Cristalele: o istorie minunata de pe vremea Atlantidei

cristale5Cristalele, folosite inca din Atlantida?

De-a lungul timpului, omenirea a utilizat puterea cristalelor si a pietrelor in scopuri diferite. Cele mai vechi legende despre cristalele magice ne duc la Atlantida. Se presupune ca oamenii acestei rase avansate foloseau cristalele pentru a canaliza si utiliza energia macrocosmica. Se prea poate ca aceasta civilizatie legendara, posesoare a unei stiinte avansate, sa fi folosit cristalele pentru a produce raze de lumina de care se serveau in scopul comunicarii telepatice cu propriii stramosi. De asemenea, ei foloseau puterea cristalelor in diferite scopuri practice. Se crede ca unul dintre motivele distrugerii acestui mare continent a fost utilizarea cunoasterii sacre in scopuri egoiste. Legenda spune ca, inainte ca Atlantida sa fie distrusa, inteleptii au dorit sa pastreze cunostintele mostenite. Ele nu au fost scrise in carti de teama ca nu vor supravietui cataclismelor. In intelepciunea lor, batranii Atlantidei au incarcat anumite cristale cu informatii si le-au reintrodus in pamant, avand convingerea ca ele vor fi redescoperite in momentul in care omenirea va fi pregatita sa primeasca intelepciunea inmagazinata in ele.

Piramidele, construite pe baza informatiilor din cristale?

Supravietuitorii Atlantidei au inceput o noua viata, continuand sa transmita cunostintele despre cristale in Egipt, America de Sud si Tibet. Pe baza informatiilor referitoare la structurile cristaline si urmand modelul marilor temple ale Atlantidei, ei au construit piramide. Forma geometrica piramidala perfecta amplifica legile fizice ale cristalului si canalizeaza energia universala de inalta frecventa in pamant. De altfel, se considera ca initial marea piramida din Egipt avea in varf un cristal urias prin care energia cosmica era captata si amplificata.

Cristalele apar si in Biblie

De-a lungul timpului, cunoasterea puterii si a potentialului energetic al cristalului a fost folosita cu scopuri josnice. Multe din informatiile valoroase au fost pierdute astfel, dar unele au ramas si transpar in diferite culturi si civilizatii de-a lungul istoriei. In Biblie (Exodul) se mentioneaza faptul ca placa pentru piept a unei armuri, confectionata din 12 pietre pretioase, combinate si dispuse pe 4 randuri, i-a dat lui Aaron puterea lui Dumnezeu. Desi nu se cunosc pietrele pretioase folosite, se presupune ca ele i-au conferit incredibile puteri spirituale.

Alte folosiri ale cristalelor in istorie

Regii din stravechea Indie erau sfatuiti sa adune pietrele pretioase pentru a se proteja impotriva raului. Scrierile vechi de astrologie, redactate in sanskrita si datand din aproximativ anul 400 i.Ch., fac o serie de observatii detaliate despre originea si puterea pietrelor. In acele timpuri, astrologii ii sfatuiau pe oameni sa se protejeze de ghinion purtand diferite pietre pentru a contracara efectele influentelor planetare negative.

In practica medicala a multor culturi stravechi se regaseste portul amuletelor si talismanelor in jurul gatului. Se foloseau diferite pietre – in functie de boala – pentru a obtine efectul tamaduitor dorit.

In Roma antica se credea ca obiectele externe (de exemplu pietrele) influentau direct corpul. Relatari cuprinse in scrieri romane si grecesti timpurii indica faptul ca pietrele erau folosite ca talismane pentru sanatate, pentru aparare si pentru dobandirea unor virtuti.

De-a lungul istoriei, bijuteriile si pietrele pretioase au fost asociate adesea cu sangele regal si au fost purtate, cu eleganta, in coroane, au fost incrustate in tronuri sau folosite ca decoratii. Multi regi au fost ingropati impreuna cu imense colectii de bijuterii si pietre. Bogatia tezaurului descoperit in mormantul regelui Tut din Egipt a uimit intreaga lume.

Indienii americani si mayasii foloseau si ei cristalele pentru diagnosticarea si tratamentul diferitelor boli. Cristalele mari de cuart erau folosite in ceremonii speciale de catre stramosii amerindienilor in calitate de cristale „clarvazatoare” in care puteau fi observate evenimente trecute sau viitoare. Anumite triburi de indieni mexicani credeau ca daca in timpul vietii omul savarseste doar fapte bune, sufletul sau va intra dupa moarte intr-un cristal; daca cineva ar fi avut norocul sa gaseasca cristalul, acesta i-ar fi vorbit direct inimii, l-ar fi tamaduit si i-ar fi indeplinit chiar si visele.

La ce sunt folosite in prezent cristalele?

Din cele mai vechi timpuri, diferite civilizatii au utilizat forta cristalelor. Ele au fost folosite intr-o mare varietate de scopuri si moduri. Azi, datorita dezvoltarii rapide a tehnologiei, cristalele sunt folosite pentru a transmite si amplifica energiile in multe feluri. Cristalele de rubin – naturale sau artificiale – sunt folosite in chirurgia microscopica bazata pe laser.

In fiecare an sunt extrase si prelucrate mii de kilograme de cristale de cuart. Ele sunt folosite in dispozitivele ultrasonice, la ceasuri si la cipurile de memorie ale computerelor, ca oscilator pentru controlul frecventei radio in echipamentele electronice, ca transmitator de energie de la un sistem la altul sau chiar cu rol de condensatori pentru stocarea energiei.

La nivel ezoteric pietrele si cristalele pot fi folosite in meditatie pentru a dezvolta intuitia si pentru a facilita intelegerea cunostintelor dobandite. In timpul somnului cristalele sau pietrele pot fi asezate sub perna pentru a inspira vise placute si profetice. Ele pot fi utilizate in practica medicala cu scopul de a calma emotiile foarte puternice, pentru a rezolva problemele mentale si pentru a remedia diversele dezechilibre ale corpului, ele pot fi tinute in timpul nasterii pentru a da putere femeii, pot fi folosite in ritualuri si in ceremonii sau pot fi pastrate in preajma plantelor, animalelor sau a copiilor care au nevoie echilibru si de sanatate.

Potentialul cristalelor nu va putea fi niciodata prezentat in intreaga lui amploare. El este una din principalele contributii ale noii ere si poate fi utilizat – si va fi utilizat – pentru o imensa varietate de scopuri. Materialele pe care le veti intalni in aceasta carte reprezinta doar o parte dintr-o serie de cunostinte sacre referitoare la folosirea cristalelor si a pietrelor in scopul obtinerii sanatatii si a unui nivel ridicat de cunoastere. Aceste invataturi sunt destinate oricarui om si pot fi puse in practica de orice persoana care se simte atrasa si interesata de ele.

Trebuie sa avem totusi grija cum folosim puterea cristalelor. Aceasta cunoastere este doar acum revelata umanitatii, dupa mii de ani. Orice abuz in folosirea cristalelor se va intoarce impotriva celui ce il comite.Cristalele si pietrele pretioase fac parte, in mare masura, din procesul de transformare planetara ce are loc la ora actuala. Folositi-le deci in mod constient si benefic.

14 Comments

 1. Referitor la aparitia cristalelor in Biblie aici e scris ca nu se cunosc pietrele pretioase folosite. E o greseala de informare. In Exod e scris in felul urmator:
  „15. Să faci apoi pieptarul judecăţii, lucrat cu măiestrie, să-l faci din aceeaşi lucrătură ca efodul; să-l faci de aur, de fir albastru, purpuriu şi cărămiziu, şi de in subţire răsucit.
  16. Să fie în patru colţuri şi îndoit; lungimea lui să fie de o palmă, şi lăţimea tot de o palmă.
  17. În el să ţeşi o ţesătură de pietre, şi anume patru rânduri de pietre: în rândul întâi, un sardonix, un topaz, şi un smarald;
  18. în al doilea rând, un rubin, un safir, şi un diamant;
  19. în al treilea rând, un opal, un agat, şi un ametist;
  20. în al patrulea rând, un hrisolit, un onix, şi un iaspis. Aceste pietre să fie legate în ferecătura lor de aur.
  21. Să fie douăsprezece, după numele fiilor lui Israel, săpate ca nişte peceţi, fiecare cu numele uneia din cele douăsprezece seminţii. – „

 2. Ideea NEW AGE conform careia cristalele pot incorpora si redirectiona energia pare a se baza pe o interpretare gresita a unei proprietati mai curioase a anumitor cristale(cristal de cuart folosit la rezonatoare)care produc o sarcina electrica in urma compresiei efect ce e cunoscut in tehnica sub denumirea de efect piezoelectric ce a fost descoperit in 1880 de Pierre si Jacques Curie.A fost nevoie de astfel de alte descoperiri tehnologice pentru ca sa poata fi folosit lucru ce s-a intamplat in 1950 cand a fost folosit la pick-up-uri, iar in momentul de fata e folosit la orice dispozitiv care are nevoie de masuratori exacte sau inregistrarea modificarilor dinamice ale variabilelor meanice cum ar fi presiunea, forta sau acceleratia. Cu toate acestea consider ca efectul piezoelectric nu le da cristalelor puteri vindecatoare chiar daca e sustinut faptul ca sunt structuri ce s-au format in dealungul a sute-mii de ani si contin o incarcatura energetica bogata care ar intra in rezonanta cu energia umana. Personal am purtat o mare parte din timp cu mine pietre semipretioase(cristal de cuart si ametist) dar nu am observat absolut nici o schimbare in viata mea…sunt tot aceeasi persoana cu ele sau fara ele.In schimb am ramas uimit cand am observat de multe ori la crstalul de cuart roz schimbari de nuante de la roz inchis spre un roz fad si la acelasi nivel de lumina ceea ce ii confera un mister din punctul meu de vedere. Cu toate acestea tind sa cred ca purtarea cristalelor pare sa dea oamenilor un sentiment de protectie(celor ce cred in ele) la fel cum o persoana foarte credincioasa simte protectie de la Dumnezeu.Probabil ca acest lucru (credinta si sentimentul de protectie) le dau oamenilor puterea de a trece peste greutati, peste boli si nu cristalul in sine.
  Cred ca ar trebui sa avem mai multa incredere in Dumnezeu si in noi insine,in propriile noastre puteri si sa nu ne punem speranta intr-o piatra.
  Inca ceva referitor la pasajul cu biblia. Cristalele fara o meditatie profunda nu iti confera absolut nici o putere spirituala, iar insasi meditatia profunda fara nici un cristal te poate conduce la o stare spirituala superioara.

 3. Cristalele, pietrele pretioase si semipretioase, nu au cu siguranta inmagazinata o energie lafel de mare cat cea dintr-o fiinta umana, dar acea energie, corect utilizata poate ajuta in meditatie, in tamaduire, in dezvoltarea unor proprietati spirituale. Daca le purtam ca simple obiecte de infrumusetare, vor sti sa isi indeplineasca rolul, iar daca le utilizam pentru energia si proprietatile radiestezice curative, ele isi vor indeplini adevarata menire.
  AlmeEa

 4. in radiestezie isi fac cel mai bine rolul si aici fac referire la pendulism (o spun din propria-mi experienta) pentru ca am reusit sa obtin raspunsuri foarte clare si care s-au adeverit a fi adevarate cu ajutorul unui pendul din cristal de cuart
  ar trebui sa dezbateti si pe acest minunat site acest subiect foarte interesant numit radiestezie

 5. FOLOSIREA CRISTALELOR DE CUART NECESITA STUDII AVANSATE IN DOMENIU ,DAR VA SPUN ELE DACA SUNT APLICATE IN ANUMITE ZONE ALE CORPULUI POT FACE MINUNI ASTA INSEAMNA ALEGEREA TIPULUI DE CRISTAL CARE CORESPUNDE VIBRATIEI CORPULUI ALTFEL IL VE-TI,TINE IN BUZUNAR CA PE O PIATRA VA ROG INCERCATI CU UN CRISTAL BRUT DE CUART SI VE-TI VEDEA REZULTATELE !

 6. ADMIN draga spune-mi si mie daca recunosti ca cristalele au o energie mai mica decat omul atunci in loc sa-l ajute nu ii face mai rau?,Pentru-ca atunci cristalul va absorbi din energia omului in loc sa adauge.
  Eu sant convins ca ceeace ajuta nu este cristalul ci autosugestia .

 7. binenteles ca omul are energie in el infinit mai mare decat o bucata de cristal de stanca dar oare ar trebui sa le privim ca pe niste bureti energetici care absorb energie din alte corpuri?!
  e clar ca sunt mai mult decat niste pietre de rau aceste cristale si ca au proprietati piezoelectrice…in electronica stiu sigur ca rezoneaza…dar m-am intrebat de multe ori daca rezoneaza si cu corpul uman…probabil ca daca o fi asa atunci sunt multi rezonatoare, poate rezoneaza cu tot.
  ce e drept ca si noi suntem formati din atomi care au proprietati electice (protoni, neutroni..) dar in electronica sunt legate galvanic aceste cristale de restul circuitului (cel mai des de un microcontroler sau un microprocesor). cei care se folosesc de aceste pietre nu le leaga de vreo structura a corpului, ci pur si simplu le aseaza pe chakre, sau le tine in mana si mediteaza cu ele.
  totusi nu prea as spune cu o mare canvingere ca e autosugestie…daca cristalele sunt autosugestie atunci multe altele sunt autosugestii!

 8. Chakrele sant centri energetici prin care omul absoarbe energia cosmica .Ele sant in numar de 21 din care 7 pe corpul omului 7 de la cap in sus iar 7 dintre picioare in jos.Ele se activeaza de jos in sus ,cu cat omul are mai multe activate cu atat este mai evoluat spiritual.Enerrgia circula prin corpul uman prin niste canale numite ,nadisuri

 9. Eu am un cristal de stanca,il port cu mine mereu.Intr-adevar dupa ce il purific ,nu mai am aceea stare de nervozitate(ma enervez foarte repede) ,nu ma mai gandesc la ce e mai rau,dimpotriva e ca si cum as uita de toate pentru o vreme, devin mai ingaduitoare si mai fericita intr-un fel.Cand observ ca toate acestea isi pierd din putere il purific.Odata am incercat sa il purific prin flacara unei lumanari,insa am impresia ca nu s-a purificat ,ci dimpotriva s-a umplut cu energie negativ.Ma simteam rau,ca si cum mi-as fii pierdut energia,eram tot timpul suparata ,aveam o stare foarte proasta; dupa cateva zile l-am purificat sub jetul de la robinet si mi-am revenit.In concluzie,sunt mai mult ca sigura ca aceste cristale ascund puteri nemaipomenite.

 10. Sunt oarecum nou in aceste taine, dar de cand am descoperit puterea acestor cristale vreau sa va spun ca tot ceea ce se intampla este spre calea cea dreapta. Am reusit in scurt timp sa fac anumite lucruri pe care alti le-ar fi facut in cativa ani ! Pasiunea pentru cristale se impleteste foarte bine cu Reiki, ceea ce recomand tuturor ce posteaza pe acest site.
  Totul pleaca din dorinta nostra si din mintea noastra !!!
  Cu stima,
  Gabriel

 11. buna ziua, ma numesc Andrei, si ma pasioneaza terapia prin cristal.Intr’
  adevar, este recunoscuta puterea anumitor cistale de a intra in rezonanta cu anumite parti ale corpului uman care sunt afectate intr’un mod sau altul.Eu vreau sa propun pe aceasta cale colaborarea cu un terapeut in cristale, de a face un aparat elaborat care sa poata sa trateze afectiuni.Pot ajuta cu bani pentru ‘research’>Cine vrea sa vina alaturi de mine sa facem un astfel de CRYSTAL HEALER DEVICE (CHD) este binevenit sa imi scrie la drewhpd@yahoo.com
  Pentru aceasta colaborare am nevoie de oameni cu experienta.Exclus amatori….>
  Respect,
  Andrei

 12. Cristaloterapia este odisciplina Olistica care invita la subtilitate,intuitie si evolutie personala!…
  Nu noi cautam Cristalul ci El ne cauta pe noi…
  Cand isi termina misiunea va pleca…(il vom pierde,se va sparge,se va decolora etc…)
  Vom intanli numai acele Cristale de care avem intr-adevar nevoie…
  Mai multe gasiti si pe aici: ***

  Pace si Lumina tuturor!

Leave a Reply