Cum sa ne deschidem ajna chakra, centrul energetic al celui de-al treilea ochi, prin intermediul meditatiei

Social Media

ajna-chakraCea de-a sasea chakra, numita ajna chakra, este centrul energetic ai fruntii, numita si al treilea ochi, prin care clarvazatorii fac vizualizarea in astral cu puterea mintii lor. Prin vizualizare la acest nivel intelegem scanarea si vederea, cu ochii mintii, a planurilor subtile ale astralului propriu.

Chakra ajna este localizata deasupra radacinii nasului, avand varful in cap, pe glanda hipofiza (pituitara) si mai este numita si ochi sau chakra mintii. Spiritul locuind la acest nivel, chakra ajna mai este numita adeseori ca fiind chakra spiritului.

„Mintea este zeul”afirma Hermes Trismegistul. Adica mintea este spiritul. Omul gandeste cu corpul mental planetar al spiritului. Creierul este un instrument.

Organele si functiile coordonate de ajna sunt: hipofiza, ochii, cele doua emisfere cerebrale. Glanda hipofiza sau pituitara raspunde de cresterea si dezvoltatrea corpului fizic si de functia se*uala. Functiile sale sunt de receptare directa. Prin ajna, spiritul intrupat ,,vede” in lumea astralului inferior, proximal, imediat, nemijlocit.

Disfunctiile ajnei duc la dureri de cap, cosmaruri, defecte de vedere. Culoarea sa este indigo. Elementul subtil este este lumina. Prin deschiderea ajnei sunt activate toate simturile subtile.

Cum sa-ti deschizi ajna chakra?

Pe cand in tine domneste nemarginirea luminoasa, lasa-ti atentia sa alunece catre chakra frontala, care este deasupra sprancenelor si are centrul pe hipofiza. Lasa muzica de meditatie pe care ai pus-o la inceputul calatoriei tale astral-spirituale! Privirea interioara sa fie orientata catre inalturi, intr-un con propriu de lumina.

Sa nu-ti fie frica de nimic, caci pe tot traseul calatoriei tale astral-spirituale vei fi insotit de ghizii si de calauza ta si nu este niciun pericol. Atentia ta sa fie indreptata apoi catre acolo, in mijlocul capului tau, caci ea va inviora chakra frontala si vei simti cum aceasta incepe sa vibreze circular. Vibratia sa este atat de fina, incat ramane aproape imperceptibila.

In mintea ta se instaleaza o senzatie de calm si liniste deplina. Din adancul acestei linisti izvoraste treptat o lumina clara, de culoare albastru-indigo. Privind in tine, catre interior, incet, incet, patrunzi tot mai adanc in linistea deplina a scanteii divine. Lumina indigo se revarsa asupra tuturor centrilor si straturile energetice, purificandu-le si crescandu-le vibratiile.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply