luni, ianuarie 30, 2023
AcasăSpiritualitate teoreticaEnciclopedie spiritualaUniversul hiperspatial si fiintele sale (partea 1): “Imparatia Cerurilor” si ingerii

Universul hiperspatial si fiintele sale (partea 1): “Imparatia Cerurilor” si ingerii

Universul hiperspatial si fiintele sale (partea 1): “Imparatia Cerurilor” si ingerii

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Cerurile si Universul hiperspatial

Pentru cel care citeste Biblia, si in special Noul Testament, nu se poate sa nu ramana surprins de faptul ca in textul cartii sfinte se fac referiri frecvente la existenta mai multor ceruri si nu la unul singur, cum ar fi firesc, daca tinem cont doar de bolta instelata de deasupra noastra. Se ridica atunci in mod inevitabil intrebarea: de ce se foloseste pluralul, cand este vorba doar de un singur cer? O posibila explicatie o poate constitui teoria conform careia Terra, planeta pe care o cunoastem cu totii, nu este doar o simpla sfera, fie ea si usor turtita, ce se roteste in spatiu, ci este o structura hiperspatiala complexa. „Cerurile” biblice pot semnifica, in acest sens, existenta universului hiperspatial. Iata cateva argumente:

„De atunci a inceput Iisus sa propovaduiasca si sa spuna: pocaiti-va caci s-a apropiat imparatia Cerurilor.” (Matei 4; 17);
„Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, asa incat sa vada faptele voastre cele bune si sa slaveasca pe Tatal vostru cel din ceruri.” (Matei 5; 16).

Ingerii, locuitorii lumii nevazute

Conform invataturii crestine si nu numai, Creatia cuprinde doua elemente distincte: lumea vazuta materiala si lumea nevazuta spirituala. In general, traditia populeaza lumea nevazuta spirituala cu fiinte denumite ingeri. Conform terminologiei, care ii confera sensul de sol, crainic, vestitor, trimis, nu rezulta insa nimic cu privire la fiinta acestora, caci se refera in mod exclusiv la functiunea pe care o indeplinesc din punct de vedere strict uman.

In inteles propriu, ingerii sunt fiinte spirituale, personale, marginite si superioare oamenilor. Existenta ingerilor este atestata de nenumarate dovezi, cuprinse atat in Vechiul Testament, cat si in Noul Testament, ca, de altfel, in cartile sfinte ale tuturor religiilor. Sunt numeroase fragmente care se refera atat la ingeri, in general, cat si la cete ingeresti sau chiar la anumiti ingeri insarcinati cu misiuni speciale in supravegherea destinului civilizatiei umane.

In comparatie cu oamenii, ingerii sunt fiinte superioare acestora atat in putere, cat si in cunostinta si se presupune ca sunt nemuritori, nu au nevoie de hrana si n-au gen.

Teologia dogmatica crestina foloseste, in sens larg, termenul generic de inger pentru a numi toate categoriile de fiinte superioare celei umane. Desi se considera ca sunt fiinte fara corp fizic, Biblia vorbeste despre aratarile ingeresti sub forma unor barbati tineri, ceea ce ne determina sa consideram ca materializarea corpului fizic tridimensional este una din capacitatile lor naturale. De asemenea, aripile care le sunt asociate in mod frecvent nu reprezinta altceva decat un simbol al capacitatii de a se deplasa aproape instantaneu prin procesul materializarii-dematerializarii corpului fizic.

Referindu-se la numarul si ierarhia ingerilor, Biblia foloseste diferite denumiri pentru a arata multimea lor, dar numarul lor real nu este precizat nicaieri: legiuni, tabara, mii de mii si miriade de miriade, multime de oaste, ostirea lui Dumnezeu. De asemenea, Sfantul Ioan Gura de Aur vorbeste de popoare infinite de puteri netrupesti, ale caror mii nu le poate numara nimeni, in timp ce Clement Alexandrinul afirma ca ingerii sunt in numar infinit.

Partea 2, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-2-ierarhia-fiintelor-din-univers/

Partea 3, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-3-dualitatea-suflet-trup/

Partea 4, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-ultima-parte-lucifer-si-ingerii-cazuti/

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

35 Comments

 1. VERONIMUS,LETAL,SI CEI INTERESATI. VA DAU CHEIA INPARATIEI CERURILOR DAR, PRINTRUN TEST!!!.
  DESCIFRATI CE INESEAMANA SIMBOLUL CRUCII PE CAPUL LUI ISUS,SI VETI DESCOPERI CHEIA INPARATIEI CERURILOR. ( observati ca numai el are crucea pe cap)–cheia–apoc;1cu18.si3cu7.
  SAU CARE ESTE REFERINTA !!!LA ACESTE DOUA VERSETE;EFESENI 3CU18.SI APOCALIPSA 11CU 16.SI ATI INTRAT DIRECT IN INPARATIE(cetate)
  Hai ca am vazut ca aveti niste ”muschi neuronali” ca muschii corpului lui hercules, si cred ca o sa reusiti sa spargeti ”ZIDUL PLINGERII”. E GREU DAR ESTE PE MASURA ”MUSCHILOR” VOSTRI.
  DACA O SA CONSIDER CA ESTE CAZUL, O SA VA SAR IN AJUTOR.

 2. ”Existenta ingerilor este atestata de nenumarate dovezi, cuprinse atat in Vechiul Testament, cat si in Noul Testament, ca, de altfel, in cartile sfinte ale tuturor religiilor. Sunt numeroase fragmente care se refera atat la ingeri, in general, cat si la cete ingeresti sau chiar la anumiti ingeri insarcinati cu misiuni speciale in supravegherea destinului civilizatiei umane.”

  repetarea cuvantului ”inger” in biblie sau in oricare alta carte nu reprezinta nici pe deoparte mai multe dovezi ci doar o dovada si daca mai sapam putin se pare ca e singura, pe care nu o putem verifica decat dintr’o singura sursa. ti se pare plauzibil? daca nu, inseamana ca personajele lui petre ispirescu au existat cu adevarat, dovada fiind cartile respectivului.

 3. IN VIATA, ORICE TRECERE DE LA UN STADIU LA ALTUL,PE SCARA EVOLUTIEI, SE TRECE PRINTRUN TEST. ioan; 10cu 7-8-9.
  DUMNEZEU NE IUBESTE PE TOTI LA FEL,BUNI SAU RAI DAR,IN INPARATIA LUI SE INTRA CONDITIONAT. APOC;22CU -14-.
  CINE TRECE TESTUL, INSEAMANA CA ARE CALITATILE SA INTRE IN INPARATIA CERURILOR.
  !!! EL DEVINE UN CER, SI VA FI UNA CU CERUL!!!
  CINE NU ….RAMINE PEDINAFARA.!!!!!!!!! APOC;22CU-15-.
  HAI CEI CARE TE CREZI IN CER,”RUMEGATI” CUVINTELW ACESTEA,CA NU SINT SFU-uri.

 4. VERONIMUS. DE LA A CREDE, SI A STI (cunoaste)IN CE CREZI, ESTE O DIFERENTA NU? SI TU AM VAZUT CA ESTI DEACORD CU ASTA. DECI DACA ,NUNAI CREZI, ATUNCI ITI RASPUND CA NU ESTE BUN RASPUNSUL.MAI CAUTA CA ESTI PE APROAPE DAR,INCEARCA SA DESCIFREZI CE AM CERUT EU, NU STEAUA LUI DAVID. DECI REPET. NU ESTE NICI SF,NICI FABULATIE ,NICI FILOZOFIE.
  –ESTE ADEVAR– SI POATE FI DESCOPERIT.

 5. Cheia e sa crezi si sa respecti invataturile lui Iisus adica sa-l ai ca model si sa cauti sa fii asa de bun la suflet si in comportament ca El si atunci imparatia cerurilor e deschisa dar trebuie sa te mentii la acest standard . Nu trebuie sa deslusesti mai multe . Trebuie sa fii asa cum ne-a invatat Iisus in slujba de pe munte .Adica sa fim buni cinstiti sa ne iubim aproapele sa nu luam numele Domnului in desert sa daruim fara sa cerem plata de la nimeni sa-i multumim Domnului ca ne-a dat viata si ar mai fi fapte bune demne de Imparatie dar nu stau sa le scriu pe toate . Aceste gicitori nu-si au rostul . Faptele vin din credinta si daca iubesti cu adevarat daca ierti vei fi iertat de Dumnezeu pentru ca ceea ce dai aia primesti .Dai iubire primesti iubire inzecit .

 6. Sunteti tristi. Subiectul intradevar merita aprofundat, dar din mult mai multe puncte de vedere. Entitati net superioare noua(ingeri) apar intradevar in multe culturi, sub diferite nume, cu sensuri aproximativ identice insa. Cu toate acestea, daca e sa o privim doar din punctul de vedere al bisericii, tocmai ne-am limitat sansa de a gasi raspunsul de la 30% la 0.03%. Eu personal, v-as sfatui sa nu cautati prea multe adevaruri in biserica, ci mai mult in istorie, diverse scrieri din religii diferite, si de ce nu filozofi/alchimisti. Sintetizati ce aflati si aveit mai multe sanse sa va apropiati de adevar.

 7. Culmea! Cred in ingeri! Nu cred ca i-am vazut vreodata, dar i-am simtit de multe ori linga mine! Unii m-au parasit, altii nu, sint „linga” mine neconditionat!
  S-ar puteam sa fi fost cinva in lumea lor pentru o secunda ca sa-mi arate „drumul”, nu stiu. tot ce stiu insa este ca trebui sa-ti asumi un risc foarte mare sa te comporti ca si Isus, ca sa fi lovit cu pietre mai devreme sau mai tirziu CHIAR de cei pentru care esti capabil sa-ti dai viata!
  Si Isus a ales si si-a asumat aceste risc.

 8. SALUTARI THATWASANEARGO. MA BUCUR SA TE REVAD PE SITE. FII LINISTITA CA TU INSATI ESTI UN INGER IN DEVENIRE, CA,INGERUL TAU PAZITOR NU TE VA PARASI JAMAIS.
  OAMENII BUNI, INDIFERENT PRIN CE INCERCARI II TRECE DESTINUL,INGERUL BUN NUI PARASESTE,CI LE ARATA TOT TIMPUL CALEA SPRE DESAVIRSIRE. SI CIND AI ATINS COTA ASTA VEI FI UNA CU EL,IN EL. POATE NU MA INTELEGI ACUM ,DAR ,VA VENI TIMPUL CIND VEI INTELEGE.CREDEMA,EU STIU CE VORBESC. CURAJ.

 9. OMUL- acum chiar tind sa-ti dau dreptate,caci din toate incercarile (deloc usoare) pein care am trecut,EU am „renascut” pot zice ca si pasarea Phonnix-din propria „cenuse”, in sensul ca am batut toate granitele statisticilor medicale care nu-mi dadeau sabese astea in asa proportie mare ba unele de loc. Am avut ajutor insa daca eu nu am vrut de undeva din interiorul meu, nimeni nu a putut face nimic pentru mine. Chiar au fost momente cind si eu eram speriata de mine de ce am realizat totusi pentru mine (si sa zic si cei din jur carora le eram draga) si de aceea am zic ca cred in mine si puterea mea. Da, s-ar putea ca ea sa vina de la acest inger pazitor care a fost zic eu ffffffff aproape de mine si nu a venit el singur, poate ca a fost trimis de Cineva. Uite de aceea oscilez, ca nu stiu cine este acest Cineva care o data mi-a facut rau tare rau, apoi mi-a trimis „ajutoare”!!!!?????? de ce asa? Cu ce am gresit atunci, cu ce nu mai gresesc acum?
  Imi este greu inca sa accept ceva ce nu imi este clar si nu-mi pot explica logic. Poate niciodata nu voi putea si deriva va fi vesnic a mea. Stii cum este vorba: „de-o fi una de-o fi alta bucurosi le-am duce toate”.
  Ce stiu singur este ca acest inger sau ingeri nu ma vor parasi niciodata si, si stiu cine sint ei. Mi-au si spus ca de acolo de sus ma pot ajuta mai bine! Sa nu rizi dar cred in asta!
  Pina la urma nici nu conteaza unde si in ce si cum, crezi conteaza SA CREZI! dar sa si cercetezi, sa nu lincezesti cu gura deschisa in sus chiar si cu miinele impreunate la „pica para malaiata in gura lui natafleata”.
  OMUL-multumesc !

 10. THATWASANEARGO.AM FOST HOTARIT SA NU MAI SCRIU PE CITE-ul ASTA. DAR O FAC PT NISTE PERSOANE CARE MERITA.(ca eu nu arunc camasa in foc pt un paduche)
  – DACA CREZI IN ACEL INGER PAZITOR, CREZI SI IN DUMNEZEU. CA EL ESTE INGERUL TAU PAZITOR, CHIAR DACA TIE NUTI ESTE CLAR LUCRU ACESTA.(da o sati fie )
  -DUMNEZEU NU FACE RAU LA NIMENI.
  -RAUL IL FACE ”OPOZANTUL” LUI.(reflecteaza)DECI PE EL TREBUIE SA FII TU SUPARATA SI NU PE DUMNEZEU.
  -DECI DACA MERGI PE PRINCIPIU ”BUCUROSI LEOM DUCE TOATE………” DEJA ESTE BINE CATI INSUSESTI EXACT CE TIAM SPUS EU IN COMENTARIUL DE PE ALT ARTICOL. OK.
  -IN CE PRIVESTE CREZUTUL,EU ITI RECOMAND SA MAI REFLECTEZI .
  -DACA PINA ACUM AI CREZUT CA TOATE RELELE ITI VIN DE LA DUMNEZEU , DEACUM NU CRED CA AI SA MAI CREZI ACELASI LUCRU.(ca ar fi ca si cum te bate un nebun pe strada fara nici un motiv,si tu vii acasa siti bati copiii) crezi cai DREPT?.
  FII SUPARATA PE CEL CARE TIA FACUT RAUL SAU SIMAI BINE IGNORAL.
  -CONTEAZA ENORM INCE CREZI.DE FAPT AICI STA CHEIA INTELEPCIUNII. TOATA LUMEA CREDE DAR, MAJOROTATEA CREDE IN ILUZII OPTICE, SI SE HRANESC CU ILUZII.
  -DE ACEA ESTE BINE CA IN CEA CE CREZI SA FIE ADEVARAT, SI CA TE POATE AJUTA NU DISTRUGE.–DECI ADUNATE IN ADEVAR!!! INTELEGI? ….NU TE SUPARA.

 11. SORINE TU INSATI ESTI UN INGER AL LUI DUMNEZEU PT CA DUMNEZEU ESTE IN TINE .
  NU, NU TEAI ISELAT DELOC.
  ATIT INGERII CIT SI ”ADVERSARII”SINT PE AICI PRINTRE NOI DAR CEI RAU CA LUMEA II CAUTA IN COSMOS. –LUMEA ESTE UN BAL MASCAT IN CARE TU TRBUIE SA INVETI SA ”DESCIFREZI” SUBMASCA, CA ASA POTI VEDEA CINE ESTE INGER SI CINE ESTE MASCA! INTELEGI?
  -CETI RECOMAND EU CA UNUL DE PE ACEIASI BARICADA, ESTE SA SCRII MAI ”COMPRIMAT” INTELEGI? CA CINE VORBESTE MULT, NU SE POATE SA NU GRESEASCA. CURAJ SORINE CA ESTI PE CALEA BUNA.

 12. CINE VREA SA VADA UN INGER PUR!!!,SA SE UITE CA LA ADUS EFIGIA CU IA PE CITE.
  ===ISUS ZICE, PINA NU VETI FI CA ACEST COPILAS, CU NICI UN –ALT CHIP– NU NU VETI PUTEA INTRA IN INPARATIA CERURILOR. MATEI 11cu 25.
  Acesti ingeri trec prin poarta fara cheie CA EI NU SINT ”PONOSITI”DE VIATA.
  CEI MATURI AU NEVOIE DE CHEIE CA, INAUNTRU NU SE POATE INTRA CU ”HINE MURDARE”
  CU TOATE CA VOR INTRA MAI MULTI INBRACATI IN ZDRENTE , DECIT CEI IN CUSTUME BOSS SI VERSACE.
  .

 13. OMUL- cum ti-am mai spus MULTUMESC, nu, nu ma supar, eu „ascult” eu de aceea sint pe acest site nu din alte motive de care am fost acuzata.
  Posibil ca suparerea mea este nefondata, asa ca „vacarul pe sat”, insa inca nu pot depasi niste suferinte, poate nu am sa mai pot niciodata, insa faptul ca tind sa cred ca totusi nu mi-am pierdut inca mintiile si mai incerc sa gindesc, ma mai linsteste un pic.

 14. Multumesc „omul „pentru frumoasa comparatie dar cred ca sunt pacatos si nu cred ca sunt un inger poate daca Dumnezeu ma va ierta asa cum Iisus l-a iertat pe talharul de pe cruce sa devin ceea ce ai spus tu . Nu ca as fi un nemernic s-au vreun hot dar pacate am nu sunt inca inger desi asta visez si doresc dar nu stiu bine cum sa ajung la acest nivel cert e ca in fiecare seara ma rog lui Dumnezeu doar pentru intelepciune nu pentru altceva si ma refer la intelepciune duhovniciasca iti spun toate astea ca vad ca esti printre putinii care nu ma contrazic si nu contesta ceea ce scriu.

 15. THATWASANEARGO. BIBLIA SPUNE; CINE NU ESTE STAPIN PE SINE,ESTE CA O CETATE SURPATA SI FARA ZIDURI. UITE CE VREA SA SPUNA. –CA AUTOCONTROLUL PT A TE MENTINE PE LINIA DREAPTA, ESTE MEDICAMENTUL CARE TE MENTINE SANATOS–
  –DECI TU ,IMPUNETI VOINTA SA TE MENTII SUB AUTOCONTROL–
  ACESTA ESTE MEDICAMENTUL MEDICAMENTELOR.
  TU NU TIAI PERDUT NICIDECUM MINTILE,CI ,CERI MULT DE LA VIATA. SI, CIT CERI, ATIT TI SE VA DA ,DAR TOT ATIT TI SE VA CERE. NUMAI CINE NU CERE NIMIC ARE LINISTE, DAR NICI NU ARE NIMIC,CI,NUMAI LINISTE. ASTAI LEGEA BUMERANGULUI. UNII SE ”JOACA” CU BUMERANGUL,ALTII IL PUN IN CUI.DAR TU ESTI O LUPTATOARE. CAPUL SUS!!!.

 16. OMUL- oh, nu ai idee cit autocontrol mi-am impus si am invatat sa am si cit de dreapta am metinut si mentin linia! Da, este adevarat am cerut viata in primul rind, apoi am cerut foarte mult de la ea, mi-a cerut si ea si mai mult, acum am ajuns la o intelegere. Si legea bumerangului? O cunosc bine de tot, niciodata nu am aruncat cu el pentru ca stiu cit de perversa arma este, personal imi place cind altii habar nu au ce este si o folosesc in draci!
  Da, se poate spune si ca sint luptatoare insa ce este mai important este ca sint o invingatoare! deocamdata, mai vedem mai apoi.
  Problema mea inca persista, inca nu sint convinsa pe deplin ca ar trebui sa ma intorc la credinta in Dumnezeu, asta pentru ca mi-a testat-o o data si nu era cazul si a pierdut-o. Important este eu zic ca nu este un NU categoric ci mai ma gindesc o vreme.
  Ah si da m-am convins ca sint sanatoasa la minte, inca! si inca sanatoasa tun pot sa zic. am eu mici devieri (permis ezic eu avind in vedere circumstantele), insa nu se compara cu ce exista „in/pe lume”!
  Si habar nu am ce si cine esti, insa chiar am citit cu interes tot ce mi-ai zis si culmea am bagat si la cap ceva, ceva si faptul ca ti-ai pierdut vremea cu mine este o mare chestie pentru care iti multumesc, la fel si lui Lovendal pentru site si desi marea majoritate sint copilasi „fara ginduri”, exista printre comentatorii unii de la care chiar am luat ceva bun si interesant de tinut minte.

 17. crucea reprezinta cele 4 forte ale creatiei.a nu se confunda cu creatorul.isus este creatorul cazut in materie pentru a-i aminti omului de natura sa divina si in acelasi timp creata.omul se poate ridica de la stadiul de creatura reprezentat de orizontala crucii la stadiul de cocreator reperzentata de verticala crucii,iar singura cale e isus ce se afla in mijloc ptr ca el e”calea,adev si viata” deasemenea patratul reprezinta pamantul,cercul e divinitatea,sarpele e apa iar copacul e viata.

 18. OMUL- da, ai mingiat un suflet pierdut un pic in negura vremii! Si sa merg pe „mina” lui Letal ca speranta moare ultima, ma leg si eu de speranta ca vom tine legatura, adica vei mai fi pe aici cind voi mai avea nedumeriri caci sint „tinara si nelinistita”! Glumesc, nu mai sint atit de tinara si sint relativ linistita dar neimpacata inca cu credinta mea. Si chiar as vrea sa pot intr-un final sa ma impac cu ea dar „m-a tradat” prea cumplit si fara sa ma anunte, de aceea imi este greu inca. De fel sint tare suparacioasa si nu prea iert, nu prea sint de acord cu „daca cineva iti da o palma, intoarce si obrazul celalat” si cu” daca cineva iti trage o palma, intoarce-te, ingora-l si considera-l din acel moment inexistent pentru tine”.
  Dar………..speranta moare ultima de mina noastra a fiecaruia dintre noi si eu inca nu o omor!
  Nu mai este cazul sa-ti multumesc, ai inteles tu mai bine decit ti-a putea spune eu in cuvinte.