Este iadul un loc al damnarii vesnice? Se afla el pe Pamant?

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Exista multa confuzie legata de faptul daca exista sau nu o regiune a iadului. Crestinismul spune ca exista, si, daca nu il accepti pe Iisus Hristos ca Mantuitorul Tau, vei arde acolo pentru totdeauna. Unele scoli metafizice ale gandirii spun ca nu exista o regiune a iadului, ci numai o stare a mintii.

Dar, poate ca adevarul este undeva la mijloc. Iadul este cu siguranta o stare a mintii, insa este si o locatie. O persoana se afla in iad cand este condusa de ego-ul negativ, de dorinta materiala si astrala, si de aceea sunt deconectati de la propriul suflet. Exista multi oameni care traiesc in iad pe planeta Pamant la ora actuala. Insa iadul nu este un loc al damnarii vesnice. Este doar nivelul cel mai inferior al planului astral.

Unii s-au referit la iad ca la intunericul exterior. Acele extensii de suflet care au trait pe aceasta planeta, precum Hitler, au gravitat in aceasta regiune a constiintei. Regiunea iadului este o zona, in care fetele si formele fata de care au gresit au aparut in fata lor, acuzandu-i si reamintindu-le de cruzimea lor. Extensiile de suflet vor sta acolo nedefinit pana cand vor incepe sa fie raspunzatori pentru propriile actiuni sau nu vor mai suporta tortura propriei constiinte inselatoare si vor cere ajutor lui Dumnezeu.

De fiecare data cand vor striga lui Dumnezeu pentru ajutor un inger pazitor va veni si ii va oferi ajutor si asistenta. In timp, o asemenea extensie de suflet va incepe sa iasa din intuneric. Nu exista damnare eterna in planul sau constiinta lui Dumnezeu. Dumnezeu, in infinita Sa indurare si iertare, ofera tuturor extensiilor de suflet, indiferent cat de amagitoare, o sansa de a se reintoarce acasa.

Be the first to comment

Leave a Reply