Misterul celui de-al treilea ochi, „poarta” care duce catre taramurile superioare. A vorbit Iisus despre el?

Cel de-al treilea ochi exista in realitate, el fiind proiectia glandei pineale. Este cel de-al treilea ochi spiritual, viziunea noastra interioara, fiind considerat a fi sediul sufletului. Este situat in centrul geometric al craniului. Cel de-al treilea ochi (sau ochiul interior) este un concept mistic si ezoteric, care se refera la ajna chakra (a sasea chakra) in anumite traditii spirituale orientale. Se vorbeste despre el ca fiind poarta care duce catre taramurile interioare si spatiile de constiinta superioara.

Cel de-al treilea ochi este o parte naturala a fiecarei persoane; el poate fi folosit in mai multe moduri diferite. Este folosit de vizionari pentru a face conexiuni si pentru a raspunde la intrebari. Este utilizat de bioenergeticieni, pentru a simti energia si apoi pentru a manipula acea energie. Cel de-al treilea ochi constituie o parte a empatiei, atunci cand o persoana poate simti emotiile altora.

Iata cateva fapte despre cel de-al treilea ochi, conform filozofiilor orientale:

Locul de amplasare: La baza craniului, iar prin proiectie in partea din fata a capului, intre sprancene.

Culoare: Violet, o combinatie dintre albastru si rosu.

Sunet: OM.

Element: Energie electrica sau telepatica.

Energie deficitara: Suprasensibilitate fata de sentimentele altora, frica de succes, schizofrenie.

Energie excesiva: Egoism, mandrie, manipulare, dogmatism, autoritarism.

Energie echilibrata: carisma, neatasare fata de lucrurile materiale, lipsa fricii de moarte.

Pietre pretioase / Minerale: Lapis lazuli, sodalit, cristale de cuart, safir.

Glandele si organele influentate de a sasea chakra: glanda pineala, glanda pituitara, creier, ochi, urechi, nas.

Boli: confuzie, boala mintala, vedere neplacuta, lipsa de claritate, epuizare psihica.

Cel de-al treilea ochi este nefunctional, el nu poate „vedea” decat daca ochii fizici sunt „orbi”. Aceiasi energie trebuie sa se miste in cel de-al treilea ochi. Cand vedem prin ochii fizici, putem vedea prin intermediul corpului fizic. Dar, cel de-al treilea ochi nu face parte din corpul fizic, ci din corpul subtil. De aceea, fiziologia nu poate sa creada in existenta celui de-al treilea ochi. Cu ajutorul lui, putem intra intr-o dimensiune diferita si putem vedea lucruri care sunt invizibile pentru ochiul fizic, dar vizibile pentru ochiul subtil. Cu cel de-al treilea ochi, ne uitam la o persoana, privim sufletul persoanei, lucru care nu putem sa-l facem cu ajutorul ochilor fizici. Cu cel de-al treilea ochi activat, putem patrunde intr-o lume noua, o lume subtila, incepem sa vedem lucruri pe care nu le-am vazut niciodata.

Al treilea ochi este ajna chakra, a sasea chakra, cunoscuta si sub denumirea de „chakra fruntii”. Acest lucru este de obicei marcat cu un punct, ochi sau un simbol pe fruntea zeitatilor sau fiintelor iluminate. In „Upanisade”, o fiinta umana este asemanatoare cu un oras cu zece porti. Noua porti (2 ochi, 2 nari, 2 urechi, gura, uretra si anus) ne conduc in afara lumii. Cel de-al treilea ochi este poarta a zecea, ducandu-ne spre taramurile interioare, care adapostesc o multime de spatii de constiinta.

Glanda pineala, care se gaseste in creier, este asociata si ea cu cea de-a sasea chakra (cel de-al treilea ochi). Se crede ca glanda pineala este un organ latent care poate fi trezit pentru a permite comunicarea telepatica. Cand Iisus le-a spus ucenicilor Sai: Ochiul este lumina trupului. Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul tau va fi plin de lumina” (Matei 6:22), e posibil ca El sa se fi referit la cel de-al treilea ochi.

Be the first to comment

Leave a Reply