Sunt ingerii adevarati? De ce majoritatea oamenilor cred in ingerii pazitori?

Social Media

Citez un articol de pe site-ul LiveScience.com si intitulat „Sunt ingerii adevarati?”:

Imaginile cu ingeri ne inconjoara tot timpul, in special in timpul sarbatorilor. Ei apar in tablouri, figurine, tricouri si aproape peste tot. Ingerii apar in cateva religii: in islam se spune ca ingerii sunt facuti din lumina. La inceput, in crestinism, ingerii nu aveau sex, dar, mai tarziu, ei apareau ca fiind de sex masculin, inalti, imbracati cu robe speciale si avand aripi mari si albe.

Cuvantul „inger” isi are originea din grecescul „anglos” care inseamna „mesager„. Ingerii pot lua mai multe forme, aparand de obicei sub forma de oameni, de lumina stralucitoare sau de aura. Adesea, in special in cazuri de tragedii sau dezastre evitate, ingerii nu vor fi vazuti, dar sunt recunoscuti prin actiunile lor. Daca ceva bun, neasteptat si inexplicabil se intampla, se presupune ca nu e nimic altceva decat rezultatul unei interventii angelice.

Ingerii cu care cei mai multi dintre oameni sunt familiari sunt ingerii crestini care provin de Vechiul Testament. Biserica Catolica a facut un efort deosebit in a descrie ierarhia ingerilor: au fost prezentati numai putin de 496.000 de ingeri.

In crestinism si islamism, ingerii indeplinesc functia de mesageri ai lui Dumnezeu, anuntand de cele mai multe ori nasteri si morti, dar in timpurile moderne ingerii au mai mult functie de „gardieni”. Intr-adevar, in ziua de azi, „inger” are mai mult semnificatia de „erou, binefacator”. Se spune ca ingerii apar oamenilor in momente de nevoie.

In ciuda numeroaselor speculatii teologice de secole intregi, nimeni nu stie daca ei exista in afara povestilor si legendelor. Multi oameni cred ca ei exista; de exemplu, studiile sugereaza faptul ca 70% din americani cred in existenta ingerilor. In cartea lor, „Paranormal America”, sociologii Christopher Bader, F. Carson Mencken si Joseph Bakerremarca faptul ca „Ingerii au ajuns in cultura populara prin carti, show-uri de televiziune si filme (…) Mai mult de jumatate de americani cred ca au fost salvati personal de la rau de ingerul lor pazitor.” Si mai interesant o reprezinta faptul ca 20% din cei care nu cred in nicio religie pretind ca au avut o intalnire cu un inger.

Intr-una din cele mai faimoase intalniri angelice, o femeie din Carolina de Nord, pe nume Colleen Banton, a pretins ca o femeie i-a vindecat miraculos fata. In timp ce se afla in spital, Banton a observat ca o raza de lumina a aparut miraculos pe fereastra intrand in salonul fetei sale. Fiica sa s-a facut in curand bine, iar Banton a atribuit aceasta vindecare vizitei angelice.


Social Media

6 Comments

Leave a Reply