Mecanismul ascuns al aparitiei bolilor – de vina e doar karma din vietile trecute?

Cunoscutul bioenergetician Lazarev ne prezinta in lucrarile sale cum actioneaza karma si bolile asupra oamenilor. Izvorul maladiilor il constituie dezechilibrul campurilor bioenergetice, asadar trebuie tratat nu organul bolnav, ci campul. Doctrinele filozofice ale Orientului confirma faptul ca baza o constituie structurile fine ale campurilor bioenergetice care sunt in legatura cu spiritul nostru.

Iata ce ne spune Lazarev: „Vedeam deformatiile campurilor care inraureau starea fizica a omului; vedeam structurile informationale aparute in cazul multor boli si, actionand asupra lor, faceam corectiile de modificarea nu numai a starii fizice ci si a altor parametri informatico-energetici ai sistemului uman. Incetul cu incetul, se cristalizau elementele unui sistem ce permitea practicarea unei puternice influente in sensul vindecarii nu numai a bolilor prezente, ci si a celor viitoare, intrucat deformatia structurii campurilor incepe cu 5-10 ani inainte de aparitia bolii la nivel fizic”.

Boala este un „bec rosu” care avertizeaza asupra faptului ca omul se afla „pe un drum gresit”… intotdeauna noi am privit boala ca pe o catastrofa si am incercat s-o eliminam, in timp ce ea constituie in fapt un avertisment in legatura cu niste erori si actioneaza spre a ne salva. Omul bolind si chinuindu-se trebuie sa-si constientizeze erorile comise, trebuie sa se perfectioneze spiritual, sa caute noi cai de dezvoltare.

Lazarev a dezvoltat o metoda de cercetare a karmei numita „premonitie practica”. El spune urmatoarele: „Eu vad nu atat evenimentele ca atare, cat si legile care au fost incalcate, vad, intr-o forma abstracta, ceea ce s-a intamplat. Cunoscand dependenta omului de structura campurilor, am analizat legaturile dintre comportament, instantele etice, sanatate, forma deformatiei structurilor si, prin constientizarea acestor dezechilibruri am aplicat tratamentul”.

Notiunea clasica de karma considera ca in viata prezenta sau intr-una din cele trecute omul a incalcat ceva si acum este bolnav. Totusi, cu unele nuante. De exemplu, la un copil de 2-3 luni cu o boala grava era, desigur, usor de spus ca el a pacatuit intr-o viata trecuta si ca acum trebuie sa plateasca. Dar, daca deformatia structurilor campurilor copilului corespunde cu deformatia structurilor campurilor mamei, se poate trage concluzia ca structurile campurilor se transmit de la parinti la copii, printr-un nou mecanism al transmiterii informatiei congenitale. Cand Lazarev reusea sa corecteze deformatiile campului mamei, copilul se insanatosea vazand cu ochii. De aceea, sanatatea copilului depinde foarte mult de comportamentul mamei, in special din ultimii cativa ani de dinaintea nasterii sale. O ura puternica, nutrita in timpul sarcinii, de regula constituie motivul traumatismului copilului sau al imbolnavirii organelor dispuse in regiunea capului: pot aparea tulburari ale vederii sau auzului. O suparare puternica a mamei il face pe copil sa fie suparacios. Faptele mamei determina soarta si sanatatea viitorului om. Ideea este urmatoarea: parintii le transmit copiilor o informatie completa a comportamentului lor si a stramosilor lor. Aceasta informatie sta la baza formarii destinului copilului, a corpului, caracterului si spiritului acestuia.

Inainte mecanismul punitiv se intindea pe parcursul catorva generatii, facandu-se simtit prin aparitia bolilor si nenorocirilor la nepoti si stranepoti sau in vietile ulterioare ale celor vinovati. Acum, viteza acestor procese a crescut atat de mult incat omul are timp sa plateasca pentru faptele sale inca din aceasta viata, atat cu sanatatea proprie, cat si cu cea a copiilor sai. Rascumpararea pacatelor prin sanatatea copiilor pare absurda din punctul de vedere al individului, insa la nivelul campurilor nu exista indivizi, ci idei, fiecare om fiind o suma a unor anumite programe, iar mecanismul blocarii functioneaza impotriva ideilor si, programelor nocive. Copilul intensifica toate programele parintilor de aceea si este nevoit sa dea un tribut mai greu. Copiii sunt ca o lupa pentru pacatele din lumea celor adulti.

Lazarev insa a descoperit si altceva: nu numai copiii mostenesc karma parintilor, ci si parintii suporta, la nivelul campurilor, consecintele comportamentului si faptelor copiilor. Gandurile, vorbele si comportamentul copilului influenteaza starea campurilor, adica spiritul, destinul si sanatatea parintilor.

Be the first to comment

Leave a Reply