Agatele: pietre semipretioase care purifica zona in care sunt puse

Apartinand famililei cuartului, agatele sunt cel mai adesea folosite ca bijuterii sau ca pietre ornamentale – alcatuind diferite obiecte de arta. Ca orice cristal natural, prin fenomenul rezonantei, agatele amplifica in aura umana un anumit tip de energie. Tinute in preajma corpului, agatele contribuie la starea de echilibru interior. Ele intra in rezonanta cu propriile energii psihice, amplificand sentimentul stabilitatii, hotararea si autodeterminismul, simtul organizatoric, vointa si fermitatea. Totodata tempereaza tendintele impulsive. Ajuta la calmarea unei minti agitate, favorizand sedimentarea ideilor.

Agatele ajuta la tratarea problemelor legate de piele, par deteriorat, afectiuni ale gatului si gurii (paradontoze, micoze-impreuna cu aventurinul), boli ale sistemului osos si dureri ale spatelui superior.

in afara de frumusetea lor recunoscuta, placutele din agat detin importante calitati terapeutice. Ele se comporta asemeni unui filtru pentru fluxul energetic de care sunt strabatute.

O placuta de agat asezata in dreptul locului bolnav normalizeaza liniile de camp „deranjate”, micsorand considerabil pierderile de energie suferite in acea zona. In cazul incaperilor sau locuintelor, prin amplasarea de placute de agat (simple sau care imagineaza obiecte decorative) in diverse locuri, se obtine armonizarea si purificarea intregii zone. De asemenea, se creeaza un spatiu mai stabil energetic, intrucat o asemenea placuta actioneaza ca un scut protector pentru influentele negative din exterior. Pe langa aceasta, agatele vitalizeaza atmosfera inconjuratoare.

Be the first to comment

Leave a Reply