite cristale cu informatii si le-au reintrodus in pamant, avand convingerea ca ele vor fi redescoperite in momentul in care omenirea va fi pregatita sa primeasca intelepciunea inmagazinata in ele.

Piramidele, construite pe baza informatiilor din cristale?

Supravietuitorii Atlantidei au inceput o noua viata, continuand sa transmita cunostintele despre cristale in Egipt, America de Sud si Tibet. Pe baza informatiilor referitoare la structurile cristaline si urmand modelul marilor temple ale Atlantidei, ei au construit piramide. Forma geometrica piramidala perfecta amplifica legile fizice ale cristalului si canalizeaza energia universala de inalta frecventa in pamant. De altfel, se considera ca initial marea piramida din Egipt avea in varf un cristal urias prin care energia cosmica era captata si amplificata.

Cristalele apar si in Biblie

De-a lungul timpului, cunoasterea puterii si a potentialului energetic al cristalului a fost folosita cu scopuri josnice. Multe din informatiile valoroase au fost pierdute astfel, dar unele au ramas si transpar in diferite culturi si civilizatii de-a lungul istoriei. In Biblie (Exodul) se mentioneaza faptul ca placa pentru piept a unei armuri, confectionata din 12 pietre pretioase, combinate si dispuse pe 4 randuri, i-a dat lui Aaron puterea lui Dumnezeu. Desi nu se cunosc pietrele pretioase folosite, se presupune ca ele i-au conferit incredibile puteri spirituale.

Alte folosiri ale cristalelor in istorie

Regii din stravechea Indie erau sfatuiti sa adune pietrele pretioase pentru a se proteja impotriva raului. Scrierile vechi de astrologie, redactate in sanskrita si datand din aproximativ anul 400 i.Ch., fac o serie de observatii detaliate despre originea si puterea pietrelor. In acele timpuri, astrologii ii sfatuiau pe oameni sa se protejeze de ghinion purtand diferite pietre pentru a contracara efectele influentelor planetare negative.

In practica medicala a multor culturi stravechi se regaseste portul amuletelor si talismanelor in jurul gatului. Se foloseau diferite pietre – in functie de boala – pentru a obtine efectul tamaduitor dorit.

In Roma antica se credea ca obiectele externe (de exemplu pietrele) influentau direct corpul. Relatari cuprinse in scrieri romane si grecesti timpurii indica faptul ca pietrele erau folosite ca talismane pentru sanatate, pentru aparare si pentru dobandirea unor virtuti.

De-a lungul istoriei, bijuteriile si pietrele pretioase au fost asociate adesea cu sangele regal si au fost purtate, cu eleganta, in coroane, au fost incrustate in tronuri sau folosite ca decoratii. Multi regi au fost ingropati impreuna cu imense colectii de bijuterii si pietre. Bogatia tezaurului descoperit in mormantul regelui Tut din Egipt a uimit intreaga lume.

Indienii americani si mayasii foloseau si ei cristalele pentru diagnosticarea si tratamentul diferitelor boli. Cristalele mari de cuart erau folosite in ceremonii speciale de catre stramosii amerindienilor in calitate de cristale „clarvazatoare” in care puteau fi observate evenimente trecute sau viitoare. Anumite triburi de indieni mexicani credeau ca daca in timpul vietii omul savarseste doar fapte bune, sufletul sau va intra dupa moarte intr-un cristal; daca cineva ar fi avut norocul sa gaseasca cristalul, acesta i-ar fi vorbit direct inimii, l-ar fi tamaduit si i-ar fi indeplinit chiar si visele.

La ce sunt folosite in prezent cristalele?

Din cele mai vechi timpuri, diferite civilizatii au utilizat forta cristalelor. Ele au fost folosite intr-o mare varietate de scopuri si moduri. Azi, datorita dezvoltarii rapide a tehnologiei, cristalele sunt folosite pentru a transmite si amplifica energiile in multe feluri. Cristalele de rubin – naturale sau artificiale – sunt folosite in chirurgia microscopica bazata pe laser.

In fiecare an sunt extrase si prelucrate mii de kilograme de cristale de cuart. Ele sunt folosite in dispozitivele ultrasonice, la ceasuri si la cipurile de memorie ale computerelor, ca oscilator pentru controlul frecventei radio in echipamentele electronice, ca transmitator de energie de la un sistem la altul sau chiar cu rol de condensatori pentru stocarea energiei.

La nivel ezoteric pietrele si cristalele pot fi folosite in meditatie pentru a dezvolta intuitia si pentru a facilita intelegerea cunostintelor dobandite. In timpul somnului cristalele sau pietrele pot fi asezate sub perna pentru a inspira vise placute si profetice. Ele pot fi utilizate in practica medicala cu scopul de a calma emotiile foarte puternice, pentru a rezolva problemele mentale si pentru a remedia diversele dezechilibre ale corpului, ele pot fi tinute in timpul nasterii pentru a da putere femeii, pot fi folosite in ritualuri si in ceremonii sau pot fi pastrate in preajma plantelor, animalelor sau a copiilor care au nevoie echilibru si de sanatate.

Potentialul cristalelor nu va putea fi niciodata prezentat in intreaga lui amploare. El este una din principalele contributii ale noii ere si poate fi utilizat – si va fi utilizat – pentru o imensa varietate de scopuri. Materialele pe care le veti intalni in aceasta carte reprezinta doar o parte dintr-o serie de cunostinte sacre referitoare la folosirea cristalelor si a pietrelor in scopul obtinerii sanatatii si a unui nivel ridicat de cunoastere. Aceste invataturi sunt destinate oricarui om si pot fi puse in practica de orice persoana care se simte atrasa si interesata de ele.

Trebuie sa avem totusi grija cum folosim puterea cristalelor. Aceasta cunoastere este doar acum revelata umanitatii, dupa mii de ani. Orice abuz in folosirea cristalelor se va intoarce impotriva celui ce il comite.Cristalele si pietrele pretioase fac parte, in mare masura, din procesul de transformare planetara ce are loc la ora actuala. Folositi-le deci in mod constient si benefic.

14 Comments

Leave a Reply