Un caz socant din Rusia care arata ca „rapirile extraterestre” n-ar fi altceva decat „posesiuni demonice”!

Social Media

Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

In ultimii 30-40 de ani, am fost bombardati cu tot felul de relatari si povestiri despre rapiri extraterestre. Dar, nu trebuie sa uitam ca ele exista si in cronici demult uitate, ceea ce trebuie sa ne puna adanc pe ganduri. Oare toate „rapirile extraterestre” nu reprezinta altceva decat posesiuni demonice? N-ar fi exclus!

In „Viata Sfantului Nil Sorski”, intemeietor al vietii monahale de schit din Rusia in secolul al XV-lea, se descrie o „rapire” demonica foarte asemanatoare cu cele puse pe seama extraterestrilor. La un timp dupa moartea Sfantului, se aflau in manastirea lui un preot si fiul sau. Intr-o zi, cand baiatul fu trimis cu o insarcinare oarecare, deodata ii iesi inainte un om cu infatisare ciudata, care il apuca si il duse, ca purtat de vant, intr-o padure deasa, intrand cu el intr-o coliba si lasandu-l intr-o incapere, inaintea ferestrei.

Cand preotul si monahii s-au rugat Sfantului Nil pentru copilul pierdut, Sfantul veni in ajutorul lui si statu afara, in dreptul incaperii in care se afla copilul; si lovind tocul ferestrei cu toiagul, casa se clatina si toate duhurile necurate cazura la pamant. Sfantul ii porunci diavolului sa duca baiatul inapoi, in locul de unde il luase, si se facu nevazut. Atunci, dupa oarecare certuri intre demoni, acelasi om ciudat apuca baiatul si il duse la Schit ca vantul… si, asezandu-1 pe o capita de fan, pleca. Calugarii gasira copilul, care „le povesti tot ce i se intamplase, tot ce vazuse si auzise. De atunci incolo baiatul se facu foarte smerit, fiind zguduit de cele petrecute cu el. infricosat, preotul parasi Schitul cu fiul sau.

Intr-o rapire demonica similara, din Rusia secolului al XlX-lea, un tanar, fiind blestemat de mama sa, devine timp de 12 ani robul unui diavol in chip de „bunic”, primind puterea de a sta nevazut intre oameni ca sa-l ajute pe demon sa semene neintelegere in mijlocul lor.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply