Metoscopia sau ghicirea viitorului pe fruntile oamenilor

Metoscopia inseamna observarea formei generale, a ridurilor si a liniilor trasate pe frunte, cu scopul de a ghici caracterul si inclinatiile persoanei studiate si de a furniza pronosticuri ale viitorului acesteia.

Formele fruntilor:

* Fruntea foarte ridicata, dar stramta si bombata, cu o fata lunga si barbie ascutita, era considerata ca semn al unui spirit marginit.

* Fruntea larga si patrata insemna intelepciune si curaj, unite cu inflexibilitate.

* Fruntea proeminenta in partea de sus, evidentia existenta de instincte violente si o inteligenta mediocra.

* Fruntea rotunjita, verticala deasupra ochilor, mai mult larga decat inalta, indica un spirit activ, o memorie fericita, o judecata sanatoasa si lipsa de sensibilitate.

* O frunte neregulata, osoasa, deformata, revela falsitate si instincte rele.

* Fruntea verticala pe doua treimi din inaltime si usor rotunjita in partea de sus, denota facultati eminente si echilibrate.

Cele 7 linii ce traverseaza fruntea

Aceeasi doctrina constata ca sapte linii principale aproape paralele traverseaza fruntea de la o tampla la alta: Saturn o guverneaza pe cea de sus, Jupiter pe cea de-a 2-a, Marte pe cea de-a 3-a, Soarele pe a 4-a, Mercur pe cea de-a 6-a, Luna pe a 7-a si ultima, in partea de jos a fruntii.

* Daca linia lui Saturn este de-abia aparenta, prevesteste necazuri din cauza caracterului imprudent. Daca se frange in mijlocul fruntii, consultantul va avea o viata presarata cu vicisitudini. Daca este puternic trasata, inseamna rabdare si perseverenta.

* Daca linia lui Jupiter este bine marcata, prevesteste sansa fericita pentru viitor. Daca de-abia este conturata, denota un spirit slab, inconsecvent, aflat in voia evenimentelor. Daca este intrerupta, are viitorul compromis de o falsa apreciere a oamenilor si a lucrurilor.

* Daca linia lui Marte este bine sapata, prevesteste pasiune intensa, indrazneala, temeritate. Daca este intrerupta, reliefeaza un caracter inegal. Daca de-abia este vizibila, denota timiditate.

* Daca linia Soarelui este foarte pronuntata, prezice bunatate, generozitate, dragoste de lux. Daca este inegala si intrerupta denota bunatate si duritate, liberalism si avaritie, alternand cu butade. Daca de-abia se vede: egoism si avaritie.

* Daca linia lui Venus este puternic marcata, prevede pasiuni arzatoare. Daca este inegala si intrerupta: lupta intre ratiune si pasiuni. Daca de-abia se vede: raceala, insensibilitate.

* Daca linia lui Mercur este foarte marcata, prevesteste imaginatie vie, elevata, darul vorbirii placute, eleganta. Daca este intrerupta, spirit obisnuit. Daca este de-abia aparenta, spirit inchis, putin comunicativ.

* Daca linia Lunii este puternic trasata, prevede un caracter rece, inclinat spre melancolie ; daca este sfaramata, veselia si tristetea succed in accese. Daca nu apare aproape deloc, caracter indiferent.

* O cruce pe linia lui Mercur, prevede savantilor si filozofilor persecutii din cauza lucrarilor si doctrinelor lor.

* O figura avand aproximativ forma C si plasata pe linia lui Saturn, memorie fericita.

* Un C pe linia lui Marte, curaj.

* Un C pe linia lui Venus, pericole provocate de aventuri amoroase.

* Un C pe linia lui Mercur, spirit care admite si sustine afirmatiile si negatiile, uneori judecata falsa.

* Un C pe linia   Lunii, intre sprancene, temperament iritabil, spirit razbunator.

* Un patrat sau un dreptunghi in mijlocul fruntii, pe linia Soarelui, avere usor de dobandit. Daca acest semn este in dreapta, pe aceeasi linie, donatii neprevazute. Daca este la stanga, bunuri dobandite pe cai necinstite.

* O figura in forma de S plasata la dreapta, pe linia lui Venus, tendinta de adulter. Daca exista trei S apropiati, pe orice linie ar fi, exista pericol de moarte prin inecare.

* Doua linii plecand de la radacina nasului si recurbandu-se pe cele doua parti  de frunte,  deasupra ochilor – o acuzatie va fi  cauza captivitatii. Daca aceste doua linii traverseaza linia Lunii, pericol de condamnare. Daca aceste linii sunt duble, captivitate pe pamant strain.

* Doua cercuri pe linia Lunii pe partea dreapta a fruntii – orbire viitoare sau o mare infirmitate de vedere. Daca ele sunt in mijlocul acestei linii – pericol de pierdere a unui ochi. Daca ele sunt la stanga – orbire la batranete.

* O figura formand aproximativ un Y pe linia lui Marte in partea dreapta a fruntii – reumatism sau paralizie. Daca aceasta figura este in mijlocul fruntii – acces de guta periculos. Daca este la stanga – moarte prin acces de guta.

* O figura in forma de 3 pe linia lui Saturn – rapire.

* O figura pe linia lui Marte – viitor fericit in cariera armelor, dar amenintare de captivitate.

* O figura pe linia Soarelui – pierderea averii.

* O figura pe linia lui Venus – nefericire in casatorie prin infidelitatea sotiei.

* O figura pe linia lui Mercur – viitor fericit in cariera preoteasca sau judiciara.

* O figura pe linia Lunii – pericol de moarte violenta.

* O figura in forma de V pe linia lui Marte – sansa de viitor in cariera armelor.

* O figura in forma de V pe linia lui Saturn sau a Soarelui – pericol de persecutii politice, exil sau alungare.

5 Comments

  1. ”Fruntea proeminenta in partea de sus, evidentia existenta de instincte violente si o inteligenta mediocra”
    asta’i fruntea mea…nu sunt violent dar recunosc ca am o inteligenta mediocra dar sunt un om bun cu intentii bune(etic vorbind), in schimb port ranchiuna si sunt razbunator pe cei ce vor sa fie mai inteligenti ca mine dar nu si pe cei care vor sa fie mai intelepti ca mine, totul in raport cu coeficientul de inteligenta general la o scara de la 1 la aproximativ 22 milioane.

Leave a Reply