luni, octombrie 3, 2022
AcasăReligieAre Satana puterile pentru a vindeca oamenii?

Are Satana puterile pentru a vindeca oamenii?

Are Satana puterile pentru a vindeca oamenii?

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

In acest articol, pentru a raspunde la intrebarea din titlu, vom face o analiza pe baza textelor din Biblie.

In primul rand, in Psalmi 102:3 putem citi urmatoarele: „Dumnezeu (…) Cel ce curateste toate faradelegile tale, Cel ce vindeca toate bolile tale”. De asemenea, in Exodul 15:26, Dumnezeu spune ca „Eu sunt Domnul Dumnezeul tau Care te vindeca”. Si apostolul Pavel scrie in Corinteni 12:28 ca „Si pe unii i-a pus Dumnezeu, in Biserica: intai apostoli, al doilea prooroci, al treilea invatatori; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecarilor, ajutorarile, carmuirile, felurile limbilor.” Asadar, Dumnezeu are puterea de a vindeca si El isi exercita aceasta putere in special prin „instrumentele umane”.

Vorbind de falsii profeti care predica un alt Iisus, Pavel scrie urmatoarele in II Corinteni 11:4 si 11:13-15: „Caci daca cel ce vine va propovaduieste un alt Iisus, pe care nu l-am propovaduit noi, sau luati un alt duh, pe care nu l-ati luat, sau alta evanghelie pe care nu ati primit-o, – voi l-ati ingădui foarte bine (…) Pentru ca unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucratori vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece insusi satana se preface in inger al luminii. Nu este deci lucru mare daca si slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptatii, al caror sfarsit va fi dupa faptele lor.”

Care e una din posibilitatile prin care trimisii Satanei sa para a fi trimisii lui Dumnezeu? Prin demonstrarea anumitor „miracole”, inclusiv vindecari aparente. In cartea Exodului, la inceputul capitolului 5, putem vedea cum magicienii de la curtea faraonului erau capabili anumite acte similare cu miracolele lui Dumnezeu, produse prin slujitorul Sau, Moise. Acestea au fost lucruri pe care Dumnezeu i le-a permis Satanei sa le faca, prin servitorii Satanei, ca parte a procesului de „călire” a inimii faraonului, astfel incat faraonul sa fie martor la puterile lui Dumnezeu.

Vindecarea in Biblie este posibila pentru cei posedati de un demon si nu sufera de o infirmitate fizica. Gasim acest lucru la Luca 13:11-13: „Si iata o femeie care avea de optsprezece ani un duh de neputinta si care era garbova, de nu putea sa se ridice in sus nicidecum; Iar Iisus, vazand-o, a chemat-o si i-a zis: Femeie, esti dezlegata de neputinta ta. Si Si-a pus mainile asupra ei, si ea indata s-a indreptat si slavea pe Dumnezeu.” Acesta e un exemplu a unei persoane care nu avea un handicap fizic, si a carui corp era posedat de diavol. Iisus a alungat diavolul din ea, si femeia s-a vindecat.

Caderea pe spate si caderea pe fata

Adesea, cand au loc „vindecari” ce nu sunt de la Dumnezeu, cei implicati par sa-si piarda autocontrolul si cad pe spate. Dar, observati urmatoarele versete biblice: „Atunci a cazut Avram cu fata la pamant, iar Dumnezeu a mai grait si a zis (…)” (Geneza 17:3); „Avraam a cazut atunci cu fata la pamant si a ras, zicand in sine (…)” (Geneza 17:17); „Si mergand putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant, rugandu-Se si zicand (…)” (Matei 26:39); „Cele ascunse ale inimii lui se invedereaza, si astfel, cazand cu fata la pamant, se va inchina lui Dumnezeu, marturisind ca Dumnezeu este intr-adevar printre voi” (I Corinteni 14:25).

Versetele de mai sus arata ca cei care au simtit prezenta lui Dumnezeu, au cazut cu fata la pamant. In alte versete, se arata clar ca cei care se afla sub influenta unui demon vor cadea pe spatele lor: „Iar Iisus, stiind toate cele ce erau sa vina asupra Lui, a iesit si le-a zis: Pe cine cautati? Raspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vanzatorul era si el cu ei. Atunci cand le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat inapoi si au cazut la pamant pe spate.” (Ioan 18:4-6). De ce? Explicatia se afla in Marcu 1:23-24: „Si era in sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare, zicand: Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca sa ne pierzi? Te stim cine esti: Sfantul lui Dumnezeu.” De asemenea, niciunde in Scriptura, oamenii nu sunt loviti in frunte. Slujitorii lui Dumnezeu ii miruiesc pe cei bolnavi, nu-i lovesc.

Reactiile violente si zgomotoase sunt specifice celor care sunt posedati de diavol. Vedem asta in Marcu 1:26: „Si scuturandu-l duhul cel necurat si strigand cu glas mare, a iesit din el.” Se poate observa, totodata, ce se intampla cu cei care scot diavolii in numele lui Iisus Hristos, in mod nechibzuit si nesabuit: „Si au incercat unii dintre iudeii care cutreierau lumea, scotand demoni, sa cheme peste cei ce aveau duhuri rele, numele Domnului Iisus, zicand: Va jur pe Iisus, pe Care-l propovaduieste Pavel! Iar cei care faceau aceasta erau cei sapte fii ai unuia Scheva, arhiereu iudeu. Si raspunzand, duhul cel rau le-a zis: Pe Iisus Il cunosc si il stiu si pe Pavel, dar voi cine sunteti? Si sarind asupra lor omul in care era duhul cel rau si biruindu-i, s-a intaratat asupra lor, incat ei au fugit goi si raniti din casa aceea.”

Satana nu poate face nimic fara vointa lui Dumnezeu

In timp ce Scriptura arata ca Satana nu poate sa-si scoata proprii demoni (Marcu 3:23-26: „Iar carturarii, care veneau din Ierusalim, ziceau ca are pe Beelzebul si ca, cu domnul demonilor, alunga demonii. Si chemandu-i la Sine, le-a vorbit in pilde: Cum poate satana sa alunge pe satana? Daca o imparatie se va dezbina in sine, acea imparatie nu mai poate dainui. Si daca o casa se va dezbina in sine, casa aceea nu va mai putea sa se tina. Si daca satana s-a sculat impotriva sa insusi si s-a dezbinat, nu poate sa dainuiasca, ci are sfarsit.”), ar fi in avantajul Satanei sa-i faca pe slujitorii sai sa para ca au puteri vindecatoare. Nu uitati ca Satana nu poate sa faca decat ceea ce Dumnezeu ii ingaduie (Iov 1:12: „Atunci Domnul a zis catre Satan: „Iata, tot ce are el este in puterea ta; numai asupra lui sa nu intinzi mana ta”. Si Satan a pierit din fata lui Dumnezeu.”;  Iov 2:6-7: „Si Domnul a zis catre Satan: „Il dau in puterea ta! Numai nu te atinge de viata lui. Atunci Satan a plecat dinaintea Domnului si a lovit pe Iov cu lepra, din talpile picioarelor pana in crestetul capului.”) Si, in plus, asa cum aflam si din Matei 12:43-45, daca o persoana posedata de un demon este eliberata de el, iar mintea persoanei nu este receptiva fata de Cuvantul lui Dumnezeu, atunci demonul se va intoarce in ea, de sapte ori mai puternic: „Si cand duhul necurat a iesit din om, umbla prin locuri fara apa, cautand odihna si nu gaseste. Atunci zice: Ma voi intoarce la casa mea de unde am iesit; si venind, o afla golita, maturata si impodobita. Atunci se duce si ia cu sine alte sapte duhuri mai rele decat el si, intrand, salasluiesc aici si se fac cele de pe urma ale omului aceluia mai rele decat cele dintai. Asa va fi si cu acest neam viclean.”

In concluzie, nu uitati ca Satana nu are nicio dorinta de a vindeca pe nimeni (chiar daca ar detine aceasta putere), pentru ca el nu doreste decat sa insele omenirea si sa-i orbeasca fata de scopul lui Dumnezeu: acela de a vindeca spiritual intreaga lume.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

27 Comments

 1. Inteleg unde vreti sa bateti cu acest articol…practic sustineti metodele alternative de vindecare despre care se spune in mediile crestinesti ca ar fi realizate cu ajutorul diavolului. Nu dau exemple pentru ca se stie la ce tehnici/metode de vindecare ezoterice, oculte si metafizice ma refer.

  Daca e sa ma gandesc la cauzele bolilor si las la o parte citatele din Biblie din acest articol, voi spune ca bolile trupesti nu pot fi vindecate de diavol cu adevarat pentru ca bolile trupesti isi au ca radacini, bolile sufletesti iar diavolul nu vindeca sufletul, ci din contra raul din noi ne distruge sufletul si ne cauzeaza toata suferinta.
  Cred insa ca o vindecare aparenta poate fi facuta cu orice metoda posibila si existenta insa o adevarata vindecare e cea care elimina totodata si cauza.

 2. Parerea mea este ca poate sa amageasca omul. Pentru a-l amagi poate sa mute boala dintr-o parte in alta (de pe un organ pe altul) si astfel omul sa creada in asa-zisele minuni si sa il urmeze pe drumul acela .. dar, timpul arata tuturor care a fost adevarul .. Multi stiu ca unei boli ii ia o anumita perioada sa apara in corpul fizic. In acest fel poate fi pacalit un om. Daca ne curatam spiritual, energetic boala nu are cum sa apara in fizic. Daca ne lasam pacaliti vom vedea in viitor ca am scapat de o boala si am dat de alta .. Atat am de spus. Sanatate si drum drept.

 3. „Profetul mincinos” Dumnezeu il ignora pe satana . Satana cauta sa amageasca oamenii si acestia sa-l proclame dumnezeu . Dumnezeu nu are ce sta de vorba cu satana e ca si cum tu treci pe langa un gandac daca vrei il strivesti daca nu mergi mai departe si nu-l iei in seama . Dumnezeu e atat de puternic incat nu se coboara la nivelul satanei si dealtfel prin Iisus ne-a invatat sa ignoram raul si sa-i raspundem cu binele astfel daca toti oamenii ar face asta ,satana si ingerii lui ar ramane fara nici un rost fiindca nu ar mai avea activitate si raul ar disparea .

 4. SATANELE STAU IN UNELE TRONURI,IN FATOLII,IN PUNCTE DE CONDUCERE SI AU O PUTERE ASUPRA CELOR SLABI SI NEAJUTORATI. SINT CITITI, STIE SA TINA DISCURSURI ELOGIOASE,DAR DISCURSURI CU INFORMATIE NEGATIVA,DISTRUCTIVA DACA VEZI LUCRURILE DIN LUMINA. NU O PUTERE DE VINDECARE A CELOR BONLAVI PE CARE DE FAPT EI II INBONLAVESC. EI AU PUTERI SA INBONLAVEASCA OAMENII NU SAI VINDECE. SATANELE II NBONLAVESC SI DUMNEZEU II VINDECA.LUMINA NU GENEREZA INTUNERIC SI INTUNERICUL NU GENEREAZA LUMINA .
  SA AFIRMI CA SATANA ITI VREA VINDECAREA ESTE CA SI CUM AI AFIRMA CA EII CIANURA CA SA TE VINDECI. ”CIANURA” NU POATE VINDECA,CI OMORI.
  SINT MULTE SATANE CARE NU STIU DE FAPT CA SINT SATANE,DAR UN CUNOSCATOR II CUNOASTE,SI DACA LE SPUNE ATUNCI LE IESE ”COARNELE TELESCOPICE” SI DEVIN STRIGOI.
  ”MORTII CEI MORTI SINT SATANE, SI MORTII CEI VII SINT OAMENII LUI DUMNEZEU PT ETERNITATE”
  TIMPUL VA ”CERNE MORTII DE VII” SI CEI MORTI IN CRISTOS VOR INVIA PENTRU VIATA VESNICA IAR SATANELE PT RUSINE SI DISPRET VESNIC”. ASTA CIND SE VA FACE LUMINA.(sau judecata de apoi).

 5. Sorine,daca tu spui ca dumnezeu nu sta de vorba cu satana,si nu se coboara la nivelul lui,cum poti sa-mi explici urmatorul pasaj din biblie FII LUI DUMNEZEU S-AU ADUNAT INAINTEA LUI DUMNEZEU,SI A VENIT SI SATANA IN MIJLOCUL LOR.IAR DUMNEZEU L-A INTREBAT Dupa care a urmat un dialog simpatic,ca intre doi vechi prieteni.Dialog care repeta si a doua oara.Nu-ti spun unde sta scris in biblie,tu stii mai bine decat mine….Pacea fie cu tine!!!!!

 6. Asta nu inseamna ca Dumnezeu se coboara la nivelul lui ci pur si simplu ii cere socoteala si nu mai vorbeste cu satana de cand i-a zis ” satano inchinamite mie ca de acum in colo nu te mai iert ” Dar sartana inmandria lui a ales sa-l chinuie pe Iov dreptcredinciosul .Si era vorba de ce fel de relatie ar fi intre ei . Nu e nici un fel de relatie . Satana vrea ceva ce nu se poate iar Dumnezeu ii da in mecla pe unde il prinde :)))) e o gluma . Bineinteles ca Dumnezeu e prea mare iar satana un biet inger cazut ce se crede puternic asta doar fata de noi oamenii si neputand sa il atace direct pe Dumnezeu loveste in noi cei pe care Tatal ii iubeste si suntem fiinte mai putin evoluate decat ingerii. Pace tie si Domnul cu noi cu toti.

 7. De fapt atit Satana cit si Dumnezeu au nevoie de un Partener si acesta este Omul,el este singurul care poate comunica prin vorbire.
  Satana este Inselatorie
  Dumnezeu este Adevar
  Cine va lucra cu aceste Puteri? tot Omul ca instrument
  Vindecarea nu poate fi la Satana caci el Inseala!!!Iar daca ne iubim unii pe altii asa cum Isus a lasat ca invatatura,ne putem vindeca singuri.
  Caci in noi sta izvorul vietii si al tamaduirii trebuie sa-l gasim.Dumnezeu nu face diferente,omul da.
  Deci prima data trebuie sa ne intrebam de ce acel om are putere de vindecare si eu nu? ce are el in plus fata de mine,sufletele sunt doar egale.
  Doar cercetand devenim intelepti in loc de victime!!!
  Apoi Dumnezeu nu vorbește și nu are dorinte,numai omul are aceste „calitati”
  Ca sa vorbim despre Dumnezeu…. El trebuie realizat precum Isus la realizat „Dumnezeu locuiește in mine si Eu in El” si pentru acest lucru e nevoie de un Proces….lung cam de 6 pina la 7 ani.
  Tot ce ai descris tu aici Admin- sunt texte vechi din Biblie,de cei care sunt la putere inca, si in ziua de astazi.

 8. ISUS CRISTOS A ZIS ”VENITI LA MINE SI VETI FI VINDECATI”
  ”EL A CURATAT LUMEA PRIN CUVINT SI A VINDECAT PE CEI BONLAVI”
  DECI TOTI CEI CE ASCULTA DE ISUS (DUMNEZEU) SI FACE CE INDICA EL SE AUTOVINDECA.
  DECI NUMAI ISUS (DUMNEZEU)VINDECA.-IN DUMNEZEU ESTE ORDINEA SANATOASA-
  SATANA INBONLAVESTE. -IN SATANA ESTE DEZORDINE( DEVIERE DE LA ORDINEA SANATOASA)
  CIT ESTE DE SIMPLU SI CLAR !!!!!!.

 9. Omenirea este libera sa creada in ce vrea ea. Nu este obligata de nimeni. Omul reprezinta liberul arbitru . Nimeni nu poate interveni in dorinta lor. Dar omenirea a inceput sa decada . Si mie pot sa spun cu { o diabolica pasiune in acest moment} a inceput sa imi placa . In primul rand voi va autodistruge-ti singuri iar noi o sa stam dupa colt . Nu sunt inpotriva stiintei sau a altora dar voi dpdv tot niste ”’bucati de carne si oase” evoluate sunteti . Ave-ti aceleasi nevoi de baza . Nu va-ti indepartat prea mult de stramosii vostri .

  Daca ma iubiti va voi iubi si eu . Daca nu ne vom vedea in iad .

 10. Acum vreo cateva luni vorbeam cu cineva despre vremurile pe care le traim si despre cum omul a ajuns pe culmea evolutiei si inteligentei si cum el, omul, nu (mai) are din acesta cauza dusmani (naturali) – si de aceea se autodistruge… ca va disparea precum dinozaurii etc. Dar mi-am dat seama ca exista un „dusman” al omului si anume prostia, numai ca aceasta nu este naturala (din nastere) ci dobandita si autocultivata. Toate cate sunt, sunt rodul unei singure vointe si asta pentru ca „universul reprezinta diversificarea unitatii”. Dumnezeu si/sau Satana, binele si/sau raul exista doar in raport cu omul, acest „si” nu pare a exista in natura, in lumea animalelor, a plantelor si pietrelor… acest „si” ori „sau” are legatura doar cu mintea umana in care dualismul isi face-de-cap. „Satana” este doar „mana forte” a Totalitatii-Intregului, cea care ne pune fata-in-fata cu propriile noastre slabiciuni pentru a le corecta si isi face „meseria” pentru care a fost creat

 11. si totusi, daca DUMNEZEUL CRESTINILOR este INFINITA IUBIRE, de ce il uraste pe DEAVOL? fara sa imi da-ti citate din biblie ,din povestea caderi si asa mai departe.
  DUMNEZEU CU INFINITA IUBIRE ,URASTE?de ce biserica nu isi pune enoriasi sa se roage pt. …diavol?mai apoi ,sa mai invetezi si iadul…asta da peste cap tot crestinismul .cred CA DOMNUL ISUS a vrut altceva…pacat ca exista EGO-ul ..
  „cine a inventat iadul trebuie sa fi fost o persoana foarte ,foarte rea”.

 12. Odata cu aparitia problemelor in viata unui om apare si ideea de Dumnezeu. Atunci cand esti copil nu ai nici cea mai vaga idee ca lumea este impartita in ceva si alt ceva; totul este o unitate si continuitate completa in sine. Ideea de mai bine nu exista la varsta copilariei primare, totul este asa cum este. Apoi apare dorinta, proiectia, amintirea – mintea invata sa judece, sa clasifice in bun si mai putin bun. Asa apare frica si repulsia fata de „rau” si atasamentul fata de „bine”. Singura diferenta esentiala intre un copil si un om „matur” este ca maturul si-a parasit bucruria si inocenta intregului, a jocului – uitand sa se mai readune in punctul acela intim al unitatii-comuniunii cu propia existenta si fiinta… Dumnezeu a inceput sa fie vazut ca o proiectie a binelui care va veni si nu ca ceva prezent deja.

 13. Pentru omul actual, presupusa existenta a unui dumnezeu este cea mai mare piedica in asumarea responsabilitatii de creator – pe care o are. Atunci cand il scoti pe dumnezeu din ecuatia propiei tale vieti, iti dai seama ca nu mai exista un tu si un el, iti dai seama ca totul este Unul… nu te mai poti ascunde in „spatele” existentei unui Dumnezeu, ca in spatele unui parinte dispus sa-si asume responsabilitatile in locul copilului care face pozne, boacane si prostii. Daca Dumnezeu exista, el se afla in spatele tau, alaturi de tine si te secondeaza (te indruma) cu o mana iubitoare, ajutandu-te sa te ridici atunci cand cazi – dar nu iti „iarta” sau te absolva de slabiciunea ta si de minciuna in care traiesti si pe care nu vrei sa ti-o vezi si sa ti-o corectezi (sa o indrepti)

 14. Pentru omul actual, presupusa existenta a unui dumnezeu este cea mai mare piedica in asumarea responsabilitatii de creator – pe care o are. Atunci cand il scoti pe dumnezeu din ecuatia propiei tale vieti, iti dai seama ca nu mai exista un tu si un el, iti dai seama ca totul este Unul… nu te mai poti ascunde in spatele existentei unui Dumnezeu, ca in spatele unui parinte dispus sa-si asume responsabilitatile in locul copilului care face pozne, boacane si prostii. Daca Dumnezeu exista, el se afla in spatele tau, alaturi de tine si te secondeaza (te indruma) cu o mana iubitoare, ajutandu-te sa te ridici atunci cand cazi – dar nu iti „iarta” sau te absolva de slabiciunea ta si de minciuna in care traiesti si pe care nu vrei sa ti-o vezi si sa ti-o corectezi (sa o indrepti)