Cel mai socant caz de posedare demonica din istorie

Social Media

exorcist-3Unul dintre cele mai detaliate, si prin urmare cel mai convingator caz de posedare demonica, s-a concentrat in jurul unei femei din SUA, pe nume Mary.

Fusese botezata in credinta catolica, si desi in copilarie fusese remarcabil de pioasa, in ultimii ani ai adolescentei, Mary a inceput sa auda glasuri interioare ciudate, voci care o indemnau sa blesteme in timpul liturghiei si sa comita acte imorale. A fost vazuta de mai multi medici care au pus diagnosticul de isterie, dar pe masura ce inainta in varsta, Mary a inceput sa manifeste semne de posedare demonica si parea ca nimic din ce faceau medicii nu o putea ajuta.

In 1928, cand avea 40 de ani, femeia a fost de acord, desi cu oarecare retinere, sa fie supusa unui exorcism, intr-o manastire franciscana din Earling, statul Iowa. S-a spus ca ceremonia avea sa se desfasoare sub conducerea a 2 exorcisti experimentati, dar, desi amandoi barbatii mai vazusera si pana atunci oameni posedati, niciunul nu era pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze.

Mai intai, pentru sosirea lui Mary la manastire, a fost aranjata o incapere mare si mai multe calugarite stateau gata sa-i ajute pe cei doi preoti. Dar avea sa se demonstreze ca nici chiar forta unita a unei duzini de perechi de maini nu era de ajuns pentru a o stapani pe nefericita femeie. Inca din prima dimineata a ritualului, Mary a prezentat o serie de semne nenaturale pe care cei prezenti le-au recunoscut a fi fara discutie amprenta diavolului. Din gura ei ieseau o serie de urlete asurzitoare, asemanatoare cu ale unei haite de lupi, in timp ce toate incheieturile trupului i s-au contorsionat in mod hidos.

Pe masura ce exorcismul continua, in urmatoarele cateva zile, mari cantitati de excremente si voma aveau sa umple incaperea, desi, pentru a-si mentine fortele, victima nu luase in toata ziua precedenta decat o lingura de lapte. Uneori, Mary vomita diverse alte materiale, inclusiv frunze de tutun zdrentuite si pene de pasari urat mirositoare. Unele dintre calugarite au fost atat de zguduite de ceea ce vedeau incat au fugit ingrozite, dar preotii au muncit cu hotarare 24 de ore pe zi pana cand, in cele din urma, cativa demoni s-au prezentat declarandu-si identitatea. Unul si-a spus Beelzebub; un altul a spus ca se numeste Mina – „duhul unei femei care fusese blestemata”, zicea ea, „pentru ca in viata pamanteasca isi ucisese patru dintre copiii”. Un alt demon, Iuda, a marturisit ca intentionase s-o indemne pe Mary sa se sinucida. Ceea ce i-a convins pe preoti ca aceste entitati erau reale si nu simple fragmente din subconstientul lui Mary a fost modul in care fiecare dintre ele pareau sa posede o incredibila cantitate de informatii necunoscute de gazda lor.

Intr-o zi, demonul numit Beelzebub i-a spus cu voiosie unuia din exorcisti ca in vinerea urmatoare acesta avea sa sufere un accident. Si, intr-adevar, masina preotului s-a izbit de o balustrada in timp ce trecea peste un pod, cand se ducea sa viziteze un enorias bolnav. Exorcistul a fost doar usor ranit, dar teama lui ca demonul pusese la cale accidentul s-a intarit cand, la inapoiere si fara ca el sa-i fi pomenit cuiva despre accidentul sau, demonul a fost in stare sa descrie cu exactitate scena intamplarii, razand de ghinionul preotului.

Desi identificate, spiritele prezente in trupul lui Mary se dovedeau mult mai greu de indepartat si ceremonia solemna a fost repetata zilnic timp de doua satamani, fara vreun semn de succes. Totusi, tocmai cand preotii ajunsesera la epuizare, starea femeii a intrat intr-o faza favorabila. In ziua de 23 decembrie, in jurul orei noua seara, Mary a scapat de sub stapanirea locuitorilor ei si a zburat spre tavan. Calugaritele manastirii s-au tras inapoi insapimantate de extraordinara levitatie, dar exorcistii au prins momentul, profitand de avantajul lor si peste cateva minute femeia a recazut pe pat, eliberata in fine de tortionarii ei nevazuti. Ridicandu-se in capul oaselor, a deschis ochii si a zambit linistit. „In numele lui Iisus, indurare”, a spus ea. „Laudat fie Iisus Christos!”


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply