Enigma casei blestemate din Bucuresti! Oficialitatile n-au putut explica fenomenele paranormale de aici!

casa blestemata BucurestiIn toamna anului 1968, timp de doua luni si jumatate, sute de oameni veneau zilnic sa urmareasca din strada fenomenele dezastruoase ce se abatusera asupra „casei bantuite” din Sos. Salajului 244, in cartierul Ferentari (Bucuresti, Romania).

Asupra cazului, la vremea respectiva, s-a pastrat obisnuita „discretie oficiala”. Totusi, „minunea suparatoare” a facut obiectul cercetarilor militiei si Procuraturii. De asemenea, o comisie compusa din membri marcanti ai Cercului de Psihologie Medicala din Romania a anchetat de trei ori si a consemnat manifestarile. Profesori universitari, doctori in psihologie si psihiatrie, printre care profesorul universitar Paul Popescu Neveanu, conf. dr. Victor Sahleanu, col. dr. Gh. Gaitan – seful serviciului neurologie din Spitalul Militar Central – au intocmit un proces-verbal minutios al fenomenului.

„Casa bantuita” apartinea pensionarului Chivu Gheorghe si acolo locuiau el si familia sa, compusa din 15 persoane. Agentul (persoana infestata) a fost Manole Caliopi, cumnata proprietarului. Era in varsta de 38 de ani, era epileptica si bolnava de dementa grava. Statea tot timpul in casa. Incepand cu 28 septembrie 1968, geamurile casei au inceput sa fie bombardate din senin si sparte cu pietre. Militia si Procuratura sunt sesizate. Se stabileste ca pietrele, prin structura lor, nu proveneau din zona.

Un fapt stupefiant: capitanul Bucurescu insemneaza cu creionul o serie de pietre „buclucase” si le incuie in seiful militiei. De unde dispar, iar una din pietre, cu marcajul pe ea, reapare in casa cand sparge un geam interior. Un militian care pazea casa este lovit de o piatra. Pietrele capata si traiectorii imposibile; o oglinda este pulverizata dintr-un unghi ce nu permitea aruncarea din afara casei, iar camera era sigilata.

Apar fenomene si mai dramatice: incendii fara cauze, mobile si hartii iau foc din senin. Casa este golita, pentru protectie, de tot ce este mobila. Parca era devastata. Incep si „farsele” telekinetice: calimari, sapunuri, tacamuri zboara prin aer. Robinetele de la aragaz se deschid singure. Usile la fel. Se fac auzite voci. Treptat, lucrurile se linistesc… inca o enigma de dezlegat.

Sursa: Formula As

1 Comment

Leave a Reply