Almeea

 
Facebook

 
Orgoni Crystal

 
29

Universul hiperspatial si fiintele sale (partea 1): “Imparatia Cerurilor” si ingerii

Cerurile si Universul hiperspatial

Pentru cel care citeste Biblia, si in special Noul Testament, nu se poate sa nu ramana surprins de faptul ca in textul cartii sfinte se fac referiri frecvente la existenta mai multor ceruri si nu la unul singur, cum ar fi firesc, daca tinem cont doar de bolta instelata de deasupra noastra. Se ridica atunci in mod inevitabil intrebarea: de ce se foloseste pluralul, cand este vorba doar de un singur cer? O posibila explicatie o poate constitui teoria conform careia Terra, planeta pe care o cunoastem cu totii, nu este doar o simpla sfera, fie ea si usor turtita, ce se roteste in spatiu, ci este o structura hiperspatiala complexa. „Cerurile” biblice pot semnifica, in acest sens, existenta universului hiperspatial. Iata cateva argumente:

„De atunci a inceput Iisus sa propovaduiasca si sa spuna: pocaiti-va caci s-a apropiat imparatia Cerurilor.” (Matei 4; 17);
„Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, asa incat sa vada faptele voastre cele bune si sa slaveasca pe Tatal vostru cel din ceruri.” (Matei 5; 16).

Ingerii, locuitorii lumii nevazute

Conform invataturii crestine si nu numai, Creatia cuprinde doua elemente distincte: lumea vazuta materiala si lumea nevazuta spirituala. In general, traditia populeaza lumea nevazuta spirituala cu fiinte denumite ingeri. Conform terminologiei, care ii confera sensul de sol, crainic, vestitor, trimis, nu rezulta insa nimic cu privire la fiinta acestora, caci se refera in mod exclusiv la functiunea pe care o indeplinesc din punct de vedere strict uman.

In inteles propriu, ingerii sunt fiinte spirituale, personale, marginite si superioare oamenilor. Existenta ingerilor este atestata de nenumarate dovezi, cuprinse atat in Vechiul Testament, cat si in Noul Testament, ca, de altfel, in cartile sfinte ale tuturor religiilor. Sunt numeroase fragmente care se refera atat la ingeri, in general, cat si la cete ingeresti sau chiar la anumiti ingeri insarcinati cu misiuni speciale in supravegherea destinului civilizatiei umane.

In comparatie cu oamenii, ingerii sunt fiinte superioare acestora atat in putere, cat si in cunostinta si se presupune ca sunt nemuritori, nu au nevoie de hrana si n-au gen.

Teologia dogmatica crestina foloseste, in sens larg, termenul generic de inger pentru a numi toate categoriile de fiinte superioare celei umane. Desi se considera ca sunt fiinte fara corp fizic, Biblia vorbeste despre aratarile ingeresti sub forma unor barbati tineri, ceea ce ne determina sa consideram ca materializarea corpului fizic tridimensional este una din capacitatile lor naturale. De asemenea, aripile care le sunt asociate in mod frecvent nu reprezinta altceva decat un simbol al capacitatii de a se deplasa aproape instantaneu prin procesul materializarii-dematerializarii corpului fizic.

Referindu-se la numarul si ierarhia ingerilor, Biblia foloseste diferite denumiri pentru a arata multimea lor, dar numarul lor real nu este precizat nicaieri: legiuni, tabara, mii de mii si miriade de miriade, multime de oaste, ostirea lui Dumnezeu. De asemenea, Sfantul Ioan Gura de Aur vorbeste de popoare infinite de puteri netrupesti, ale caror mii nu le poate numara nimeni, in timp ce Clement Alexandrinul afirma ca ingerii sunt in numar infinit.

Partea 2, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-2-ierarhia-fiintelor-din-univers/

Partea 3, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-3-dualitatea-suflet-trup/

Partea 4, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-ultima-parte-lucifer-si-ingerii-cazuti/


 
banner