Enigma corpurilor energetice ale oamenilor

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Clarvazatoarea americana Barbara Ann Brennen, licentiata in fizica atmosferica la Universitatea din Wisconsin, care a lucrat in cercetare pentru Centrul de zboruri spatiale Goddard, NASA, a spus la un moment dat despre fiinta umana urmatoarele:

„Campul energetic uman poate fi descris ca un halou luminos ce inconjoara corpul si il patrunde, emite radiatia sa proprie si este de obicei numit aura. Am observat sapte straturi. La inceput nu am putut sa vad decat straturile inferioare, care sunt dense si usor de perceput. Cu cat acumulam experienta, cu atat percepeam mai multe straturi. Adica, pentru a vedea straturile superioare, cum ar fi – sa zicem – al cincilea, al saselea si al saptelea, trebuie sa intru intr-o stare meditativa, de obicei cu ochii inchisi. Observatiile mele cu privire la aura mi-au relevat un model dualist al campului.

Fiecare strat urmator se intrepatrunde complet stratului inferior, inclusiv al corpului fizic. Din punct de vedere stiintific, fiecare strat poate fi considerat un nivel de vibratii superioare, care ocupa acelasi spatiu ca si nivelurile de vibratii mai joase si in extensie. Pentru a percepe fiecare strat consecutiv, observatorul trebuie sa inainteze in constientizarea fiecarui nivel nou de frecventa.

Asadar, avem sapte trupuri, fiecare depasindu-l pe cel dinainte – concept cu care nu suntem obisnuiti in viata noastra normala. Multi oameni presupun – in mod gresit – ca aura are forma unei cepe pe care o poti coji foaie dupa foaie. Nu este de loc asa. Nivelele structurale contin toate formele corpului fizic, inclusiv ale organelor interne, vaselor sanguine etc, precum si forme aditionale pe care nu le contine trupul fizic”.

Multi alti cercetatori moderni ai aurei afirma ca fiinta umana este formata din sapte corpuri energetice; exista insa si cercetatori care afirma ca fiinta omeneasca este formata din cinci sau din trei corpuri energetice; alti cercetatori, mai putini la numar, afirma ca exista noua sau chiar unsprezece corpuri energetice.

Acesta varietate de clasificari nu trebuie sa fie un motiv de incurcatura, explicatia fiind foarte simpla: in timp ce unii cercetatori au considerat ca anumite structuri energetice sunt autonome, altii le-au grupat in functie de anumite considerente. De exemplu, in timp ce unii cercetatori considera ca fiinta umana are un singur corp mental, dar care este format din doua sau trei „straturi” aurice, altii considera ca se poate vorbi cu indreptatire despre doua sau chiar despre trei corpuri mentale distincte: despre un corp mental inferior, despre un corp mental superior, despre un corp mental luminat etc.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply