Ajna chakra (cel de-al treilea ochi): centrul energetic care ne dezvolta spiritul

Social Media

Ajna chakra (cel de-al treilea ochi), este, conform invataturilor orientale, pozitionata in mijlocul fruntii, in punctul celui de-al treilea ochi. Este colorata in indigo si este asociata cu meditatia, un nivel inalt de intuitie si auto-constientizarea.

Aceasta chakra ne furnizeaza energie pentru a experimenta ganduri/idei concise si clare. Este centrul pentru maturitatea psihologica si pentru principiile etice si filozofice. Cand este activata complet, aceasta chakra stimuleaza ambele emisfere ale creierului. Emisfera dreapta controleaza intuitia si activitatea creativa. Emisfera stanga controleaza gandirea rationala si analitica. Atunci cand cele doua emisfere lucreaza impreuna, se formeaza o imagine armonioasa asupra realitatii, care consta in gandire logica, imaginatie si intuitie.

Chakra fruntii este puterea mintii de a crea realitatea noastra la nivel fizic, emotional si mental. Este acea parte a mintii unde ne transformam vietile, unde ne incarcam cu vitalitate si de unde ne conducem visele.

Chakra fruntii ne ajuta sa ne trezim mintea si sa ne intrebam daca ceea ce gandim este adevarat sau fals. Pentru a activa complet aceasta chakra este necesar sa ne examinam cu adevarat ideile auto-limitatoare, care ne marginesc valoarea (devenirea). Scopul ei spiritual ne poate conferi intelepciune, imaginatie, intuitie si cunoastere. Pe masura ce extragem adevarul din experientele vietii noastre, vom dezvolta aceasta chakra si ne vom dezvolta spiritul.

Este important sa nu ignorati celelalte chakre si sa nu va concentrati numai pe dezvoltarea chakrei fruntii. Daca veti face astfel, va veti simti in dezechilibru, dezancorati si chiar deziluzionati.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply