Ingerii vorbesc? Daca da, ce limba folosesc ei?

Social Media
 •  
 •  
 •  

Deoarece ingerii si demonii sunt spirite pure, nu putem sti cu certitudine daca vorbesc sau daca isi folosesc limba intre ei sau pentru a comunica cu noi, insa apsotolul Pavel spune la un moment dat: „Daca voi vorbi cu limba oamenilor sau a ingerilor”. Dar care este limba sau vorbirea lor, nimeni nu stie cu adevarat.

Multi cred ca daca spiritele folosesc vreun idiom, atunci este vorba de limba ebraica, caci ea a fost prima dintre limbi si a venit din Cer, existand inaintea amestecarii limbilor in Babilon, si prin care a fost data Legea Lui Dumnezeu Tatal. Iar prin Evanghelia propovaduita de Iisus Hristos, multe alte profetii au fost transmise profetilor, indeosebi prin Sfantul Duh. In ciuda faptului ca toate limbile sufera schimbari si coruperi, limba ebraica e singura care continua fara sa fie afectata in vreun fel.

Mai mult, dovada care sustine aceasta afirmatie este ca desi fiecare demon si inteligenta folosesc limba popoarelor in mijlocul carora traiesc, ei nu pot totusi sa o inteleaga si nici nu vorbesc in vreun alt idiom in afara de cel ebraic.

Cum vorbesc insa ingerii nu ni se dezvaluie, asa cum nici ingerii nu ni se arata. Insa pentru ca noi sa putem vorbi avem nevoie de limba, la fel de necesara ca si obrajii, cerul gurii, buzele, dintii, gatul, plamanii, arterele, muschii pieptului, care se misca datorita sufletului.

Daca cineva vorbeste la distanta cu altcineva, cel dintai trebuie sa vorbeasca mai tare, iar atunci cand e nevoie, trebuie sa sopteasca la ureche.
Daca cel care vorbeste s-ar uni cu cel care aude, nu ar mai fi nevoie decat de o respiratie usoara care ar aluneca in urechea ascultatorului fara niciun zgomot, asa cum este imaginea pentru ochi sau oglinda. Astfel, sufletele care parasesc trupul, precum ingerii si demonii, vorbesc, iar ceea ce spune omul cu o voce sensibila, la fel spun si ei, insuflandu-i acestuia conceptia vorbirii intr-un mod mai bun decat daca ar fi sa se exprime cu voce tare.

Platonicienii spun ca Socrate si-a vazut demonul prin simt, dar nu prin simtul corpului, ci prin cel al corpului eteric ascuns in simtul corpului.
De aceea Avicena crede ca ingerii puteau fi vazuti si auziti de profeti.

Oricare ar fi virtutea acelui lucru prin care un spirit face cunoscut altuia ceea ce gandeste, Sfantul Apostol Pavel o numeste limba ingerilor.
Totusi, uneori ingerii vorbesc cu voce tare, asa cum au vorbit cei care au anuntat inaltarea Domnului: „Barbati galileeni, de ce stati si va uitati spre cer?”

Si in Vechiul Testament ingerii vorbeau cu diversi parinti, dar numai atunci cand luau forma omeneasca. Insa prin ce simturi acei ingeri si demoni ne aud invocatiile si rugaciunile si ne vad ceremoniile, ne este complet necunoscut.

8 comentarii la „Ingerii vorbesc? Daca da, ce limba folosesc ei?”

 1. Cateva fragmente din cartea Zhuan Falun (tradusa si free pe net), autor Li Hongzhi: “Voi toţi ştiţi că un buddha nu deschide cu uşurinţă gura pentru a vorbi. Dacă ar deschide gura şi ar vorbi în dimensiunea noastră, ar provoca un cutremur în lumea umană.”;
  “În general, poate vorbi în dimensiunea sa, dar când cuvintele lui ajung până aici, nu auziţi cu claritate ce spune. Noţiunile de spaţiu-timp din cele două dimensiuni nu sunt similare;… timpul nostru se scurge deci mai lent decât timpul de acolo.”;
  “… dacă puteţi să le captaţi şi să le auziţi cuvintele – unele persoane au capacitatea urechii celeste – dacă urechea celestă vă este deschisă, îi auziţi vorbind, dar nu cu claritate. Ceea ce auziţi este asemănător ciripitului unei păsări, sau ca un patefon care se roteşte prea repede şi nu puteţi să înţelegeţi nimic cu claritate. Desigur, unii pot auzi muzică sau chiar pe cineva vorbind. Dar trebuie folosită o capacitate supranaturală drept transmiţător pentru a suprima acest decalaj de timp – sunetul vă poate ajunge la urechi şi doar atunci îl puteţi auzi cu claritate. Este chiar în felul acesta… “;
  “Atunci când fiinţele iluminate se întâlnesc, este suficient să schimbe un surâs între ele şi au înţeles totul. Aceasta deoarece comunică printr-un fel de gândire telepatică silenţioasă, recepţia fiind stereofonică. În timpul în care îşi adresează un surâs şi-au împărtăşit deja părerile. De fapt, nu este singura formă pe care o folosesc, uneori folosesc un alt mijloc. Este binecunoscut că lama tibetani din şcoala tantristă dau importanţă semnelor mâinilor (mudra)…
  Concret, despre ce este vorba? De fapt, este limbajul înalt Iluminaţilor. Când sunt mulţi oameni, fac semne mari ale mâinilor, care sunt minunate. Acestea sunt diverse gesturi mari ale mâinilor; dacă sunt puţini oameni, se fac semnele mici ale mâinilor, care sunt de asemenea frumoase. Aceste semne mici, care implică tot felul de mişcări, sunt foarte complicate, foarte bogate, pentru că sunt un limbaj. În trecut, toate acestea erau un secret ceresc, pe care noi l-am dezvăluit acum. Ceea ce se foloseşte în Tibet, sunt câteva mişcări destinate doar practicii de gong, care au fost catalogate şi sistematizate. Nu este decât un fel de limbaj simplu destinat practicii de gong; în plus, sunt doar câteva forme pentru practicarea gong-ului; adevăratele semne ale mâinilor sunt foarte sofisticate.”

Lasă un comentariu