Cristalele in Biblie – toate proprietatile miraculoase ale cristalelor sunt date de catre Dumnezeu

Imagine: pxfuel.com (Commons Creative – free)

De mii de ani, cristalele sunt folosite in practicile religioase. Au fost gasite in numar mare in mormintele preotilor si regilor, cam pe toate santierele arheologice. Cristalele, in special cuarturile, sunt amintite de peste 1.700 de ani in Biblia crestina. De exemplu, cuartul ametist a fost mentionat ca a 12-a piatra din fundatia Noului Ierusalim. (Apocalisa Sf. Ioan 21:19,20):

„19. Temeliile zidului cetatii sunt impodobite cu tot felul de pietre scumpe: intaia piatra de temelie este de iaspis, a doua din safir, a treia din halcedon, a patra de smarald,
20. A cincea de sardonix, a aasea de sardiu, a aaptea de hrisolit, a opta de beril, a noua de topaz, a zecea de hrisopras, a unsprezecea de iachint, a douasprezecea de ametist”.

Ametistul era si a 9-a piatra de pe pieptarul lui Aaron, marele preot evreu (Exodul 28:17-21):

„17. Pe el sa asezi o infloritura de pietre scumpe, insirate in patru randuri. Un rand de pietre sa fie: un sardeon, un topaz si un smarald; acesta e randul intai.
18. In randul al doilea: un rubin, un safir si un diamant;
19. In randul al treilea: un opal, o agata si un ametist;
20. Si in randul al patrulea: un hrisolit, un onix si un iaspis. Acestea trebuie sa fie asezate dupa randuiala lor in cuibulete de aur.
21. Pietrele acestea trebuie sa fie in numar de douasprezece, dupa numarul numelor celor doisprezece fii ai lui Israel, insirate pe cele doua pietre de pe umeri, dupa numele lor si dupa randuiala in care s-au nascut ei. Pe fiecare trebuie sa sapi, ca pe pecete, cate un nume din numarul celor douasprezece semintii”.

Bisericile romano-catolice si ortodoxe folosesc un ametist ca simbol al puterii spirituale. Le este oferit tuturor episcopilor. Bisericile greco-catolice folosesc pietrele pretioase si cristale la impartasanie si la construirea altarului celor Sapte Raze, cand sunt invocati cei sapte arhangheli sa intre in altar.

Cand privesti forma si dezvoltarea cristalelor poti vedea mana Divinitatii. Desavarsirea si frumusetea lor sunt semnele lucrului divin. Toate proprietatile miraculoase date cristalelor de catre Dumnezeu ne sunt la indemana ca sa fie folosite spre ajutorarea semenilor nostri.

Be the first to comment

Leave a Reply