marți, octombrie 4, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaPovestiri spirituale"Pana la urma, toti ajungem in pamant"! O povestire mai mult decat...

„Pana la urma, toti ajungem in pamant”! O povestire mai mult decat spirituala…

„Pana la urma, toti ajungem in pamant”! O povestire mai mult decat spirituala…

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Alexandru cel Mare a fost cel mai mare imparat al antichitatii; el a fost un individ ale carui realizari sunt fara indoiala greu de egalat pentru un muritor. A ajuns foarte departe pe calea realizarii statutului divin in lumea materiala si a fost numit „Alexandru cel Sfant”.

Povestea sa e urmatoarea: dupa un numar de victorii militare prin care a cucerit teritorii vaste intre Macedonia in care se nascuse si India, Alexandru a ajuns in India in cele din urma.

Acolo, a auzit despre un yoghin care avea puteri deosebite, sau siddhis, printre care si capabilitatea de a prezice viitorul.

Alexandru a decis sa-i faca o vizita yoghinului pentru a-l intreba despre propriul destin. Cand a ajuns la pestera yoghinului, inteleptul era cufundat in meditatia sa obisnuita. Alexandru i-a intrerupt meditatia, nerabdator sa-si afle viitorul, si l-a intrebat daca avea intr-adevar acele puteri. Yoghinul a incuviintat si s-a intors la meditatia sa.

Alexandru l-a intrerupt din nou cu o alta intrebare: „Poti sa-mi spui daca voi avea succes in cucerirea Indiei?” Yoghinul a meditat un timp si apoi si-a deschis ochii incet. S-a uitat la Alexandru lung si cu blandete si a spus cu mila: „In cele din urma, o sa ai nevoie doar de sase picioare de pamant”.

Ar fi greu sa gasesti un exemplu mai graitor de dilema umana – efortul nostru disperat de a atinge divinitatea prin mijloace materiale si cu limitele impuse de corporalitatea noastra. Singura cale de a ne atinge potentialul ca fiinte divine este prin experienta interioara. Pentru aceasta e nevoie ca vechiul nostru eu, identitatea noastra ca „un eu inchis intr- un corp” sa moara.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.