duminică, septembrie 25, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaTraditii si superstitiiSpiridusii pot fi creaturi intelegatoare… O minunata poveste din Islanda

Spiridusii pot fi creaturi intelegatoare… O minunata poveste din Islanda

Spiridusii pot fi creaturi intelegatoare… O minunata poveste din Islanda

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Spiridusii sunt, in general, binevoitori daca sunt tratati cu respect. Daca un om este insa nechibzuit si ii supara sau le violeaza teritoriul, pot deveni foarte rautaciosi. Dar pot fi si foarte intelegatori.

In 1962, noii proprietari ai unei fabrici de prelucrare a pestelui din Islanda au decis sa-si extinda suprafata de lucru. Potrivit traditiei islandeze, nimeni nu trebuie sa uite sa lase un mic spatiu de pe proprietatea lui pentru neamul ascuns, si mai multi tarani din partea locului i-au prevenit pe noii patroni ca extinderea fabricii va afecta terenul lasat spiridusilor de sub pamant de primii proprietari.
Oamenii de afaceri au ras, afirmand ca nu vor da ascultare unor superstitii. In alta ordine de idei, ei angajasera o echipa de constructori profesionisti, dotati cu echipamente moderne de sapat, cu capete indestructibile ale masinilor de forat si explozibili.

Dar capetele „indestructibile” au inceput sa cedeze, rand pe rand. Un batran fermier a venit sa repete avertismentul, sustinand ca muncitorii calcasera pe pamantul spiridusilor. Initial, muncitorii l-au ironizat si s-au mirat ca astfel de superstitii primitive mai pot exista in secolul XX. Totusi, instrumentele de sapat au continuat sa se defecteze.

In cele din urma, patronul fabricii, desi sustinea ca nu crede in astfel de superstitii, a acceptat sfatul batranului fermier de a consulta un clarvazator local, pentru a intra in legatura cu neamul ascuns si a incerca sa faca pace cu el. Dupa ce a cazut in transa, clarvazatorul si-a recapatat cunostinta si l-a informat pe patron ca locul era salasul unui puternic membru al neamului ascuns. Dar acesta era o fire intelegatoare. Daca fabrica de procesare a pestelui trebuia intr-adevar extinsa, el era dispus sa-si caute alt loc.
Spiridusul a cerut insa ca timp de cinci zile sapatul sa inceteze, pentru a se putea muta.

Patronul s-a simtit cumva stanjenit sa stea la tocmeala cu o creatura invizibila si – asa cum inca era convins – imaginara. Dar a privit la gramada de unelte defecte si i-a spus clarvazatorului ca accepta targul. Lucrul avea sa inceteze timp de cinci zile, pentru a-l lasa sa se mute pe cel din neamul ascuns. Dupa trecerea celor cinci zile, sapaturile au fost reluate, fara probleme, iar fabrica a putut fi extinsa. Pana la incheierea lucrarilor, niciun alt utilaj nu s-a mai defectat.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

1 Comment