Din secretele bolilor: ele apar ca urmare a lipsei de armonie, de lumina si de intelepciune a oamenilor

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Din clipa in care omul nu mai respecta invataturile divine, nu se mai afla in armonie si pace, el incepe sa fie bolnav. Teama, angoasa, defaimarea, critica, rautatea, minciuna, ignoranta, gelozia sunt boli aidoma cancerului, diabetului etc.  Din acest motiv, cei care sufera trebuie sa lase medicii sa se ocupa de trupul lor, dar ei trebuie sa faca eforturile necesare pentru a restabili armonia, linistea, increderea in actele, sentimentele si gandurile lor.

Exista in lume tot felul de boli. Exista maladii ereditare, care isi au originea intr-o karma personala, in greselile din vietile noastre trecute, ori intr-o karma colectiva, ce tine de un popor, o rasa, o familie. Exista boli declansate de spiritele naturii, ca urmare a utilizarii gresite de catre om. Sunt si boli a caror cauza se afla in alta parte, in zodiac si planete, ca si in caracterul individului si obiceiurile sale gresite. Exista maladii provocate de cate un egregor negativ, alimentat in permanenta de gandurile, sentimentele si dorintele negative ale oamenilor. Acest tip de boli se manifesta prin accidente, razboaie etc. Exista boli contagioase, legate de o karma de grup, si boli ezoterice, patologice, ce sunt in relatie cu procesele initiatice mai mult sau mai putin esuate. Aceasta lista succinta ne arata ca bolile pot avea mai multe cauze si, deci, cel mai important lucru este leacul ce trebuie utilizat.

La urma urmelor, toate maladiile izbucnesc ca urmare a lipsei de armonie, de lumina si de intelepciune. Ele apar ca un mijloc de purificare, de indreptare si de evolutie.  Prin aceasta bolile nu ne sunt dusmani, indicand mai degraba o lucrare ce trebuie facuta. Daca omul refuza sa faca aceasta lucrare si alege cea mai usoara solutie, maladia se agraveaza peste masura, intrucat spiritul si viata nu suporta inertia, stagnarea.

Deci, aflat in fata unei maladii de orice provenienta ar fi, omul trebuie s-o accepte ca pe o modalitate ce duce la evolutie, nu numai pentru el, ci si pentru intreaga omenire, trebuie sa se controleze si sa incerce prin toate metodele invataturii si ale stiintei oamenilor sa se purifice, sa se sanctifice, sa se lumineze, sa gandeasca corect, sa devina mai bun, mai nobil si armonios.

Be the first to comment

Leave a Reply