Conspiratia muzicii: din 1940 ascultam muzica pe „frecventa materialista si violenta” de 440 de hertzi, si nu acordata pe „frecventa naturala si armonioasa” de 432 hertzi

Social Media

432 Hz vs 440 HzCea mai mare parte din muzica mondiala a trecut la frecventa de 440 hertzi, de cand Organizatia Standardelor Internationale (ISO – International Standards Organization) a luat aceasta decizie in 1953. Asta in ciuda faptului ca frecventa de 440 de hertzi poate avea un efect nesanatos asupra constiintei umane. Muzica Universului, muzica naturii este, in schimb, acordata pe frecventa de 432 de hertzi… aceasta muzica transmite energii benefice si vindecatoare.

Exista o teorie care spune ca schimbarea de la frecventa de 432 de hertzi la cea de 440 de hertzi a fost dictata in anul 1940 de ministrul propagandei naziste, Goebbels. Scopul a fost acela de a-i face pe oameni sa devina prizonieri ai unei anumite constiinte materialiste. Ciudat, Statele Unite a copiat modelul nazist si a trecut si ea la frecventa de 440 de Hz, care a devenit standard in anul 1953.

440 Hz este o frecventa artificiala, care se indeparteaza de simetria vibratiilor sacre. Intr-o lucrare intitulata „Controlul prin intermediul muzicii”, Dr. Leonard Horowitz scrie: “Industria muzicala este caracterizata prin aceasta frecventa impusa, care are rolul de a creste agresiunea, agitatia sociala si emotiile negative, predispunand oamenii la boala fizica.”

Iesi afara pe strada si priveste in jur. Ce vei vedea? Elevi, adolescenti, oameni maturi… ce au in comun toti acesti oameni? Asculta muzica la telefon sau la mp3 player! Astfel, manipularea prin intermediul acestei frecvente este maxima. Ingenios, nu? Sa nu uitam vorbele lui Nikola Tesla: „Daca vrei sa afli secretele Universului, atunci gandeste-te la energie, frecventa si vibratii”.

Vibratiile scazute ale frecventei de 440 Hz sunt daunatoare fiintelor umane, caci duc la dizarmonie si ura. In plus, are rolul de a crea boli si razboi. Priviti si ascultati videoclipul de mai jos: in prima parte, veti auzi o melodie la 432 Hz, iar in a doua parte, veti asculta o melodie la 440 Hz. Veti constata diferentele. 432 Hz este o frecventa pura, logica si naturala; 440 Hz este o frecventa ce promoveaza materialismul, ura si deconecteaza oamenii de la natura.


Social Media

18 Comments

 1. Adevarat… N-am crezut ca se poate asa ceva. E arma psihotronica asta frate Lovendale… Ascultind prima parte m-am simtit ok si foarte relaxat , apoi , cind am ascultat cea de-a doua parte a videoclipului , a inceput sa ma doara capul si inima !!! Am repetat ascultarea clipului si efectul a fost similar ca prima data. Acum cred ca astia ne pot omori cu tehnici de-astea. Si chiar acum , se aude afara sunetele acelea ciudate de trimbita care anunta apocalipsa … Vorbesc foarte serios !!!

 2. Eu unu mi-am dat seama de mult si de vreun an ,si findca am lucrat si mi-am luat un telefon care i s-au stricat castile ,am renuntat de tot la ascultatu de muzica la casti,ce mai ascult la calculator dar parca nici aia numai imi place si parca e mai frumos pt ca numai ignori oamenii gen nu l-ai auzit din cauza asta sau cand pleci intr-o calatorie cunosti oameni noi pt ca din lipsa de casti gasesti ceva mult mai bun si mai util de facut.

 3. Da. Este interesant de comparat intre 0:24 si 0:55. La 432 se pare ca este mai armonios. In a doua varianta este mult mai agresiva caderea de ton.
  Totusi muzica oscileaza intr-o gama mare de frecvente….cred ca de fapt ce a vrut sa spuna autorul este ca utilizarea cu precadere a frecventelor de 440 pentru „accentele mai grave” din melodii fata de cele de 432 au acest scop negativ.
  „Accentele mai grave” cred ca sunt exact cele de la ):24 si 0:55 in exemplul de pe YouTube.
  Sensibil in prima varianta pare o cadere naturala cu speranta de redresare exact cum se descrie precum o curgere a apei, in cea de-a doua este ceva care pare mai tragic, care pare definitiv.

 4. In primul rand nu am simtit nici o diferenta si in al doilea rand la ce se refera frecventa minune?Cine trebuie sa oscileze la aceasta frcventa?
  Mai intai doresc sa lamuresc unele lucruri.Procesul prin care se atribuie nume de note diferitelor înălțimi (frecvențe) se numește acordare. În muzica contemporană, acordajul se realizează astfel încât frecvenței de 440Hz să îi corespundă nota La (A).
  Diferența în numărul de vibrații pe secundă dintre două sunete cu înălțimi diferite se numește interval (primă – aceeași înălțime, secundă, terță, cvartă, cvintă, sextă, septimă, octavă, ș.a.m.d). Două sunete cu frecvența f , respectiv 2*f , se află la o octavă unul de celălalt, deci reprezintă aceeași notă muzicală. Spre exemplu, fiecare notă La poate fi exprimată matematic astfel, folosind formula de mai sus, putem obține lista de note La cu înălțimiile cuprinse între 20Hz și 20,000 Hz, adică spectrul auditiv uman.Sunetul de 440 hz este un sunet pur fara culoare.Sunetele reale au un spectru mult mai mare.In muzica este apreciat un instrument cu timbru vocal bogat,adica un spectru incarcat.
  Micile modificări în frecvența unui sunet sunt greu de observat de urechea umană, mai ales de cea neantrenată. În general, o diferență de cinci sutimi de semiton sau aproximativ 0.3% în frecvența sunetului este sesizabilă, dar acest fapt depinde și de poziția ei în spectrul auzului uman (cu cât se apropie mai mult de pragul infrasunetelor, respectiv ultrasunetelor, capacitatea analizatorului auditiv de a distinge între sunetele apropiate scade). De asemenea, dacă cele două sunete de comparat sunt emise simultan, existența diferenței dintre ele este mai ușor de observat.
  Imaginea sunetului este realizata cu ajutorul unui tonoscop,care transforma gama de vibratii sonore intr-o gama de forme geometrice formate de un mediu solid cu granulatie fina ( o tabla acoperita cu un strat fin de nisip) avand dovada ca forma este o functie de frecventa.Imaginea din articol este elocventa in acest caz.
  Modificarea frecventei sa facut incepand cu 1910, cand fundatia Rockeffeler, a facut o donatie catre American Federation of Musicians, pentru a adopta standardizarea sunetului La-440Hz, fiind apoi adoptata si generalizata in toata cultura West europeana in anul 1953!
  De fapt aici este marele mister.De unde stia la acea data fundatia respectiva implicatiile acestei frecvente in viata oamenilor si ce efect va avea?Ce i-a determinat sa aleaga aceasta frecventa?Se doreste a fi provocat un rau omenirii?Si mai ales cat va dura aceasta hartuiala?

 5. Cine îmi garantează că cea ce am ascultat corespunde cu cele scrise, fiindcă cred că nu-i vorba decât de autosugestie, nu am constatat nici o diferență. Ar fi interesat de dat spre audiție cele două bucăți unor persoane care nu sunt puse în temă și să vedem atunci dacă constată vreo diferență.

 6. Dani,muzica inseamna frecvente de diferite valori. Frecvenza de 440 este nota LA de acordaj,cea dupa care se acordeaza instrumentele muzicale. La-ul natural ar fi cel de 432Hz.Se stie ca gama muzicala are 7 note fundamentale si 5 semitonuri. Intervalele dintre doua semitonuri insa nu sunt egale,chiar daca se utilizeaza asa numita gama temperata. Daca aceeasi melodie se canta in tonalitati diferite,efectele vor fi destul de schimbate. Aici mai conteaza si „urechea muzicala” a fiecaruia,adica acuratetea cu care fiecare poate sa distinga diferente minime. Uite,costy sau Aurel nu simt nici o diferenta dintre cele doua pasaje muzicale…Pentru mine insa,al doilea pasaj imi creaza o stare de neliniste,de excitatie,ceea ce in primul pasaj nu se intampla…Nu ma uitam la video,ci doar l-am ascultat. Initial credeam ca primul trebuia sa fie in 440Hz si de aceea,cand am reascultat,mi-am dat seama ca simtisem bine… Nu degeaba,exista anumite piese muzicale,indeosebi cele clasice,care se canta doar intr-o anumita gama,de exemplu Mi bemol. Daca s-ar canta intr-o alta gama,melodia ar fi total diferita,mesajul sau fiind deci altul. O spun din experienta si nu din „auzite”…Insusi codul nostru genetic,ADN-ul,este intr-o stransa legatura cu sunetele. Unele gene sunt blocate,insa se pot debloca cu ajutorul sunetelor…Chiar bolile se pot cura in acest fel. Insasi starea noastra poate fi modificata prin sunete. Cuvintele pe care le rostim sunt si ele sunete. Ele sunt purtatoare de informatii. Muzica este un mijloc mai complex,prin care se pot vehicula informatiile. Creierul nostru,celulele noastre,reactioneaza diferit la frecvente diferite. Totul vibreaza,dar nu totul intra intr-o logica a noastra…Pentru ca ne lipsesc anumite informatii. Pentru ca INFORMATIA este o alta forma de existenta a materiei…De fapt,informatia reprezinta un mod de manifestare a energiei sub o forma potentiala pura. Dar sa nu divagam…Vibratie-sunet-muzica-informatie…auz-perceptie-emotie-mesaj…

 7. Vad ca avem pasiuni comune. Partea a doua pare mai accelerata, si automat te va irita. E ca si cum munceti tot anul intr-un anumit ritm, si la un moment dat vine un inspector si tipa la tine incontinuu: „Hai mai repede! Mai repede!”. Garantat te vei intoarce nervos si cu dureri de cap acasa. E ceva la nivel subliminal. Legat de sunet va dau eu un exemplu bun. Eram in voiaj pe o nava de tip cargo. Imi da un coleg un joc de PC, Wolfenstein. Frate cum incepeam sa-l joc, de la melodia aia pe fundal, imi crestea pulsul de ziceai ca am baut 10 cafele sau 6 litri de cola, mi se facea rau si in maxim 20 de minute ma intindeam in pat ca mi se facea rau, si numai la jocul ala pateam asa ceva. Trebuia sa intru intr-un castel si sa omor nemti. Pe fundal se auzea un fel de batai de tobe, si un oftat specific produs de miscarile mele. Probabil sunetul intra in combinatie cu frecventa de vibratie a navei si avea efectul asta nefast asupra mea. Frecventa navei e undeva la 40-45 Hz parca, chiar si cand sta pe loc (de la diesel generatoare). Aparatura de masura trebuie sa reziste la 45 Hz pe nava. Acuma stau si ma gandesc, nu cumva si motoarele de masina (Dacia, BMW etc) s-au ales special pentru a produce o anumita frecventa toxica, cu un anumit scop?

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Elldor.Info » Muzica 440 de Hz pe care o ascultăm cu toţii sporeşte agresiunea şi agitaţia socială. Cum sună muzica 432 Hz la care s-a renunţat din 1940 (video-audio)
 2. Elldor.Info » Muzica 440 Hz pe care o ascultăm cu toţii sporeşte agresiunea şi agitaţia socială. Cum sună muzica 432 Hz la care s-a renunţat din 1940 (video-audio)
 3. Conspiratia muzicii: din 1940 ascultam muzica pe “frecventa materialista si violenta” de 440 de hertzi, si nu acordata pe “frecventa naturala si armonioasa” de 432 hertzi - REVISTE

Leave a Reply