Medicii sunt socati: tamaia e mult mai buna decat chimioterapia, distrugand cu succes celulele canceroase! E uluitor!

tamaieTamaia e cunoscuta de mult timp, inca din antichitate. Ea a facut si inca face parte din ceremoniile religioase din Orientul Mijlociu si este considerata a fi una dintre cele 3 cadouri oferite copilului Iisus. Tamaia a fost un ingredient popular in produsele cosmetice antice folosite de anglo-saxoni si egiptenii antici.

Astazi, aceasta rasina parfumata din arborele de Boswellia carteri este utilizata de multi aromoterapeuti si practicieni in sanatatea naturala. S-a constat ca ea este buna impotriva inflamatiilor, infectiilor si imbatranirii premature; de asemenea, ea calmeaza tractul digestiv, stimuleaza imunitatea si imbunatateste sanatatea orala si mentala.

Insa, tamaia mai e buna si intr-un aspect absolut impresionant. Astfel, oamenii de stiinta au constatat ca tamaia poate lupta cu succes si impotriva cancerului. Cercetarea sugereaza ca ar putea fi mai puternica decat chimioterapia, deoarece nu distruge tesuturile sau celulele sanatoase, nu produce efecte secundare si este capabila de a distruge celulele canceroase rezistente la chimioterapie.

Astfel, cercetatorii de la Universitatea din Leicester au constatat ca rasina din care se obtine tamaia contine un compus chimic, acid acetil -11-ceto-beta-boswellic (AKBA), care are potentialul de a distruge celulele canceroase. Cercetatorii spun ca AKBA poate fi foarte de mare succes in tratamentul cancerului de san, de prostata, a cancerului ovarian si a cancerului de colon. AKBA este foarte eficient in tratamentul cancerului ovarian, ultimul stadiu, care este extrem de dificil de tratat.

„Dupa un an de studiere a compusului AKBA, fata de celulele de cancer ovarian in vitro, am fost in masura sa demonstram ca el este eficient in uciderea celulelor canceroase. Aceasta constatare are un potential enorm pentru a fi dezvoltat in viitor un alt tratament pentru cancerul ovarian”, a declarat Kamla Al-Salmani, doctorand la Departamentul universitatii de Studii Oncologice si Medicina Moleculara.

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca tamaia este eficienta in distrugerea celulelor canceroase care nu raspund la chimioterapie. In timp ce mai multe cercetari sunt necesare pentru a sustine aceste constatari, utilizarea uleiului de tamaie pentru a lupta impotriva cancerului arata rezultate foarte promitatoare.

 

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Un studiu cu rezultate SURPRINZĂTOARE: tămâia e mult mai bună decât chimioterapia, distrugând cu succes celulele canceroase! – Secretul Sănătății

Leave a Reply