In Evanghelia eseniana a pacii, un manuscris secret din Biblioteca Vaticanului, Iisus Hristos indeamna oamenii sa actioneze ca ingerii…

Social Media

Iisus Hristos ingeriIn 1928, Edmond Bordeaux Szekely a publicat traducerea cartii intai a Evangheliei eseniene sub titlul Evanghelia eseniana a pacii. Aceasta cuprinde numai o treime din manuscrisul aramaic descoperit de el in Arhivele Secrete ale Vaticanului. Versiunea englezeasca a acestei prime carti a aparut in 1937 si, de atunci, micul volum a calatorit in lumea intreaga, a fost tradus in numeroase limbi, castigand in fiecare an tot mai multi cititori.

In acest articol, va vom prezenta un mic fragment din Evanghelie, referitor la ingeri:

Un barbat iesi in fata si declara cu tristete:
„Doamne, avem nevoie de intelepciunea Ta. Noi stim ce este bine si totusi ne atasam raului. Noi stim ca pentru a intra in imparatia cerurilor, trebuie sa mergem cu ingerii zilei si ai noptii, dar picioarele noastre iau calea raului. Lumina zilei nu lumineaza decat mersul nostru catre placere si noaptea cade asupra nechibzuitei noastre letargii. Spune-ne, Doamne, cum putem sa vorbim cu ingerii si sa ramanem in compania lor, astfel ca Legea sa arda in inimile noastre cu o flacara durabila?”

Si Domnul Iisus le-a zis:
„Sa ridici ochii la ceruri,
Cand toti oamenii privesc in pamant,
Nu este usor.
Sa adori ingerii
Cand toti oamenii adora faima si bogatiile,
Nu este usor.
Dar cel mai dificil lucru dintre toate
Este de a gandi cum gandesc ingerii,
Si de a actiona ca ingerii.”

Cineva exclama: „Dar, Doamne, noi suntem doar oameni, nu ingeri! Cum putem noi spera sa urmam calea lor? Spune-ne ce trebuie sa facem?”
Si Domnul Iisus le-a raspuns:

„Dupa cum fiul mosteneste pamantul de la tatal sau,
Tot asa, noi am mostenit Pamantul Sfant
De la parintii nostri.
Acest taram nu este un camp de lucrat,
Ci un loc in sufletul nostru
Unde noi putem construi
Templul nostru Sfant.
Dar chiar si un templu trebuie construit
Piatra cu piatra,
Tot asa va voi da pietrele necesare,
Pentru a ridica acest Templu Sfant
Pe care noi l-am mostenit
De la Parintii nostri
Si de la Parintii Parintilor nostri.”


Social Media

3 Comments

  1. Si când veti veni în fata lui Dumnezeu, îngerii Sai vor purta marturie pentru toate faptele voastre bune. Si atunci Dumnezeu vede faptele voastre bune scrise în trupurile, în sufletele si în mintile voastre si Se bucura mult în inima Lui. El binecuvânteaza trupul, sufletul, mintea voastra si toate faptele voastre si va da drept mostenire Împaratia Sa Pamânteasca si Cereasca, pentru ca sa aveti viata vesnica si o fericire nepieritoare. Fericit este acela care poate intra în Împaratia lui Dumnezeu, pentru ca el nu va mai vedea niciodata moartea…

  2. Asta e o doctrina satanica de a adora,venera ingeri,sfinti etc in afara Singurului Dumnezeu Adevarat. Singura Cale e Iisus Hristos, o conversatie inchipuita si de.a dreptu’ satanica. Dumnezeu manifestat in Trinitate nu imparte Gloria cu nimeni,fie ei ingeri ,sfinti. Cine venereaza sfinti,fecioare va merge in iad…Biblia o spune. Deuteronom cap 4 verst. 15-18 nu poate fi Mai explicit.

Leave a Reply