Corpul uman este strabatut de toate energiile cerului si ale pamantului. Care sunt acestea?

Corpul nostru este mai mult decat o carapace care contine diversele organe si toate celelalte. Are o semnificatie mult mai mare decat ne inchipuim adeseori. El este strabatut de toate energiile cerului si ale pamantului. Corpul nostru este un microcosmos. Este un univers de energii specifice care reflecta energiile mai vaste ale macrocosmosului. Cand se spune despre fiinta umana ca este un microcosmos, nu ar trebui sa se deduca de aici ca am fi doar o parte a universului, ci mai curind ca suntem un univers in miniatura.

Asta inseamna ca mainile noastre nu sunt doar niste instrumente de apucat si tinut; ca picioarele noastre nu sint doar pentru sprijin si deplasare; ca inima noastra nu are doar rolul de a pompa sangele. Fiecare parte a trupului nostru are o importanta mult mai mare, mai presus de functiile ei fizice.

Orice aspect al corpului nostru are o semnificatie oculta. Acestea sunt puncte prin care energiile universului curg si se manifesta. Sunt puncte in care propriile noastre atitudini si energii mentale, emotionale si spirituale au un rol dinamic. Mai jos, veti vedea care sunt asociatiile corpurilor ceresti cu trupul uman.

Corp ceresc / Parti ale corpului uman si procese dominante
Soarele – inima, spinarea
Luna – stomacul, sanii, digestia
Mercur – mainile, bratele, sistemul nervos, plexul solar
Venus – gatul, vocea, salele, venele, rinichii
Marte – capul, organele se*uale, sistemul muscular
Jupiter – soldurile, coapsele, ficatul
Saturn – oasele, genunchii, dintii
Uranus – gleznele, tibia, sistemul cerebrospinal
Neptun – picioarele
Pluto – organele reproducatoare

Suntem supusi influentei tuturor energiilor care ne inconjoara – inclusiv a celor specifice elementelor pe care le ingeram sub o forma sau alta (mancare, aer, bautura etc), precum si a energiilor exterioare la care suntem expusi (oameni, mediu, atitudini, sunete etc).

Corpul nostru este un rezonator si un instrument de control al energiei. El are capacitatea de a intra in rezonanta cu aproape orice forma de energie – pozitiva sau negativa. In conditii normale, corpul are o abilitate naturala de a se debarasa de influentele negative inainte ca problemele sa capete amploare.

De asemenea, corpul controleaz energiile la care suntem expusi. Daca ne intalnim prin actiunea unor influente si energii pozitive, devenim mai puternici si mai plini de vitalitate. Daca ne afecteaza prea mult influentele negative, pierdem energie, apar dureri sau stari de boala, ori se manifesta unele afectiuni intr-o forma fizica.

Be the first to comment

Leave a Reply