Ca sa scapam de influenta “Arhonilor”, care ne controleaza vietile, trebuie să ne trezim energia Kundalini

Social Media

Exploatarea gnosticismului se poate dovedi o sarcina foarte grea, din moment ce aceasta miscare, aparuta ca un curent in interiorul crestinismului, a fost suprimata incepand cu secolul al IV-lea, asa ca nu avem la dispozitie prea multe materiale. In orice caz, foarte multi cred ca din gnosticism s-ar fi nascut francmasoneria moderna.

Pentru cei care nu stiu, gnosticii erau asceti care respingeau aceasta lume ca fiind creatia unui “pseudo-creator” numit Iehova, care ar fi fost nimic altceva decat o zeitate extraterestra numita Arhon. Gnosticii mai credeau ca sarpele din Biblie era un binefacator si nu un raufacator fata de primii oameni, intrucat ar fi incercat sa le ofere asa-zisa “adevarata cunoastere”, conform careia noi, oamenii, avem ca sursa “Aeonii” (“Generatorii”), adica “parintii nostri cosmici”. Gnosticii mai credeau si in zeita “Sophia”, a carei nume inseamna “intelepciune”, divinitatea a carei trup era reprezentata de Pamant.

Una din sectele gnostice era reprezentata de “ofiti” (“ophites”), care practicau niste tehnici foarte asemanatoare cu cele din tantra. Tantricii sunt mistici care foloseau “puterea sarpelui” sau Kundalini (o forta ascunsa in trupul uman), pentru a obtine constiinta cosmica si a trezi “siddhis” sau puterile oculte. Gnosticii se pare ca erau implicati in orgii care aveau acelasi scop: trezirea energiei sarpelui si nu pentru propria placere. Iar sarpele gnosticilor este identic cu Kundalini, puterea sarpelui care se afla la baza coloanei vertebrale trupului uman. De fapt, cuvantul “orgia” in limba greaca are semnificatia de “lucru, activare”, adica folosirea puterii sarpelui pentru activarea kundalini atat in practicile tantrice cat si in cele gnostice.

Prin Kundalini, gnosticii credeau ca vor scapa de influenta “Arhonilor” care ar fi pus stapanire pe trupurile si pe mintile noastre. In ceea ce priveste “invierea” din crestinism, gnosticii credeau ca invierea trebuia obtinuta in timpul vietii si nu dupa moarte, asa cum este ea spusa de Iisus Hristos in Noul Testament. Tot ei aveau credinta ca noi dupa moarte nu supravietuim, ideea contrara fiindu-ne implementata de aceeasi “Archoni”. Culmea e ca aceleasi idei le intalnim si in tantrism, dar si in alte traditii orientale, ca cele hinduse si tibetane, care spun ca putem invia in timpul vietii. Astfel, “cel care va muri inainte sa moara, nu va mai muri niciodata”.

“Arhonii” au invidie fata de umanitate, din mai multe motive, dar cel mai important este acesta: faptul ca noi traim in trupul “Mamei” lor! Conform mitului gnostic al Creatiei, “Arhonii” sunt specii de fiinte inorganice, produse in mod aberant prin impactul lui Aeon Sophia cu materia atomica, inainte ca Sophia sa devina Pamant. Ei se numesc “Arhoni”, din grecescul “archai” (adica “de la inceput”), intrucat ei ar fi aparut inaintea creatiei Pamantului si a sistemului solar, dar nu au aparut direct din “Pleroma”, asa cum s-a intamplat cu umanitatea. Cu scopul de a detine control asupra umanitatii, Arhonii, de secole intregi, ne-ar fi inselat, controlandu-ne mintile.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply