Sunteti o persoana pesimista? Aveti un remediu: gentiana de toamna, planta care ofera incredere

Social Media

Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Persoanele pesimiste sunt cele care si-au pierdut credinta in ele insele. Ele se caracterizeaza printr-un pesimism nejustificat, gandurile negre nu le mai dau pace si se descurajeaza extrem de usor. Chiar daca este de la sine inteles ca se vor insanatosi dupa o boala sau ca au sanse reale sa progreseze pe plan profesional, la cel mai mic semn de recidiva sunt cuprinsi de nesinguranta si incep sa se indoiasca de posibilitatea unui final fericit.

Aceste persoane sunt chinuite permanent de gandul ca nu reusesc sa faca niciun lucru asa cum trebuie, au senzatia ca nici macar nu sunt capabile sa-l duca la bun sfarsit. Daca nu le reuseste ceva, isi inchipuie toate motivele posibile care ar putea justifica acest incident, insa nu se gandesc niciodata sa-si imbunatateasca propria performanta. Dupa un eveniment dureros, de exemplu despartirea de o persoana draga sau pierderea locului de munca, urmeaza, in general, o faza depresiva de lunga durata. Oameni de acest tip isi pierd orice speranta, refuzand sa creada ca vor mai avea vreodata noroc. Isi imagineaza in permanenta ca oamenii cu care intra in contact asteapta din partea lor sa realizeze mai mult decat sunt capabili. In toate problemele vietii ei au o atitudine sceptica, inchipuindu-si intotdeauna ce este mai rau; in acest fel, ele doresc sa evite o eventuala dezamagire.

Dar, pentru astfel de persoane, exista o planta care ii poate ajuta: gentiana de toamna, care este planta cea mai potrivita in cazul persoanelor care dau dovada de pesimism. Aceasta floare cu inaltimea de 20 cm isi infige adanc radacinile in pamantul saracacios, pe care il prefera. Florile albastre sau purpurii pot fi vazute in lunile august si septembrie.

De gentiana de toamna sunt legate multe credinte si superstitii populare. Acestea nu sunt numai de natura religioasa, ci se refera si la principiile si sensul vietii, la pozitia omului in cadrul unei armonii superioare, transcendentale. Aceasta floare simbolizeaza credinta si taria interioara. Aceasta planta reda curajul si increderea in propriile puteri. Persoanele pesimiste vor avea o atitudine complet schimbata in fata problemelor si conflictelor cu care sunt confruntate. In loc sa lase capul in jos si sa se autoconvinga permanent ca oricum nu vor reusi sa rezolve nimic, se vor apuca de treaba, convinsi de capacitatea lor, iar cei din jur vor reactiona in mod pozitiv, multumiti de aceasta schimbare in bine.

Se poate face fie aromoterapie, fie prin consum direct cateva picaturi de esenta de gentiana intr-un pahar cu apa.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply