Din secretele karmei: legatura ei cu soarta si destinul

Chiar daca acest concept de karma a devenit doar recent popular in Occident, el este de fapt unul dintre cele mai vechi concepte din lume, apartinand uneia dintre cele mai vechi culturi, hinduismul. In sanscrita karma inseamna “fapte” ori “actiuni”. Actiunile mentale si fizice foarte bune sau foarte rele determina efectele din viata si reincarnarea ta si pot fi consecinte ale vietilor anterioare sau ale actiunilor din cea curenta.

In culturile orientale si, mai recent, in cele occidentale, exista o puternica credinta ca sufletul calatoreste de la un trup la urmatorul. Forta care conduce procesul de reincarnare este un element al karmei. Karma este atunci cand actiunile vietii anterioare sunt purtate in viata actuala sau cand actiunile acestei vieti sunt purtate in cea urmatoare. Cuvantul “reincarnare” vine din latinescul “carno”, care inseamna “a fi in carne” si particula “re”, care inseamna „din nou”. Deci, reincarnarea inseamna simplu “a fi in carne din nou”. Acest lucru intareste afirmatia mea ca sufletul nu moare niciodata si faptul ca sufletul este de departe mult mai important decat corpul fizic. Trupul e trecator; sufletul e infinit. Fiinta umana vine in trup singura si, atunci cand ne parasim trupul, murim singuri. Singurul lucru pe care il luam cu noi sunt amintirile noastre, karma noastra.

Fiecare gand, fiecare actiune, tot ceea ce faci creeaza amintiri asemanatoare datelor dintr-un calculator. Aceasta informatie sau amintire este pozitiva sau negativa. Orice amintire negativa va iesi la suprafata in viata voastra, iar si iar si singura cale de a merge inainte este de a o rezolva. Viata voastra este un proces de rezolvare a problemelor karmice si de a face astfel incat sa “cresteti” si sa inaintati. Karma nerezolvata respira energie negativa, boala si nefericire. Multe din lucrurile care merg prost in viata voastra sunt rezultate ale karmei nerezolvate. Ganditi-va la asta mai tarziu, cand veti vrea sa spuneti sau sa faceti ceva neplacut altuia!

Daca intelegeti ca intreaga lume este un nesfarsit cerc de energie – care cuprinde energie, memorie si informatie care se misca in mod constant in interiorul sau – puteti vedea cum toata aceasta informatie, pozitiva sau negativa, este energie in miscare in sfera care este viata voastra. Gandurile si faptele voastre se vor intoarce la voi ca binecuvantari sau haituiri. Fiecare dintre noi raspundem pentru gandurile si faptele noastre si karma explica faptul ca in multe cazuri si suferinta noastra este rezultatul propriilor greseli. Asta ne face unici si, de fapt, ne alcatuieste viata. Daca va eliberati de ura, dorinta, deziluzie si de toate emotiile negative, v-ati eliberat de legea cauzei si a efectului. Daca veti continua sa urati si sa va doriti ceea ce nu aveti si sa ganditi dupa modele negative, veti ramane prinsi in capcana.

De multe ori, karma este confundata cu soarta sau cu destinul. Karma nu este soarta sau destin, este memorie acumulata. Karma nu este ceva “fixat” – aveti control asupra ei pana la un punct, sau cel putin aveti capacitatea sa o schimbati prin modificarea gandurilor si actiunilor voastre si, de asemenea, prin constientizarea karmei trecute si a lucrarii de a o rezolva. Soarta este “informatie in calculatorul vostru”. Exista un anume grad de “fapte prestabilite” in viata voastra. Acestea sunt ziua si locul in care va nasteti, momentul mortii parintilor vostri, momentul mortii voastre si anumite elemente privind sanatatea voastra. Toate astea sunt fapte de neschimbat si cu totii trebuie sa trecem prin aceste momente si sa le luam ca pe niste lectii. Ele sunt temelia pe care crestem. Soarta este sirul de evenimente pe care le traim si nu le putem schimba – trebuie pur si simplu sa trecem prin ele si sa invatam din ele. Din cauza perceptiei noastre deficitare, credem adesea ca suntem victime ale sortii.

Dar noi nu suntem victime ale sortii pentru ca exista un alt factor de luat in calcul in viata noastra – destinul. Destinul este cel pe care il putem schimba prin liberul arbitru, prin vointa proprie. De exemplu, putem alege sa ne casatorim, sa avem copii, sa ne folosim deprinderile si talentele, sa ne rezolvam karma. Cu cat ne controlam mai bine destinul, cu atat mai usor ne va fi sa facem fata mortii. Karma este combinatia dintre gandurile si actiunile care ne ajuta sa ne descurcam cu soarta noastra si sa ne cream propriul destin. Va nasteti in Romania: asta e soarta, n-aveti loc asupra ei. Destinul vi-l faceti singuri, prin intermediul gandurilor si actiunilor proprii.

Be the first to comment

Leave a Reply