joi, februarie 2, 2023
AcasăSpiritualitate practicaPentru o sanatate mai buna, dormiti pe partea stanga! Iata si de...

Pentru o sanatate mai buna, dormiti pe partea stanga! Iata si de ce…

Pentru o sanatate mai buna, dormiti pe partea stanga! Iata si de ce…

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Conform filozofiilor orientale, somnul pe partea stanga are mai multe beneficii pentru sanatate, decat somnul pe dreapta. In primul rand, datorita limfei, care se dreneaza spre stanga. Partea stanga a corpului este partea dominanta a sistemului limfatic. Cea mai mare parte a limfei se scurge in canalul toracic situat pe partea stanga. Daca sistemul limfatic are probleme, ulterior ficatul si sangele se satureaza cu substante toxice.

Stomacul si pancreasul se afla pe partea stanga. Cand va intindeti pe partea stanga, ambele atarna in mod natural, permitand o digestie optima si eficienta. Astfel, ficatul si vezica biliara atarna de partea dreapta. Odihna pe partea stanga le permite sa atarne si sa-si secrete enzimele pretioase in tractul digestiv, emulsionand grasimile si neutralizand acizii din stomac.

Intestinul subtire elimina toxinele prin valva ileocecala din partea dreapta a corpului la debutul intestinului gros. Intestinul gros este situat pe partea dreapta a corpului, traverseaza abdomenul si coboara pe partea stanga. Prin dormitul pe partea stanga permite gravitatiei sa stimuleze mai usor deseurile corporale in intestinul gros din intestinul subtire.

In timpul noptii, continuand sa dormi pe partea stanga, resturile se misca mai usor spre colonul descendent, iar dimineata eliminarea va fi mai usoara.

In plus… mai mult de 80% din inima este situata in partea stanga a corpului. Daca dormiti pe partea stanga, limfa drenata catre inima va fi condusa de gravitatie, ajutand astfel inima in timp ce dormiti. Aorta, care este cea mai mare artera a corpului, iese din partea superioara a inimii si se arcuieste la stanga inainte de a cobori in abdomen. Cand dormiti pe partea stanga, inima pompeaza mai usor sangele in aorta descendenta.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.