Suntem suflete care am venit pe Pamant sa invatam ca la universitate! Ce trebuie sa facem?

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Esti un suflet care evolueaza pe Pamant. Pentru a trai in planul terestru, sufletul tau are nevoie de un vehicul: trupul tau. Sufletul se gaseste in centrul acestui vehicul, deci in zona inimii. Iar scopul sufletului tau aici, pe Terra, este armonia, fericirea totala. Si, singurul mod de a atinge acest scop este dragostea neconditionata. Nu degeaba sufletul este situat in zona inimii! Deschizandu-ne inima, ne ajutam sufletul sa evolueze. Iar vehiculul, corpul tau este expresia trairilor sufletului nostru. Pe masura ce sufletul evolueaza, vehiculul sau se apropie si el de perfectiune.

Pamantul poate fi comparat cu o scoala unde venim sa invatam, sa dobandim noi cunostinte pentru a ne descoperi pe noi insine si pentru a afla ce anume din noi trebuie schimbat ca sa ajungem la fericirea perfecta – ratiunea noastra de a fi. Intr-adevar, tot ce se intampla aici, pe Terra, se aseamana cu ceea ce se intampla intr-o scoala.

Imagineaza-ti ca te-ai hotarat sa mergi la universitate. Ai intentii bune: vrei sa inveti. Sa presupunem ca vrei sa devii medic. Te inscrii la facultate si incepi sa mergi la cursuri. Descoperi insa destul de curand ca este mult mai greu decat credeai. In plus, conditiile de la universitate nu sunt dintre cele mai bune, oamenii pe care-i intalnesti nu sunt atat de draguti, profesorii nu-ti plac pe cat ti-ai fi dorit. Deci, e cu totul altfel decat ti-ai imaginat.

Esti liber sa alegi: poti sa lasi totul balta si sa te apuci de altceva, sa nu-ti mai implinesti dorinta. Sau, dimpotriva, te poti hotari sa fii mai tolerant si vei descoperi ca, de fapt, conditiile nu sunt chiar atat de neplacute cum ti s-au parut la inceput; acum vezi totul cu alti ochi.

De fiecare data cand revenim pe Terra, o facem pentru a urma un alt curs, pentru a invata ceva nou. Tot ce invatam are rolul de a ne ajuta sa-i iubim mai mult pe cei din jur, sa iubim natura, sa intram intr-un contact tot mai strans cu Dumnezeu, creatorul acestui Univers, care se afla, de fapt, in fiecare dintre noi.

Orice actiune, orice cuvant, orice sentiment care se manifesta contra legii dragostei si aduce suferinta va fi retrait, la un moment dat, de autorul sau. Altfel spus, in fiecare viata acumulam actiuni, ganduri si vorbe care nu sunt benefice, pentru noi sau pentru altii, si vom fi nevoiti sa le retraim pentru a sti si a simti in inima noastra cum i-am facut pe ceilalti sa sufere. Aceasta este legea karmei (a cauzei si a efectului). in fiecare viata, trebuie sa ne debarasam de lucrurile acumulate in vietile anterioare pentru a avansa pe drumul care ne conduce spre fericirea desavarsita.

Be the first to comment

Leave a Reply