Cum Satana si ingerii sai malefici inseala oamenii pe Internet

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Chiar daca unii nu credeti, pretindeti pentru o clipa ca atat Dumnezeu cat si Satana sunt fiinte reale. Si ca Dumnezeu este omniprezent, in timp ce Satana este un inger cazut care nu poate fi decat intr-un singur loc la un moment dat. Dumnezeu, desigur, fiind Creatorul, iar Satana este fiinta creata.

OK, sa trecem mai departe. Satana a devenit mandru si a incercat sa uzurpeze autoritatea lui Dumnezeu, pentru asta fiind alungat repede din Ceruri. Acest lucru l-a infuriat foarte tare, ura lui determinandu-l sa se opuna scopurilor lui Dumnezeu. Omul, ca si Satana, a cazut din Imparatia lui Dumnezeu. Iar singurul mod prin care omul a putut fi iertat si adus intr-o relatie corecta cu Dumnezeu a fost acela al jertfei pe cruce a fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

In tot acest scenariu, ce strategii ar putea concepe un inger inteligent malefic, pentru a se opune scopurilor si imparatiei lui Dumnezeu? Satana nu e singur si se foloseste de alti ingeri cazuti care il slujesc in scopurile sale diabolice. Fiecaruia dintre acesti slujitori ai Satanei i se atribuie un anumit teritoriu geografic in care sa indeplineasca ordinele stapanului. Ce strategii ar putea folosi pentru ca Satana si armata sa de ingeri malefici sa atraga de partea sa pe oameni?

Strategia 1 – Convinge omul ca este propriul sau zeu. Il pacaleste sa creada ca nu este responsabil fata de un Creator. Cu alte cuvinte, il face pe om sa creada ca lumea se invarte in jurul lui. Trebuie ca omul sa-si indrepte ochii spre interior, si nu in ​​sus.

Strategia 2 – Creste o gramada de profeti mincinosi care propun o varietate de religii alternative. Orice religie este in regula, atat timp cat nu este vorba de crestinism. Orice practici religioase sunt bune, atat timp cat nu implica incredere in Iisus. De fapt, foloseste religia falsa ca arma impotriva crestinismului, convingandu-l pe om ca, atata timp cat caseta de religie este bifata in viata sa, totul se va dovedi bine pana la urma.

Strategia 3 – Activeaza dorintele pacatoase ale omului. Incearca sa indeplineasca acele dorinte, astfel incat ele sa devina obiceiuri dependente care sa-l indeparteze pe om si mai mult de Dumnezeu. Omul ii va uri pe ceilalti, va tine ranchiuna si va trai cu amaraciune si resentimente. Foloseste pofta, lacomia, gelozia si orice arma aflata la dispozitia sa.

Strategia 4 – Face ​​tot ce trebuie pentru a-l convinge pe om ca Scriptura nu este altceva decat o gramada de mituri. Convinge omul ca doar „fundamentalistii” sunt suficient de naivi ca sa creada asa ceva. Trebuie sa submineze orice incredere pe care omul o plaseaza in Cuvantul lui Dumnezeu.

Strategia 5 – Foloseste stiinta impotriva omului. Il face pe om sa creada ca stiinta ofera toate raspunsurile de care are nevoie in viata si sa respinga orice credinta in supranatural. Aceasta include chiar si respingerea existentei Satanei, a ingerilor, a minunilor si a lui Dumnezeu.

Strategia 6 – Convinge omul ca nimeni nu poate sti cu adevarat daca exista sau nu viata dupa moarte. Tine omul atat de ocupat cu activitatile din aceasta lume, incat abia are timp sa se gandeasca la probleme mai profunde, precum eternitatea si nemurirea sufletului.

Ce-i mai trist e faptul ca aceste strategii se propaga foarte mult in zilele noastre si pe Internet…

Be the first to comment

Leave a Reply