Faceti cunostinta cu omul de 100 de ani, care a construit Proiectul Venus: orasul viitorului, fara politicieni si coruptie, condus doar de un calculator central!

orasul viitoruluiUndeva in mijlocul verdetii luxuriante din Florida se afla Proiectul Venus: un paradis tropical al viitorului. Frumosul oras model a fost proiectat si creat de Jacque Fresco, care si-a sarbatorit recent ziua de nastere – 100 de ani (fiind nascut in 1916).

Jacque este un inginer social si futurist; futuristii sunt oameni de stiinte sociale, a caror specialitate este futurologia, sau incercarea de a explora sistematic predictiile si posibilitatile cu privire la viitor.

Proiectul Venus este inceputul a ceea ce Fresco ii place sa numeasca drept o „economie bazata pe resurse”. Proprietatea de 21 de acri a avut un inceput modest, pornind ca o ferma de rosii pentru Fresco si familia lui. Acum, adeptii Proiectului Venus vin sa viziteze acest oras model si din indepartata Australie. Cladirile, infrastructura si ideile implementate de Fresco sunt revolutionare.

Sunt folosite cladiri in forma de cupola pentru mai multe motive: e nevoie de mai putin material pentru fabricarea lor, forma lor ofera maximul de suport si rezistenta, in fata vanturilor extreme si cutremurelor, iar acestea sunt realizate din beton, astfel incat nu va fi nevoie pentru a se taia copaci.

Fresco crede ca are modelul perfect pentru orasul viitorului. El a declarat ca acest oras poate fi condus fara bani, si, in plus, nu va fi nevoie nici de politicieni. In schimb, orasul va fi condus de un calculator central, care va distribui resursele necesare atunci cand este nevoie. „O masina nu are emotii”, a spus Fresco. „Nu este susceptibila la coruptie”.

Site-ul web al Proiectului Venus ne spune: „Facem un apel pentru o abordare directa la reproiectarea unei culturi, in care vechile probleme ale razboiului, saraciei, foametei, degradarii mediului si suferintelor umane inutile sunt vazute nu numai ca inevitabile, dar si total inacceptabile”.

Acesta este un mesaj frumos, pentru care trebuie acordata toata atentia. Putem schimba lumea, iar Jacque Fresco ne-a oferit o oportunitate incredibila de a face acest lucru.

3 Comments

Leave a Reply